0

aku malas je \m/(^o^)\m/

blogberulat.tu.pun.nak.kecoh...
~aku malas je...

entri kau dari mula bukak smpai habis asyik nak marah orang,best sgt lah tu
~aku malas je...

setiap rabu mesti ade wordless wednesday
~aku malas je...

setiap blog mesti ade entri tak puas hati kau dgn widget blog org lain
~aku malas je...

kesimpulan : kau tak payah lah nak MENCAriPUBlisiti dengan bende yang bukan2...aku takdemood nak bace


0

haku taknak cakap blog haku berabuk boleh?







besenye,orang dah lame tak update mesti kate~uhh,berhabuk,bersawang,berbawang-bawang blog aku nie.err...terase?jangan...alasan?aku.pekse.studi.malas.update.bukak.fb.boleh.takdak.cite.nak.tulis. ok?

aku berkorban rini tak g skolah nak update tok korang tahu?tipu.tipu.tipu.aku tak g skolah sbb ade ceramah pengurusan jenazah.aku...,aku....,aku....,sebenanye bukan malas...,tapi....,ustazah kate aku kene jadik jenazah! hoho...tak rela~tak rela~ [alasan tu alasan]

perasan tak aku TERtekan banyak tanda tanye

kesimpulan : aku dah terime surat amaran pertame tau~nampak sgt budak nakal~nakal keh?

kerane ulat seekor,kerane ulat sekecik tuek,habis kecoh satu belantara

kau jangan ingat aku nak berkisah dongeng dengan korang ek.dan tolong jgn samakan rmh aku dgn belantara.cukup-cukup..

nie ulat sampah.kau jgn tak tau beza antara ulat sampah dgn baruang





uh?kau jgn nak tanye aku mende kejadah tu..geli?tolong jgn gedik goyang-goyang bahu depan aku.cepuk kang.haa..

tu ulat sampah.dan ulat sampah tu jugaklah yang hampir adik aku telan pagi tadi.dia duduk dalam jagung rebus.tapi mati direbus.he~sian..kecut tak gemuk2 mcm ulat dibawah.

aku tak tau nie ulat ape.yg pasti dia menarik perhatian aku
adik aku kuat nangis.sbb ulat seko tu pon dia nak nangis.aku rilek je.

kesimpulan : sejak memboyishkan diri,aku rase tabah betul.terlampau tabah.kau tau nak cari gamba ulat2 nie memerlukan ketabahan? bile kau taip ulat,mcm2 ulat timbul kat skrin.rambang mata aku tengok.siyez.


0

tadi aku nampak rama-rama



aku cakap mende yang same dekat akak aku.lepas tu dia cakap:so what?demand.aku venci dia.bila aku ngadu kat mak,mak aku cakap,akak kan kakak.dah tu?takkan akak tu beruang?malampau.aku tahu lah aku venci akak,tapi kenape aku tak tau yang akak tu beruang? ***********

aku dan kakak aku


aku nak citer.aku tak habis bercerite lg,diye dah halau aku laju-laju.cis.apa yang aku nak citer.playback~mase aku darjah 6.dulu ade satu musim.musim rama rama.mungkin musim chintan diorang.kau paham kan?aku tak suke sebut musim lepas kawen diorang.

mase tu...yelah,musim diorang kan,penuh rerame kat blakang rumah aku.huish.time tu rase nak berjoget zapin je tegok rmh aku berkaler-kaler.rmh aku je.rmh diorang tak de.aku hebat.dan aku hepi.bekejar-kejaran sama naik dgn rerama tu.skarang baru aku tau yg aku dah melambatkan proses buat anak diorang.cis.

lps tu,ayah aku ajar aku tangkap rerame.kitorang takdek lah miskin sgt,tp kitorang bukan nak tangkap rerame setiap tahun.so,kitorang takde jaring.ayah aku cuma bg aku net badminton untuk tangkap rerame tu.tapi aku tetap hepi.lame aku main kejar-kejar dgn rerame tu.tapi tetap tak dpt tangkap.kau bygkan aku kene bwk net tu dgn belari.mesti kau tau.

ayh aku klua.aku campak net.aku ambik bekas mak aku.aku nampak rerame biru bertenggek ats pokok.aku tangkap.akhirnye.akhirnye...aku dpt jugak!! hoyey hoyey...bukan satu,bukan tiga..tapi dua rerame.aku percaye diorang tengah buat anak mase tu.jangan cakap aku bersalah.

ayah aku balik.aku dgn bangga nye tunkjuk rerame tu dekat ayh.nasib baik ayh aku bukan mcm ayah ramli.
"kau tengok anak jiran ssbelah tu!anak dia dapat 9A!"
beberape tahn kemudian...
"ramli score!!"

ha..,lepas tu ayah suruh simpan dalam botol.botol minyak masak.aku baru tahu ianya kejam.besoknye,aku tengok rerame tu tak bergerak.puas aku ketuk.pastu,ayah suruh lepas.aku pon lepas.************

BOLEH PULAK TERBANG!!!cis!

kesimpulan : jangan kau sama bodoh dengan serangga.buat malu kaum kerabat je.
0

orang berbudi kita berbahasa,orang tanam ubi,kita rosakkannye!!

uhh,nmpak sgt peribahasa aq melampau kan?tapi siyez aku dah rosakkan ubi jiran sebelah.motif?kucing tuan rumah sudah langgar gua punye area,ma..sekarang tak kira lu acik cantik ka,acik manis ka?area gua untuk gua.lu sama lu punya kucing,p.e.g.i  m.a.i.n  j.a.u.h. j.a.u.h...

haihs,dah la tak berbudi pde aku,tak berbahase pulak tu.berak merahta ratha..kalo seko x pe...nie bwk abih geng bulu hitam?kuning?putih?hitam putih?semua ada..


kuajaq!!


kesimpulan : asia untuk asia? malaysia untuk malaysia.



4

baru aku prasan aku femes

erk,aku?femes?memang taklah.aku bukannye artis.aku bukannye jelita wanita.aku bukan atlit skolah.aku bukannye budak gedik yg bikin kecoh satu sekolah.aku bukan budak hyper intelligent setiap upt staight a.aku bukannye aktif pertandingan.nak cuba masuk pon tak pernah.aku bukannye kaki bodek cikgu.dan aku bukannye kaki lepak yg nama penuh dlm senarai budak bermasalah.

aku budak baik.he~muntah.nmpak sgt aku mmg tak femes.TETAPI...kebelakangan ini...,asal nme fb aku kasik tuka,mesti kecoh.haha...bangga siot.aku rase mungkin...mungkin jugak...,tapi tak mungkin...,mungkin berkemungkinan...,tapi tak mungkin jugak...

mungkin sbb tak dek org buat pelik cam aku..aku hebat.start dari aku tuka name jadik amir naja,segale sedare mare kecoh..huahua . lagi aku suke.name je kot..tu pun nak kecoh nak mati.then,satu klas start pnggil aku dgn nme tu.aku hebat lg.

kesimpulan : kalau nak femes segera,buatlah lain dari yg lain.tapi jgn buat terlalu lain.kang lain lak jadinye.
0

untung jugak kalau tak laku...fuss

tak laku.he~ayat agak keji di mata aku.ye.aku jeles kawan aku laku.lepas putus,mesti ade pakwe lain.pergh.jeles.tapi aku tak kesah,bukan sebab aku aiman.tapi sebab aku tak perlu rase nak tunduk bawah kira jari kaki bila kene bebel dgn ustazah.

lepas tu time aku on9.kalo ko pernah like page islamic,mesti kau terase berdosa.mesti.bile diye ade status baru,aku terase nak offline terus.he~tak sanggup.aku paling tak suke kalau ade orang nasihat aku.aku rase aku ni jahat sangat.keji.

kesimpulan : aku slalu buat entri pendek skarang sbb idea hilang.cit.idea aku slalu timbul bile aku dlm jamban,tp hilang bile aku mule bukak blog.ape maknanye?


2

tak pernah dibuat lah

wei,maaf la yek...aku dah lame nak citer..tp,mls nak update.skarang nie dah ingat2 lupe je..sori2...

aritu..aku pegi kuantan..time tu aku ponteng..hehe,aku dapat pas dari ayah aku tau...ayah aku baik..ayah kau ade?

lepas tu ayah aku drop aku dekat kp(kuantan parade)..kau jgn buat2 tak tau kat mane pulak ek.aku cocok laju2 karang.biasenye...kp bukak kol 10pg...tp semangat punye pasal...9.30 dah smpai.hehe..nie bukan dikatekan semangt satu mesia ek,tp semangat borong barangan mesia..ok le tu,asal name mesia aku kasik angkat...bukan senang tahu?

sementare nak nyudahkan smpai pukul 10 tu,aku ajak mak aku terjah 7:11,dari dok congok dpn kp tuh...naseb bek ade 7:11 kat situ..leyh gak aku makan eskrem pepagi..pastu aku nampak majalah c-pop.aku beli,sbb tengok kengkwn aku ramai yg beli..aku pon nak gak,tak kire,aku nak gak.

beli punye beli,mak aku ajak dok kat bangku.ramai gak org kat situ.hmm,aku rase pekerje kot.aku bukak majalah c-pop tadi...tengok sebelah,hmm..mesin ambek duit..(ok,terus terang aku tak tahu nak panggil mesin tu ape?mesin ATM ke?)pastu aku terus bace..

OMG!! watdehel? majalah ape nie? tengok cover.bahase cine,siot! aduss...salah beli majalah da...kehkeh,camne le boleh tak pasan cover diye belambak tulisan cine...adess la..tahu lah budak cine kelas sebelah aku lambakkan majalah tu nanti.

pastu,ade van lalu.aku tengok tulisan kat van tu.security force.ok,terus terang lagi,aku hentam je perkatan tuh.ala,van yg slalu bawak duit tu..

*seketike kemudian....

keluarlah anggota...anggota....anggota ape...nak panggil hape diorang tu hek?security kot.ok,semule2..,keluarlah,anggota security lengkap bersenjata senapang...aku ulang,senapang siot!!huhuh..aku cuak,diye datang kat aku,aku tergamam....dekat dah...dah dekat...dekat dah...

smpai je betol2 dpn aku,diye belok  kanan,fuss...ko tau tak senapang tu bahaye?ish.katok kang.sahaja nak buat aku cuak biru.dah masok mesin ATM kot tu..,diye tutup pintu laju2.hiss,sape nak masok skali dgn diorang.aku tengok diye bwk beg,tekan2,bukak,tutup.ntah mende2 lagi ntah.aku tak kesah.tapi aku pasan yg dioarng asik pandang kitorang je.bukan sebab aku nie cun.bukan.bukan..tp diye ingat aku nak ingat ape yg diye tekan...ess..pelis..aku tak nak sie2 kan nyawe aku yg hade nie untuk ditembak okeyh?

pastu...aku denga org bukak pintu besa kp.hoyey,hoyey!! akhirnye aku tak perlu pandang muke security guards tu.tp,aku suruh mak aku stay dulu,sbb aku tak nak org kate aku takk pernah masok kp..hehe.itu dinamakan strategi okes...kau jgn ikot.aku cepuk kang.haa...

masok2,aku tengok ramai dah org dlm tu...hish,dari mane lak dioarng dtg?aku konpius seorang diri.mak aku kate,biarkan..biarkan...aku pon,ajak mak aku g sane,sini,sane balik,sini balik...smpai semput..haha,aku suke menyemputkan mak aku.keji bukan?buat kali pertamenye..aku tak perlu takot nak g memane sbb ayh aku takdek..keh keh.ape lg,borong sakan lah..kalo ayh aku hade...mesti diye byk tanye.cis.

masok kp kelua,pegi carik barang kat kompleks teruntum lak...pastu masok balik kp..haha,aku siyes nak menyemputkan mak aku tahu?kitorang pon shopping le smpai kol 12.hehe..lame iye?pastu tido hotel..ala,hotel murah bukan bajet,okeyh..

kesimpulan : first try,first love..keh keh...
0

mental itu serius punye penyakit

betape sengkek nye pemikiran si mental ni kan.aku cakap cenggini bukan sebab tak puas hati dengan si razak yang suke men baling2 batu-jerit2 kat org tu.tak jugak pade si polan (siyez gua tak hengat name diye) yang slalu hisap rokok tengah2 jalan n pakai baju orang bg tu.bukan-bukan...

bile kau bace hape pendahuluan aku tu nampak sangat kat area aku nie banyak org gile kan?takpe,takpe..biarkan diorang..ape yang aku nak citerkan di sini adelah beberape kes2 si polan kelas aku yang belakenye mempunyai masalah mental yang serius.

ape tak nye,diorang bawak botol dashing kat skolah n sembur smpai demam sorang kwn aku ni bau.yang dasatnye lagi bile yang kene sembur masuk dalam mulut.perghhh..siot tol.memang pahit kaw-kaw punyer.

itu baru main sembur2.kalo men pecah2.hehe,nasib baik cikgu takdek.kalo tak,jumpe cikgu nasa lah jwbnye..(bilik disiplin).haritu tingkap dah pecah,lepastu lampu pulek.dah cacat satu lampu tak menyale.kat area aku lak tu.gelap..gelap...

kesipulan : kecik kecik jahat takpe besar-besar jahat kau memang nak kene
0

barang tu beb,barang tu..

aku tak boleh blah bile nampak barang dalam kedai yg berbunyik :

"once brocken considered sold"
aiseymen,benci tahu!diye berjaye membuatkan aku rase was-was nak pegang-pegang.

"jangan meniarap,baring,duduk,melompat,berjoget zapin di sini"
ok yg nie harus korang tak pernah nampak.aku sahaja menokok nambah atas motif : rase nak buat jugak tapi kakak tu asyik tengok aku.
sebenarnye diye tulis.  "tidak dibenarkan duduk"  lebih kurang lah.aku tak hengat.alah...yg slalu kau nampak tilam dalam kamdar tu..ha..cadar diye lawa buat aku rase nak shuffle atas tilam,tapi kakak tu iri dgn aku.

"jangan koyakkan sarung novel'
yang nie bergantung kpd kedai buku itu sendiri sbb diorang sendiri-sendiri tulis,bukan aku.tapi aku tetap nak koyak jugak sebab nak tengok dalam.he..tak puas hati bace sinopsis je.

"jangan bawa baju melebihi 3 helai"
ha..ini membuatkan aku bertepuk tangan kepada sesiapa yang gile kaye nak main tuka-tuka baju walaupun baju tu dari kedai ten ten je.sbb aku mesti bawak satu helai je baju masuk dalam bilik tu.kalau parkson yela.aku terime seadanye org2 standart je masok situ.cis.tak gune.

kesimpulan : jangan tanye aku kenape pendahuluan aku macam terdesak.aku steret to de point tau.jangan tak tau..

sebelum dan sesudah

sebelum remaja dibelai ibu bapa diberi apa dipinta,sesudah remaja dia kenal dunia taknak dengar cakap ibu bapa...

huhu,pendahuluan nie sahaja aku menulis lirik lagu senario : sebelum dan sesudah sebab mcm tulah perangai remaja sekarang macam AKU nie..hehe...sikit je yg aku malas nak dengar..bile diye beleter..huh.panas sebelah telinga.keji memang keji.

sebenarnye aku nak citer perubahan gaye penulisan aku nie..setelah ditokok tambah ditolak darab bahagi campur..huih..tak masuk lagi negatif positif,punca kuasa 2 ke hape.tapi aku takdelah menggunakan hiberbola ke metafora ke repetisi dan sbgnye tu,ok.

kalau dulu :
entry panjang berjela-jela.sampai kengkawan aku sibuk memekak tepi telinga,

     "kenapa amirah kenapa?kenape entry kau panjang giler.."

mase tu aku buat-buat tak denga je.saje malas melayan.

kalau sekarang :
malas dah-jari-aku-penat-nak-tulis-karangan-dalam-blog.sungguh aku tak sanggup sampai kengkadang aku hantar entry kosong tapi tak diterima blog.ok aku tipu.ekceli aku tak dek idea-malas nak pikir-tak tau nak citer ape-entry pon tak ade.

kesimpulan : sebelum dapat susah,dia tak ingat beribadat sedekah buat amal jariah,sesudah dapat susah,baru nak cari sejadah begitulah sifat manusia,hanya ingat tuhan bila di dalam kesusahan,elakkan diri dari bersifat demikian,tuhan tidak suruh kita ikut perangai syaitan...

0

hadoiyai..

tak puas hati,beb! dah ade template comel-comel-aww..,komen lak tak boleh masuk.hish hish hish.sudahnye..pakai template blogger je.cis.geram tol.aku tak kira.aku nak jugak template tu.tak kira tak kira,nak jugak!

tapi tak boleh.nyampah I..hish hish hish.

ok,dah jumpe template lain lagi comel..tak boleh masuk lak.tak tau kenape semue template semacam mogok lapar dengan aku.hish hish hish.

tapi tak pe.sementare aku search template baru.aku pakai dulu template pink-aku-tak-suke-tuih-tuih nieh sebab warne lain tak lawa-tak menarik hati-kau memang tak deboom!

lepas dapat template baru.tahu lah aku membuang template nieh laju-laju-jauh-jauh pakai pos laju kan?

kesimpulan : hujan emas di negare korea,hujan batu di negare mesia..huh! tak dek kene mengena.
0

bukan salah aku..diye! diye! salahkan diye!

Jgn tenung lame2,sbb gmbr nie
takdek kene mengene
ye,nilah perkataan yg aku akan keluarkan time perang gunting-tercampak-kene muke-cikgu math.he..tolong jangan bayangkan.aku tak buat.sumpah tak buat.

ok plizz aku tak nak tengok kao buat gaye tapir beranak depan aku bile bace pendahuluan cegampang aku.tolong.tolong.hey kau.sudah.sudah.meh duduk diam.diam.aku nak citer.

macam nie..,aku kan tuka template baru..he..tak nampak kao byk dosa.baik tobat cepat2.aku pakai template twitter-ke-ntah-aku-ade-twitter-yg-tak-aktif.so,yg tak bestnye...template diye pakai gmba ulang2 smpai aku pening..tak paham?cer kau intai antu senyum kat sebelah kau.banyak kan.tula maksud aku ulang-ulang.ok paham.yg best,template diye lawa2..cis.

aku terkejut.mase aku carik-carik-carik-carik...,aku rase cam nak baling adik aku laju2..he,tolonglah diye tak bersalah.aku nampak template gamba spender pink latar blakang hitam.siot aku terkilan.he...tak dek keje lain nak buat spender sbg template.he he he..


Tolonglah.Telur nie tak bersalah.

lps tu aku nmpak pistol-tembak-keluar-luv.huh?aku start buat muke tenuk tak bersalah.apakah?apakah mesti luv itu keluar?aku nak template tu..,tp luv diye warne pink!aku benci pink!he...(action mau lebeyh)

satu lg,aku jeles.aku tak reti buat header blog cam org len.cis.aku punyer header cegampang.tak suke.tak suke.aku dah cube carik camne nak buat.tapi haram jadah satu habuk pon tak paham...he..


kesimpulan : maafkan aku sbb aku termasukkan terlampau byk perkataan template..
0

dulu cinte monkey aku 4 segi..ko hade?

ok first.jgn telampau kagum.sbb 4 segi aku maksudnye 2 laki 2 pompuan.sorang laki yu name tet..sorang lg name tut..sorang pompuan tu name tat..sorang lg pompuan yg takdek ciri2 pompuan tu..akulah..hua hua.aku suka kat tet.tut suke kat tat.tet dgn tat rapat sbb mak dioarng rapat n dioarng serasi bersama.aku jeles.tut pon jeles.kitorang suke kat org yg tak suke kitorang..he...sian n sial tul cinta monkey aku kan.hu hu hu.

ntah cam ne tao ade org dengki ngan aku g sebarkan kaba angin yg aku suke kat tet..cis.tak gune.satu kelas asyik perli aku.tak suke.tak suke.lps tet tau aku suke kat diye,aku blagak macho cam tak dek pape.kao tau tak betape susahnye nak blagak macho.cam taik je.

mse tu aku bodo lg,sbb dlm kelas aku ramai yg cerdik,sekarang..aku top 3..sbb dlm kelas aku ramai yg tak branie nak lwn thap 'kecerdikkan' aku yg melampau-lampau tu.ha...tutup mulut.kang masok lalat.sambung2...mse tu tet ngn tat same2 cerdik.cerdik gile cerdik.aku terkilan.ha...sedih...

ade satu hari tu.aku rase jeles smpai nak bunuh tat.pastu cikgu nmpak.tak jadi pulak.ok,aku tipu.naik form 1 tet g skolah lain,tat g skolah lain,tut g skolah lain.aku pon tercampak kat sini.hish.jodoh tak dek.aku terkilan dlm kegembiraan...sbb semue skolah jauh2..he..padan muke tat..(dengki huh!)

kesimpulan : cinta monkey takkan berubah menjadi cinta tapir.ingat tu.kalau ko konpius dgn name2 watak.kau tulis siap2 dlm kertas..ha...
0

tukao.tukao.tukao.aci tak?

maafkan daku.maafkanlah!!lame tak update.syg rupenye kat blog nieh.hitam kan.kan.kan.secare jujurnye,aku tak tau nak update ape.he...marah ke?tak kan.sape kau nak mrh aku?hu hu hu..mimpi lah..

sebetulnye layout nie ade gmba vampire...tp cam sial je.tuih.tak nampak pong.ke laptop aku menghasilkan speed yg ade aura2 siput sedut.hish.

aku nie obses vampire kot.kot.kot.ha!semalam ade citer vampire diaries.hmm..tak tahu pulak aku vampire leyh lari lelaju...hu.hu.hu.siap men curik2 darah dari spital lagi kao..pastu men sedut2 cam jus..pergh!!seriez aku TERLIUR!! hu.hu.hu.

yang aku paling tak tahan tenching.hu...vampire tangkap cintan dgn manusia tu..wo...cuak aku kalau jadik awex tu..paling tidak pon habis turun darah aku kene sedut..fu.fu.fu.pastu serigala jadian leyh kapel dgn vampire.hu.fu.hu.sanggup weyh.semakin terpesong akidah aku tengok citer tu...huh...

tp sekurang-kurangnye...,aku rock! legend2 gitu.ko hade?!he...

kesimpulan : aku vampire cun.kao?
2

Raye Aku Paling Tak Best!

ha,korang semua citer pasal raye korang kan...sibuk je.dgn gmba koge-kain satu papan-boleh lwn kumpulan nasyid.tu kat blog,kalau kat fb..ha...semua kengkawan aku pakat tuka gamba profile-pakai gamba baju raye memasing.cis.bajet diva gitu.aku?aku bese boh..aku kan cool...tak men arh ambik gambar-baju raye tebako-mase men bunge api-gitu....aku pakai je gamba tengkorak...cool bukan?

he,nak citer ni...taun nie balik kg-terpakse-tak nak-org kg-mengate-aku bajet-budak bandar.ye,terpakse...aku malas sebenonye nak ziarah menziarahi sbb bile aku dtg,aku tak dak keje nak buat lps tu buatlah muke seposen smbil terbalik-balikkan enset..cis.aku tak suke balik kg.

nasib baik ayah aku balik kg sehari saje..malam tu jugak kitorang balik rumah..hehe...suke3..besoknye..,mak,ayh,n adik aku g kuantown-aku mls nak ikot-akak aku sekepale-abg aku ade agenda tersendiri...diorang pegi..aku start thinking ape nak buat...aku jalan dari depan rumah lps tu lari ke belakng rumah pulak,lepas tu keja kucing2 sampai semput,main bunge api mase matahari cacak atas kepale...ha...aku hebat.

hari-hari seterusnye smpai lah hari nie...aku tak buat ape2 selain men-gain-kan badan-smpai naik 10 kg...haha...aku naik,ko ade?justeru dgn itu...aku tak kesah lalu terus-terus mkn kuie2 raye mak aku...haha,anak yg keji..

hu,smpai sekarang aku tak kuar rumah g beraye pon..motif?malas menguasai diri.so,mcm nie lah raye aku...tak syok bukan?bukan....
0

eh! blog aku jenis darah "O"...kau?

*tajuk : tiade kene mengena

*tema : permusuhan

*misi : perli memerli

*motif : dendam dan rase tak puas hati

*perkara :

1 . entri cegampang-carik pasal-lantak diorang lah-kau sibok ape hal.

2 . eh,eh..kau cakap kat org sedap je....yg kau tu blog jenis ape pulak?

3 . diri sendiri tak sedar.

4 . kau tu jenis blog lucah-18++.

5 . tu pon boleh tersenarai blog lawak 10 terbaek...aku heran.
0

citer di bwh,ade kene mengena dengan cerita diatas..

ok,dsbbkan citer kat bwh nie psl Mat Bunting dgn mercun-mercun-nye...so,citer kat atas pon psl mercun tp Mat Bunting tak adelah...diye dah innalillah...dan citer nieh lebih real.

semalam ayh aku beli mercun,sbb abg polis tak bg free lg taun nie..cis!ade mercun lidi,mercun-nmpak-mcm-mercun-roket-tp-bukan,mercun katak toink-toink,mercun tu mercun nie...haha,aku tak tau lah mercun nie byk sgt name..tp yg aku ingat name saintifik mercun bola..koloboriaxiedrog-ba.ok aku tipu.

aku tengok sebatu jauh-pakai teropong..yelah..,nanti tak sempat nak lari kalau mercun lidi keja aku-aku lari cegampang..ayh n abg aku semangat nyalakan api-aku cuak.first mercun meletup-aku lompat 2 kaki tinggi.mercun ke-2,ke-3,ke-4...aku tak lompat dah sbb penat.aku lari rampas bunga api kat tangan adik aku-aku pon nak main jugak-diye belagak-pusing2 keliling rmh-aku lg terer-pusing keliling bandar.

abg aku bajet lagend.ingat diye sorang je reti main mercun-lwn budak sebelah rumah-perumahan kitorang jadi medan peperangan-sekejap-sebelum bomba dtg mrh kitorang.diorang kate diorang nak tido susah-esok nak padam rumah terbako.

bomba balik-abg aku smbung balik.aku habiskan bunga api 2 kotak malam tu jugak.aku tak kire.aku habiskan jugak.

kesimpulan : kalau tak lagend main mercun,main bunga api sudah.jangan buat2 lagend-nanti putus tgn-masuk sekabo.
0

akhirnya...dpt gak bekalan tut.....

bekalan tut...?bekalan apakah itu?bekalan dadah?bekalan makanan?bekalan air?oh tidak....tidak sama sekali...bekalan itu adalah.....BEKALAN....MERCUN!!!hoyey2....!!tepuk tangan-tepuk tangan...wuh!!

"yeye,yeye...ko ade?tak de kan...aku ade banyak......nak sikit?"tanye aku kpd Mat Bunting.

"hah! ko ade ape?nak2..."tanpa mengetahui ape brg yg aku ade,Mat Bunting terus terusan mendesak aku.

"aku ade roket terbang...(huhu riak menguasai diri)"aku tak tau lah kalo ade roket tak boleh terbang..cis!

"wow!! bnyk nye duit kao beli roket...erm.."buat mood tachink2 depan aku smbil memblink-blinkkan matenye yg juling sebelah.

"ha...aku tau...kau nak satu kan...ok lah...aku baik...nah!"aku terus bg mercun roket 2 pd diye sbb tak sanggup lg nak tengok blink-blink juling diye...aku ulang,TAK SANGGUP!

"bukanlah...aku tak kate pon nak satu.."diye buat aku pelik sakan.

"dah tu,kao ingat aku nak bg kao roket betol ke?"aku buat muke garang-mate sepet-hidung kembang-telinga capang.huish.dasyat.

"aku nak dua"diye buat aku terkedu.

lastly...aku ikat diye dekat pagar laju2-taruk mercun roket dlm hidung satu-mulut dua-telinga empat-taruk meriam buloh depan diye-taruk kabait byk2.puas hati.aku tinggal diye dgn semua mercun menyala.

****

esok aku tengok paper bahagian berita luar negara.aku nampak muke Mat Bunting.aku bersyukur diye selamat sampai ke Afrika.dan diye bahagia di-sana..Al-Fatihah..

****

kesimpulan : jangan cari pasal dengan orang yang sedang pegang mercun.
0

aku pon nak buat entry hari raye jugak...

huh?! ape? jangan buat muke pelik.

aku jeles.diorang sibuk citer pasal hari raye.aku tak citer lagi.jeles.

*beli baju.pegi kedai beli barang.main mercun bola.ketupat.roket.bawang.(tak jumpe dah mercun nie,sumpah rindu)

*baju raye tebako.aku selamat.taun depan kalau tak muat,aku bako.

tak paham?buat2 paham.angguk2.geleng jangan.

*taun nie kad raye tak beli.mak aku suruh recycle yg taun lepas.kejam.aku nak beli yg baru.diye buat muke katak.aku buat muke kambing.sape terer?

*kasut raye aku tinggi.aku silap beli.takpe.raye nanti akulah yg paling tinggi.baru rase.

*raye taun nie,tak dapat bekalan mercun/bunga api dari abg polis.diorng main sorang2.kedekut.aku gtau hakim.

*hari raye pertame.aku pakai baju kurung sekolah.warne putih.kain biru.lain dari yg lain.aku hebat.

ok.dah habis ucapan.ape?! korang jangan nak merungut.aku mengantuk.series.nak tido.tabah bukan?
0

apakah??

*aku tarik kaki nobita naik atas helikopter balik.argh!!beratnye...

*tibe2 aku ternampak shoutbox aku tertera name cik sue n cik ungu...ape kes?

tuk.tuk.tuk.tuk.

huh?! apakah? apakah mende yang berbunyi itu?

*tak peduli

*terus smbung tido n start cari mimpi tadi balik...tp,tak jumpe pulak..

tuk.tuk.tuk.tuk

huargh!!!! kacau betol!

*tengok jam.4:56 pg.

apakah?

*bukak pintu dengan rakusnye (sumpah nak pukul sape yg ketuk pintu pepagi bute)

bukak2.tak jumpe orang.cis. nasib baik aku tak jumpe kau.kalau tak...

"kalau tak ape?sahur lah cepat!"

*huh?! (terperanjat sambil melompat2)

*duduk atas meja makan,mak aku datang bawak parang

huh?! gilo apo mak aku nak bawak parang? ofkos lah diye bawak pinggan.

aku tanye mak.mak,mak...

"apakah yang menyebabkanmu mengejutkanku bangun sahur pada pukul 4:56?"

dengan selamba mak aku menjawab.

"eh,ye ke?tak percaye pulak"

nasib baik kau mak aku.

kesimpulan : bangun sahur dan melambatkannye lebih afdal.
0

lain kali hidup jangan menyusahkan orang

Seorang pendengar menelefon penyampai radio
Pendengar: Helo, sy nak buat ucapan


Penyampai: Ye, silakan

Pendengar: Saya nak buat ucapan untuk ayah yg tengah basuh kereta, mak yg tgh memasak, abg yg tengah tengok tv.. dengan ucapan.. TENGAH BUAT APA TU.

kesimpulan : kalo aku jadi dj,dah lame aku letak tepon laju2.
0

ade satu malam tu kan....

ade satu malam tu kan...

aku g dapur...,nak buang smpah...

mesti korang pelik kenape aku buang smpah kat dapur malam-malam kan?jgn buat muke pelik lg kalau tak nak aku blusherkan pipi korang laju2.

aku pasang lampu...

aku terus terjah dalam dapur.konon2 tak takot lah kos abg aku tak tido lagi...

tibe2...eh,silap pasang lampu pulak.aku terpasang lampu luar dapur...cis,keadaan memakse aku berase cuak..

seriez aku memang giler cuak mase tu.

nasib baik tangan aku bertindak lebih cepat dari otak aku yg sedia lembab memproses data tu...jangan salahkan diye.diye tak berdose.

aku tutup lampu luar.aku pasang lampu dapur.aku terus masuk dalam.aku terus menerus berjalan tanpa menoleh ke belakang lg.ternyata aku mmg tengah giler takut padahal belakang aku rumah aku,depan aku jalan keluar rumah.

betapa otak aku memang lambat memproses.aku pegi kat plastik sampah...tangan aku dah sedia nak buang sampah.

tibe2....

                                ...................................................................................


                                             ......................................................

              
                                                          ..........................


argh! giler tut,memang tut.sial tut.ko memang macam tut.tut.tut.tut.tut.tut34......

aku malas nak tulis banyak2 tut.

lampu dapur pulak buat hal!

berkelip-kelip-kelip-kelip...

aku dah pegang sesuatu.lantas terus perasaan cuak aku mengatasi segala-gala.

hebat tak?aku dapat A subjek bm tao.jangan tak tao...

aku terus pegang natang tu atas sbb2 yg tidak diketahui.

lepas tu..lampu pasang!

aku terus tengok ape yg aku tengah pegang tadi...

arghhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wadehel!!! ape nieh!! geli3!!!

sudah! mende nie dah mlekat kukuh nieh...

tak gune punye sampah.habis busuk tangan aku.cis!

kesimpulan : jangan sentuh ape2 ketike berase dlm gelap
2

beraye tak ingat dunie...

hai mak cik...banyaknye kuei...mak cik nie rajin tak ingat dunie lah..

tak dek lah...anak makcik yang beli tak ingat dunie...

oh,anak mak cik lawa tak ingat dunie tak?

kenape tanye tak ingat dunie?

saje tanye....baju mak cik lawa tak ingat dunie lah...

takdelah lawa sangat...biase je,kamu nie puji tak ingat dunie kenape?

alah,kite hidup haruslah puji memuji sesame insan...erm,makcik bile nak bg duit raye kat saye tak ingat dunie?

eh budak nie...ade kene halau laju2 tak ingat dunie karang...

kesimpulan : ingatlah dunie ketika beraye...
0

susah bagi aku untuk jadi diri sendiri

kadang2 aku baik,kadang2 aku jahat,kadang2 aku tak nak belajar,kadang2 nak jadi tomboy,kadang2 aku nak jadi girly2,kadang2 aku emosi,kadang2 aku gile,kadang2 aku gile2,kadang2 aku mudah tersentuh,kadang2 aku fanatik korea,kadang2 aku fanatik bola,kadang2 aku benci kau,kadang2 aku rase nak bercintan,kadang2 aku tak nak kawin,kadang2 aku nak balik ke skolah rendah,kadang2 aku rase....baik aku mati sekarang....tp lps tu tarik balik sbb dose belambak-takut pulak-nak mati.

ok terus terang tang2 dari hati aku yg tak dapat dikenalpasti berbentuk ape,sbb aku tak pernah tengok dan tertido mase cikgu sains terngkan psl organ dlamn.salah aku sbb tak minat sains.salah cikgu sbb ajar aku psl sains.salah kerajaan sbb suruh aku belajar.salah aku balik sbb tuhan suruh hamba diye berilmu dan aku tak nak.

sambung balik...semua nie salah kau.sbb kau aku terpengaruh.sbb kau aku jadi jahat.sbb kau aku periksa aku down.sbb kau aku porong rambut aku pendek cam laki.sbb kau aku selalu nak beli baju baru padahal org yg miskin pakai baju yg same je tiap2 minggu.sbb kau aku kuat gelak.sbb kau aku takot nak tengok bwh katil ade ape walaupon habuk kao mmg tak boleh kire,sbb kau aku tengok drama korea-nangis2-terkinja2 menari shuffle ke-belakang macam 2pm.sbb kau kaler rmbut kau perang sampai aku letak gamba kau tengah main bola dlm album fb aku.sbb kau aku tak bersyukur dpt hidup atas dunia.

ye semua sebab kau.sebab tu aku letak kate2 hikmat kat sidebar bawah sekali...supaya aku jadi diri aku sendiri..supaya aku tak bace blog budak2-n singkatkan perkataan,supaya aku tak bace blog budak 18+-n citerkan balik pengalaman diorang jadik budak jahat,supaya aku tak bace blog akaq2 abang2 matured-pasal awex2 diyorang,supaye aku tak bace blog orang n tiru perkataan diorang se dua..tapi aku tak boleh..aku mudah terpengaruh...sgt2 mudah...aku mintak sorri kalau aku ade tertiru perkataan2 korang..aku insan biase..
2

wo...wo...kot ye pon ko jelez...jgn lah giler kejam dengan aku yang maha jahat nieh...terkilan guwa

ape?kau suke lah tengok aku terkilan jiwang leleh2 kan?cis,cam sial je...tuih!aku tulis je tu,bukan nye betol2 terkilan pon..well...u know me...ceh!

ok,first aku nak mintak maap kat cik ungu yerk...bukan nak mengate just menyatakan perasaan kite bile bace belog akaq...yelah,akaq banyak cerita pasal ketidakpuashatian dengan blogger bebudak cam saye...ye,kitorang tak matang lg...saye tau tu...dan saye tau jugak yg blog tu blog akaq,akaq boleh skp ape saje yg akaq nak cakap...

mule2 psl aturan blog,sy dah bace,memule...ok lah..memang serabut pon kalo kitorang tmbah widget memacam smpai menyerabutkan pndangan...ok,itu sy terime dengan hati terbuke... kedue...pasal komen kat shoutbox...ye sy jugak dah bace psl budak kekurangan pengajaran tu...sesuke hati sesedap jiwe diye ckp cenggitu....diye mmg kuang hajo...mari rejam diye secare berjemaah...oh tidak...terlampau kejam...lempang cukup.

tp,pasal komen terhadap entri tu sy terase...ye mmg budak2 sekarang suke pakse blogger senior follow diorang balik lps diorng dah follow akaq2 semue...termasuklah saye...alah,bukan nye pakse smpai cekik2 tarik2 rambut pon...cume "sy dah follow awk,hope boleh follow sy balik..." tu je...yelah,mungkin akaq blh geram kat kitorang sebab follower akaq2 semua dah 1000 lebih dan kitorang 50 puluh pon tak sampai...

ok,secare jujur nye sy terkilan bukannye ape...just terkilan tak dapat ikut ape g akaq2 suruh...kitorang tmbah widget bebanyak sebab kitorang suke letak...mungkin bile dah matang nanti kot kitorang buang n buat blog simple2 cam akaq...n psl komen at shoutbox..sy tak pasti....boleh ke sy cume tinggalkan link sy kat shoutbox dioarng cam 2 je?lg2 pd org yg dah beribu2 follower yg takkan lyn komen kitorang tu?kitorang pon nak gak follower beribu2 cam akaq2 semua...

*mood sedih menjelma...lagu air mata syawal bergema...

kesimpulan : bile lah agaknye aku boleh mencapai tahap kematangan melampau tu nanti?aku yg melampau bukan?ok,jgn rejam aku...
0

ade orang tu kan...

ceh,hari nie tajok entry aku mempunyai usur2 suspen gitu...ape?tak suspen pon?kau memang biadap.nakal.nakal.nakal.

ok,mls lyn kao...aku nak sbung cerita...ade org tu kan...diye kan....

...............................................................................................

sgt2 bendul....sampai kengkadang aku terase nak lempang diri sendiri...knape lah org2 sekeliling aku sgt2 bendul....terlalu mengiakan semua yg aku cakap...yeah!aku memang hebat!tepuk bahu sendiri...

oh,aku tau kau terase syeda kan?kan?kan?tapi dun wury..kau tak berkeseorangan...ade ramai lg mangsa aku...muahahaha(gelak jahat teramat)ok,aku kontrol gelak jap...chihuahua,ok?lebih comel dan afdal bukan?

ye,citer pasal bendul nieh,smalam adik aku menolong emak aku yg juge berkemungkinan emaknye juge..ok,yg nie aku konpius...sama ade mak aku ambik diye dari tong sampah atau memang perangai aku macam sampah...tak mengaku adik sendiri...yeah,aku tau aku jahat...tak payah susah2 nak sakitkan tekak kau menjerit kat bukit tengkorak cakap aku jahat...

mase kitorang buat rush mision utk persiapan hari raye...kitorang buat popia kecik atau ape2 jelah name2 kuih yg intinye smbal ikan or whatsoever tu aku malas nak tengok mak aku goreng..aku nak ingatkan korang sekali lg,aku memang anak yg jahat...so what?adik aku pon dengan sibok nye konon2 diye je yg pndai ceraikan lah kulit popia tu sekeping2..yelah my mom tak bg adik aku isi inti nanti tak dek org nak mkn pulak..ok,korang dah rase sikap aku menurun dari mak aku bukan?

TETAPI!! dengan rakusnye adik aku TERkoyakkan kulit popia tu....so,so,so n so...aku membulatkan mata sambil mak aku buat muke tak berperasaan...aku pon suruh adik aku makan! n adik aku tanye...,boleh makan ke tak masak lagi?aku pon cakap..."eh,mana boleh makan...,tak masak lg tu.."ok,jgn nak buat muke kagum...giler baik aku nak cakap cenggitu??

yg aku ckp adalah..."ha!makan je!"n,n,n,n....adik aku pon makan....huargh!!! aku tak percaye?ape?kau ingat aku nak tolong keluakan kulit popia tu dari mulut adik aku?kau jgn nak mengarut...ape yg aku buat?aku gelak lah!!muahahah!!!sorang lagi mangsa aku!

kesimpulan : kau jangan nak kagum sanagt bile aku buat baik sebab baik aku ade makne...ape?tak dek kene mengena dengan cerita ke?so what?
0

argh...!!cekadak belacan lah kau..!!

huh,belacan punye cekadak!menyusahkan aku tak habis2...nasib aku baik sikit hari nie...hari nie je taw!!esok kau pegi carik sendiri...dah!tak payah buat muke comel kau tu..aku tau aku comel lg dari kau...nah!ambik nie,g main jauh2...dah2...kau tak payah buat muke kesian pulak,baik kau blah sebelom aku cukur bulu kau sampai botak...














huh,nasib kau nie hewan peliharaan pebret nabi,boleh gak dpt pahale dari kau kalo aku bg kau mkn kan?tapi...,kau dah melampau tau!!aku tau lah kau kucing yg comel...tp jgnlah smpai berak ats lantai belakang rmh aku...!!ini sudah melampau!!aku bg kau mkn tau...bukan tak bg,tp ni yg blsn yg kau bg kat aku balik??cis,bertuah punye kucing...siap kau...mulai dari hari nie,kau carik mkn sndiri...bukan slh aku,kau yg dtg rmh aku dulu..huh...ta nak jumpe kau dah..babai!
0

pakai baju pon baju pagoda pecah-pecah..boleh blah lah lu...

what? sape pakai baju pagoda pecah2?? ape memang stail sekarang ke baju tu?nie yg kene cube try test nie...mane boleh ketinggallan...ape agaknye perasaan anda bile pakai baju pagoda pecah2 tu nanti...ade rase berangin tak?huish..sejuk,beb!sekarang nie musim panas,patutlah ramai je aku tengok pok cik2 teksi pakai baju tu..tp tak pernah lak nampak akak2 mantop n bergetah tu pakai baju pagoda yg dah berpecah-pecah tuh...bukan ke lebih afdal dioarng pakai baju tu dari pakai baju sendat zaman kecik2 dioarng dulu tuh..punyelah kedekut nak beli baju baru...smpai recycle baju zaman jahiliah tu...

ape bezanye baju baby-t dioarng dengan baju pagoda?kalo nak kate baby-t tu ade yg jarang atau transparent dan senang dilihat ape isi didalamnye,baju pagoda lagi jarang...lg2 yg dah berkurun kene basuh tuh...rase mcm pakai plastik je...sampai ade yg rase..alah,baik tak payah pakai baju...

kalo nak kire dari segi kos...aku rase mahal lg baby-t tu...kengkadang aku pon tak paham lah,baju kecik tuek tapi harge,fuyyoo!!giler mahal!! baik aku beli kue raye 100 jenis,boleh gak kunyah2..baju tu kalo boleh kunyah kire korang dah ting tong lah tuh...sampai baju pon nak kunyah...aiseymen...dasyat!!

so,pade hemat aku yg tak berape nak berhemah sgt nieh,baju pagoda pecah2 tu lg bagus dari baby-t/babi t-rex korang tuh...ambek kaw!!

p/s : aku pon pandai pakai baju ketaq2 sekarang,ape boleh buat,akak aku ajar..haha..salahkan org pulak...aku tak perli tau,cume aku cakap kat diri sendiri je...tp,sape yg makan cili diye terase manis,sile lah check deria rase masing2...mane tau dah rosak kot..assalammualaikum!!
0

oh,exam datang lagi,hatiku tertawan..

ehem,first nak ckp assalammualaikum...korang jgn lah pelik pulak bile aku tetibe nak buat baik setelah lame menjahatkan diri..aku bukan nak mati lg,ok..erm,yg kedua nak ckp sorry sbb lame tak mengupdate blog...so,sbg tanda sorry aku yg dah berlori2 tu,aku dengan semangat wira,waja,exora,inspiranye telah mengupdatekan korang satu entry...terimalah!!

sebelum 2,nk gtau memang sesape yg tertawan setiap kali pekse 2 ade masalah dalaman yg sukar diubati lah...ini disebabkan oleh...,seumur hidup aku dari lahir smpai lah aku besar cenggini,aku tak pernah rase tertawan bile tiap kali pekse...kenape?korang ade tanye kenape?tak ade?ok,nie yg nak bgtaw ni..,
  • pertame : aku kene hafal 10 buku dlm satu minggu sbb aku takkan studi selagi besok tak pekse...itu lah aku,so jgn mrh aku..n ke 10-10 buku itu bukanlah senipis - nipis buku yg boleh didapati di kedai2 menjual buku ABC budak tadika,tapi tebal nye...huish,tak sah kalo tak melebihi 200 m/s..ye,maybe bg korang takdeklah tebal sgt,tp cer pikir aku nak afal 10 buku x 200 m/s... 1 minggu..wah3...blh cipta rekod tuh..

  • kedua : lain yg aku hafal,lain pulak dah yg keluar...aduss..,ni yg paling sakit hati nie,sia2 je aku dok sejam menghafal mende 2,last2...blurr

  • ketiga : korang pernah rase tak ape yg aku rase...setiap paper,paling sekejap pon 1 jam,n tadi aku baru jawap 1 paper pg,3 paper lps rehat nonstop..dah arh tak blh berjalan,yelah aku tau lah exam tak blh gerak2..kalo toleh kanan,masa lak tak tepat,cikgu ade kat blakang...n...."awak,keluar sekarang!!"oh yeah,nasib aku tak pernah kena..ok,korang dah tangkap ape yg aku rase?aku rase takkan ade sesape yg rase pon,sbb aku dgn anom je yg blh rase mende nieh...tak tau lah knape,maybe sbb kitorang nie 'istimewa'...nak tau rase ape,bile 3 jam aku dok atas kerusi tu,tibe2...aduh,rase sengal2 lak bontot nieh...aduh2...mulelah duduk tak diam...kalo time tak pekse,blh lah jugak aku tawaf satu kelas..nie tak..len kali nak bawak kusyen arh...

  • keempat : undang2 cik yah kitorang yg baru...spe yg tak tau cik yah 2 sape,meh aku gtau,cik yah itu merupakan guru besar/pengetua skolah kitorang a.k.a PUAN HAWIAH...n aku mmg akn buat dosa kering bile setiap isnin mc kat perhimpunan ckp..."seterusnya dijemput puan pengetua untuk memberi ucapan/maklumat" aduss...maka dengan itu,secara automatiknye aku akan tertidur selepas cik yah bg salam,yelah...,salam kene jawab kan...ok,undang2 baru diye : tak boleh tido time pekse..kene semak balik jawapan...ini yang aku tak boleh blah nie..watdehel aku kene semak balik,setiap kali aku semak,mmg jwpn aku bertukar punye..lps 2 mulelah konpius mane satu yg betol,so solutionnye;cik yah takdek..,baik aku tidor...muahahah
so yg diatas adalah sebab-sebob kenape aku taknak/tak hingin/malas/tak kuase/takdek perasaan/tak dek semangat nak studi 4 exam...so,ape lg wa nak kate??wa caw cincaw!!
0

V.I.P : very important princess

woit..korang pikir ape ha?korang ingat aku nak 2lis psl grup V.I.P 2 ke?memang tak lah...tp hensem kan
fadhlan si korea celup tuh,rmbut karat2...ehem..,ok berbalik kpd tajuk..weh,ni nak citer pasal baby pinky kelas aku..cis,kalo boleh memang aku tak boleh blah...huh?ape tu?lantak lah...ringan je mulut aku nak sembur spe yg pnggil diye baby tuh...geli u..syeda! kalo ko bace nie,jgn gtaw diye taw..kang majuk lak mls aku nk caring-maring g pujuk diye..aku kan kejam?

hah?ape kene mengena lak baby 2 dgn tajuk?ha..,ni nak citer ni,cik pinky aku sorang nie,mmg suke bwk beg2 yg ade 2lis perkataan V.I.P very important princess tu..pink putih lg!!so sweett...ngee..sure korang tergolong dlm grup d rock kalo tak pernah jumpe beg nieh..sumpah aku 'jelez'...lawa gilerz corak diye...haha...

ok,aku tak mo kumpul dosa rmdhn nie,lgpon wktu brbuke lmbb lg...so,so,so,so,so...tu je citernye...bhaha..kalo ade yg rase2 nak lempar je laptop korang...silalah brbuat demikian..namun,aku tak tanggung kos kerugian korang,k! caw cincau!!
2

serabut bai sangat ke?

cit,bising pulak lah si dario nie...ape pon aku tak boleh tulis kalo cenggini..nak bwk lari laptop dlm bilik kang mls nak denga sesi mesyuarat kedai kopi mak n sis aku 2..sesedap jiwa raga dioarng je dok ats katil aku..nie yg rase mcm nak makan selipar jepun suria nieh..ak tutup gak radio ni kang! senyap lah!!

cis,kene mrh lak ngan abg aku...nie yg rase bengang tak psl2 nih..kang aku suruh balik asrama diye kang mule lah kecik hati..asal ade kat rmh,tak tenteram dunie aku..huish!hah!sebelum aku buat entri nie penuh dengan citer2 pasal manner koge mak nenek aku..,aku nak tanye korang aku punye blog nie serabut bai sgt ke?sile tinggalkan jwpn di shoutbox..kdang2 tu terase serabai gak,tp syg nak buang kate2 hikmat bagai tu...sumpah aku sayang gile...penat aku carik tu jgn tak tau...

kenape lak aku tetibe ckp pasal serabut2 nieh?tak payah tanye aku nak jwp sendiri..sbb aku terbace entri kat blog cik ungu...http://www.ungusayso.blogspot.com/ yg memang serabut kalo aku buat cenggitu...so?sumpah aku terase...hahaha...nilah yg diye kate ciri2 blog serabut..

 1. widget kartun yang banyak
2. ada menatang aneh follow butang cursor ke mana saja kita pergi
3. ada salji/daun/tahik bintang jatuh dari atas blog.. hmm.. tak sakit ke?
4. terlalu banyak Glitter Graphic
yup aku buat 1/3 dari ciri2 d ats...n korang pon nmpak kan..,kecuali no.3 kot...yg 2 mmg aku tau suke serabaikan blog aku kalo aku buat..then?hotuke?ceh,eje pon ye dok je...mcm mane aku nak buat?korang rase?
0

tranfomasi

sebelum nak buat entri..,betul ke ape yang aku eje kat atas?patut nye kene eje macam mana ek?betul lah tu kan?alah,kalo tak betul pon buat2 betul je..

amacam?gelap ark blog aku...,aku saje je nak menggelapkan keadaan,supaya ade feel ala2 jahat- nakal gitu...muahaahaha...ntah lah,sejak akhir2 nie la aku rase something wrong somewhere je...rase macam nak memberontak sentiasa...n kadang-kadang tu rase macam tak berguna je hidup aku sekarang ni...setiap hari buat mende yang same...so aku memang cepat rase bosan...pastu exam tak habis2...boring,de!semakin lame aku hidup semakin boring aku rase...sampai setiap hari aku fikir macam mana lah nak bagi alasan kat mak aku yang aku tak nak g skolah..

pastu sekarang nie aku pon ade rase2 macam aku nie jahat dari biasa..yelah,aku mengaku aku memang jahat dulu..,tapi tak dek lah macam sekarang...nngutuk cikgu tak kira masa,pukul kengkawan aku sesedap rasa,n paling aku menyampah bila denga orang buat baik..alim kepala hotak...lagi2 bulan ramadhan nieh...nyampah3!!bila bulan ramadhan je nak buat baik,kononnye hormat sangat,padahal bulan lain perangai cam setan...ok,terlebih sudah...ntah lah aku nak citer guane tapi aku memang tak suke orang yang hipokrit cegitu..dah lah,emosi aku tak stabil lah memalam bute nieh...bile dah stabil nanti aku buat entri yang kelakar tak hengat...nanti lah...
0

sendiri lagi...

ye,niat hati bukan utk berjiwang lagi...tapi sekadar utk berkongsi cerita...aku kena tinggal lagi..!! dok umah sengsorang cam orang gile,keluar dapur,masok balik,bukak mesej,tutup balik,ambik gambar lepas tu padam...kalo ikotkan boleh pass dah aku nak daftar diri kat tanjung-tanjung yg brkenaan...adoih...tak terkira lah bosannya...sebab bosan pon tak boleh nak kira...

nak citer ape ek?pasal apex ngan makwe gedix diye tu putus tunang?tak baik lak..kang tak pasal2 kene saman...patutlah dah lame tak nampk entry baru diye kat ppn ppmuka aku...dah putus-memutus rupanye...tak pe biakan diye...len kali jgn manggok sgt ngn ape yg kite ade...takot2 jodoh tak pnjang...ok,smpai situ...lagi pasal ape ek?esok nak puase...so,ucapan mcm biase korang dengar lah....malas nak ulang2...lagi2...

ha!pagi ahad cam biase aku saje menghilangkan diri bersame jannah sebab malas nak layan orang2 kat dalam rmh aku yang sibuk nak g anta my sis balek hostel,aku pon bukannye ikot..so mls nak cmpur..,so kitorang pon g lah pasar tani..jenguk2 gerai orang n anggap cam tapak gerai tu kitorang punye...haha..memang inilah kali prtame aku tengok pasar tani rompin sedasyat tu...tp takdeklah smpai kemah diorang tu trbalik tapi,aku yang rase2 cam nak balik je...sesak tu jgn kira lah...brlage2 sesame sndiri...dari hujung sini smpai hujung dunie sane tuh...perh!!terbaek!! memang berjaye buat aku rase nak makan kebab free je kat gerai abg henshem tuh...haha

lepas tuh first time gak aku makan kentang goreng yang berputar-putar pd btg lidi yg pnjang nak mampos tuh...rase cam bangang je bile diye bg plastik yg sme pnjang...pastuh...kitorang g mkn at taman..perh!!skali lagi...bapok ramai nye budak2 asrama yg pakai bj pelbagai kaler tu berdating...brwarna-warni sekejap dunia aku...tengok sane ade kaler merah,sane sikit..,kaler biru...cis cam kenal je skolah pkai bj kaler biru tu...tp still bwt tak kenal bj skolah sndiri..tnpe peduli dengan mate2 awox yg mcm tak pernah tengok awex cun giler nie..,kitorang teruskan prjalanan mncari bngku2 yg masih kosong...hah!dari jauh,nmpak makcik 2 org...dekat sikit...buat2 jln...,ulang alik-ulang alik,akhirnye makcik2 tuh prasan,n teros blah..kitorang pon,apelg?terus duduk arh...then mkan tak hengat dunia..pastu kesat2 kat blakang bangku,mulalah bwt muke selamba tak senonoh...

pastu balik rmh,then kelua balik nak g binding kertas kerja kursus geo...kitorang pon lalu kat jalan kubur,mule2 ok lg...smpai  kat simpang..,satu kereta sebelah kiri nak kelua,moto sebelah kanan nak masuk,kitorang tengah2 bwk pon cam banggang je...tak peduli orang n terus redah je...naseb baik tak kena hon n nasib baik tak kene naik ambulance...pastu kitorang masok jalan parking teksi2 lame yg ade pok cik2 tengah main dam tu..,dengan jalan lubang2 penuh dengan air cukup mencabar kesabaran aku...ade gak rase2 nak bunuh je jannah kat situ...aku yang bodoh nie main ikut je...kesian tol...

keluar dari situ ade simpang lagi,aku pon naik heran gak punyelah byk simpang bandar rompin nieh..kalo korang orang baru pindah sini..,boleh menangis lah korang cari jalan balik..aku yang dah betahun dok sini pon boleh sesat kalo x dek orang yang pandu...rewind balik...,nak kelua simpang tu..,kereta datang dari pelbagai arah...,ceh ayat!!aku dengan panas hati tengok jannah slumber je lintas jalan smpai smue kete benti mcm daulat sgt lah diye tu...adoss..

lepas binding,kitorang pon g tunas yg agak gedik2 manja yg besarnye mcm giant tu...first time gak aku masuk situ...muahaha,peliklah aku nie,semuanye first time..biase lah bdk baik tak kelua rumah....haha!!nak tau kitorang cari ape?dah tentulah kitorang cari mamat2 bangla yang kerja kat situ lah....hensem kaw...haha!!memang time2 tak dek keje je aku layan abg2 bangla kat situ...mauahahahha...k lah mls nak bwt entry pepanjang...mak aku pon dah nak balik...caw!!
0

bile dak kl dah balik

wah,sape pulak dak kl nih?terase tak syeda?haha,i don't care,a,a,a,a,a,i don't care,a,a,a,a,a,,i don't care..nak tau tak mase korang g lawatan ke kl n cameron highhills..,kelas kite aman doe..bile korang balik...wah!!bergegar dunie...adoilah..sakit jiwe memasing...lg,lg nisa!ade je yg nak gadohkan dengan si afiq tuh esok2 kawin baru tau...

tp kan yg aku prasan nye..,keadaan brtmbah teruk,buruk dan rumit lelebih lg bile hari jumaat..gile kaw...mcm budak kecik pon ade..nak tau ape yang diorang main?dioarng main kejar duduk,rebut kerusi,baling alas meja,last skali yang paling best,main sepak tin...adoih...mmg ternyata kelas kitorang lah yg paling bising kat blok tuh...walaupon dah bape kali kelas kitorang jadi juara mesyuarat tingkap di bilik guru..,tp dioarng peduli hape?janji hepy..kekadang aku rase cam aku jage dak2 tg.rambutan,durian n nangka je...sbb aku je sorang yang normal..haha!!

kalo korang masok kat kelas kitorang,mesti korang boleh menilai betape tak normal nye kitorang...cis,saje je nak promote kelas jap...ok,berbalik terbalik pd tajuk..ntah kenape lah aku pon tak nak ambik tau...,baru sekarang lah dak laki n dak pompuan ley men keja2...best siot!!terase tnh tmpat aku berdiri bergegar dgn sndirinye...haha ayat tak boleh blah...

kalo fiqri..,menyayi n sebut name scha alyahya tu dah kerje tetap diye lah dlm kelas tuh...suara diye je boleh buat cikgu tingkat atas terase nak balik makan mi sup je...dah arh mecok(marah) je reti...tak dek pasal,cari pasal...kalo nak gadoh ngan diye,blh kirim salam lah kat mak cik belah ayah aku...tak kan dapat peluang nak bercakap punye...

zati,lagu korea dah lazim ngan lidah diye gamaknye...hari2 dok ngafal mende kejadah tuh...nyanyi kuat2 mcm dunie nie diye yang punye...anum,gelak je yang diye reti buat dlm kelas...sekali gelak,boleh lari hantu pocong g cari job lain sbb tmpat diye tllh diambil alih...sian pulak...nessa n afiq pulak cam pasangan yang kene kawin paksa je...,tiap hari kalo tak gadoh tak sah..benci lah konon,padahal dlm hati ade bunga taik ayam layu...macam aku tak tau...seminggu nessa n d geng g lawatan,afiq mnjadikan lolongan diye sbg kerja sambilan diye d smping kerja tetap:lari keliling kelas cam orang sawan gile babi tahap cipan beranak dah aku tengok...

setakat nie tu jelah kot kengkawan aku yang berkelakuan calon2 pusat kebajikan masyarakat...kalo ade yang menonjol d kemudian hari,nnti aku akan senaraikan A.S.A.P!

p/s:sesetengah cerita telah ditokok tambah oleh aku utk mnjadikan jalan ceritenye lebih rase cam bangang...caw!
0

air sirap?knape dgn air sirap?x seglemer air rebena ke?tp warne sme je..


 







erm,time nie,aku tengah tunggu perlawanan mesia ngn chelsea lawan...tak tau lah kalau menang...yg pasti bukan harimau malaya yg turun pdg,tp harimau muda...ntah lah...tak reti nak komen ape...aku pon tak dek mood nak bersemangat 1 malaysia sekarang...spoil mood aku je smbut beday ari nie...baik tak payah smbut..
.
argh...nak mrh diorang tak ley,kos dah susah payah g umah aku bg kek ape kejadah lg lah..sebelum tu,aku nak mintak maap dulu lah ek nad,nadia,mas,nona,pakwe nona,pok su sape ntah...aku memang tak kenal..n bile aku yg kampung nie tak kenal orang ape yang aku buat??agak2?ye,tak layan...aku...ntah lah..aku memang nak ucap terime kasih bebanyak kat korang sebab susah payah nak prank aku dengan buih tekan2 amende ntah tu...ye lah aku kan kampung,tak reti nak sebut name ape kebende nye tu...tapi,bile due2 laki tu dtg..aku keliru,nie bday aku ke bday diorang?lidah aku susah sgt nk bergelak ketawe tak ingat dunia cam korang buat...aku...argh...susah nak ckp...

jelas sekali aku memang tak suke bile orang yang aku tak kenal smbut bday aku..tak kisah lah korang nak cakap aku tak sporting ke hape...tapi aku memang tak berkenan....habis jujur dah nieh....n aku mintak maap kat readers aku kali nie entry aku memang tak dek unsur2 kepale berkarat...sebab aku memang tak larat..aku tak suke party bday aku ade unsur2 cangkerama budak2 sekolah yang rela menyerah segale-galenye konon demi chentan yang ntah smpai bile blh thn...lg tak thn adegan peluk2 dpn aku..memang tak tahan...diye hengat diye ke yg lahir 21/7?aku ke diye?aku pon tak berie cam diorang...

n aku yang kene buat air?lg aku tak thn...tapi aku buat muke seposen n balik semule rmh aku sbb diorang nk brparty kat tmn prumhn dpn rmh aku,so,aku lah yg kne balik rmh...kejam kot...diorang sesedap hati jiwa n rage smbung brparty tanpe aku..aku tak kesah,mungkin keterlaluan ape yang aku nak cakap ni,tapi aku memang tak tahan...,aku nak terus terang kat diorang,tp tak sampai hati....tapi aku terus terang kat sini jelah eh...aku tak mintak diorang dtg pon,aku tak mintak dioarng buat party pon,aku tak mintak nad beli muffin comel manis kejadah smpai tekak aku tak boleh telan,aku tak mintak ehsan pakwe nona sponser kek tiramisu kat aku...aku tak mintak diorang sembur aku ngn buih wangi tuh..aku tak mintak semue tu...yang aku mintak,diorang masih cam dulu...tak bergalak ngn dak laki..,tak main keja-keja ngn diorang...,smpai tak layan aku...

korang ingat aku nie cam korang ke?aku tak sporting,aku tak galak,aku tak suke memenatkan bdn aku main keja2...aku tak suke tau tak!!aku tak suke,korang tau tak...aku rase nak nangis...lg2 bile mak aku kate korang mcm gunekan bday aku utk brsuke ria...aku sedih,korang...korang nak tau?nilah hari jadi yang paling teruk pernah aku sambut...n lebih baik aku tak raikan bday aku dari aku join korang...n ape kaitan tajuk air sirap tu?nak tau...korang ingat bile pakwe nona tu kate...:air sirap ke?aku ingat air ribena...mcm mne ek prasaan korang??aku ksian kjutkan mak aku bgn dari tido diye smata-mata nak buat air tok korang...mcm ni ke blsn?korang pikir tak prasaan aku?n lg sedih diye tak minum lg air tu..sesedap diye je nak menilai air ape...aku tak buat air sirap n aku pon tak buat air ribena...tp aku buat air anggur...rase nak trgelak je...ape2 pon,tau ape yg 'kwn2' aku ckp lps pakwe nona tu ckp mcm tu?dioarng gelak!!aku tak tau nak buat reaksi ape...yg pasti diorang anggap itu gurauan ... aku pon..slumber kan muke..senyum lah jugak...dlm hati nie...ergh!!

ye,mungkin alasan aku nie tak logik kan?api logik tak lao aku marah bile bday aku diorang smbut tapi tak layan aku?aku hargai kek2 korang bg tu...,aku nk ucap tq bebanyak kat korang...tp td aku memang terase sebab bday aku cam bday korang..korang yg gelak2,bkn aku...tau ape..?aku smpai tak tau nk buat ape,tak tau nk duduk kat mne...semua yg aku buat serba tak kena...then,aku bwk diri g kat gelung warna warni tu..x dek sorang pon g kat aku,teman aku ke...diorang mcm hargh...pastu,nad dtg2 pon sbb nk balik..yg  pasti,nadia memang pndai jge prasaan org..diye yg slalu igtkn diorang yg ari nie,ari jadi aku,diye yg tlg angkat gelas2 g kat rmh aku...terime kasih nadia...

p/s:terima kasih utk nadhira(nad) sebab beli muffin sdp tuh,nadia,lyn aku baik gile,mas...,hepy dpt jumpe ko...,nona...aku tak tau nk ckp ape...,pakwe nona(ainoor) jgn dtg lg..pok su spe ntah...terima kasih tlg nadia angkat gelas...n aku harap taun dpn,aku taknak smbut bday mcm ni lg...,habis baik pon wish jelah..aku tak larat nak cry2 utk kali ke-2...
0

bila tak reti nak buat2 reti...

 ye3...lame tak buat entry...ntah kenape,rase cam malas menguasai diri...sedar tak sedar,esok my hari jadi...takot nak dtg skolah,takot kene prank ngn kwn..tapi aku rase tak kot..ntah2 tak ingat hari jadi aku pon..alah...ape lah ade dgn hari kejadian kite tuh...aku pon tak ingat hari jadi diorang gak...suke2...

lame tak online,bile tengok,ramai yg buat entry baru..lg aku suke!suke nak bace entry diorang...terutama retarted kitty..ckp tak berlapis wok..dari hari tu asyik nak komen blog org je..tp wa salute lah sama lu...entry TERBAEK!!!ok,ok..tak nak salute lame2..skejap cukup...

ok,brbalik kpd tajuk...pernah nmpak orang macam nie?ape prasaan korang heh?ade rase2 nak baling botol kicap dalam peti ais?tu pon kalo korang simpan dlm peti ais lah..kalo tak boleh gune selipar tandas saiz 25..kompem melekat tahap tak hengat!!

ok,kalo ade rase2 nak buat seperti mane yang disuruh,aku nasihatkan korang supaya pergi telan ice bebanyak...lebih afdal yang buat sendiri...yang agak2 masok air dalam tapawer besar kejadah lps tu keras...dgn korang2 sekali...knape telan ais?ish,dah kira bagus aku suruh korang telan ais,dari korang telan mangkuk jamban kang aku lak yang pengsan...ok,ok..sebenarnye,aku lah orang yg terbabit dlm tajuk entry tuh...hahahaa...tapi janji aku tak kacao orang,k...

bukan ape,tibe2 saraf2 kepale hotak aku nie bersambung secare tibe2 bile nampak je moto lalu depan mate...huh!ayat je power,orang tak sepower ayat,tak gune...yelah...aku nie nampak je brutal,tapi secara jujur nye...,wa tak reti nak naik kenderaan bermoto nie,beb..lu nak mati,lu mati sengsorang,wa byk lg dosa nak kene hapuskan nie...so?ape sebab aku tak reti nak bwk moto?

sebab 1:aku tak reti nak start enjin..sungguh mengaibkan...
sebab 2:tak reti nak gune signal...nanti tak pasal2 orang lain yang eksiden dan aku dengan selambe buat muke tak bersalah...
sebab 3:jalan nak masuk kiri ke kanan?ha!nie yang aku tak suka,tak suka!!bile kelua gune jln kiri,belok gune jln kanan,pastu pusing blakang masuk gear 3 pecut terus masuk kubur blakang skolah...
sebab 4:kepale otak aku lambat nak pikap...susah nak tau kalo orang tu hon kat aku ke orang len,tapi yang pasti memang aku sorang je dekat situ...tapi,buat2 tak paham n terus buat keje aku sendiri...laju n terus trlajak...reverse...tit,tit,tit,tit....

ok lg,disebabkan sebab2 yang telah dinyatakan d atas,aku memang layak untuk dikategorikan budak yang tak reti bawak moto...ye,aku sedar...tapi bile orang tak reti buat2 reti,ape yang jadi agaknye?agak2?

 ade jadi macam nieh?ye aku tak pernah buat...haha!

tapi sape kate aku tak reti nak start enjin? ye..aku lah yang cakap tadi..,tapi setakat nak start enjin sampai 25 kali tu cukup buat aku stress n ade rase2 baling je moto tu masok sungai blkang rmh tok aku..jauh jugak tu..aku pernah buat mende kejadah nieh...bukan baling moto!!tapi start enjin tak lepas2...ntah lah,yang pasti bukan moto aku,moto aku tak berani sentuh,walaupon ex5 je..yang aku start tu moto abang kwn aku..ye,aku suka nak cuba sesuatu yang baru,anda pon cubalah sesuatu yang baru...haha!iklan tak boleh bla...ok,moto diye agak2 aku tak boleh nak agak,mungkin LC mungkin tak ingat...yang pasti aku ngan kwn aku,jannah je yg ade kat rumah diye n cube buat kacau dengan jiran sebelah,konon2 nak bwk moto sedangkan dua dua 2x5 je..

aku start dulu...cukup 4- 5 kali tak boleh,jannah lak...,yang ni aku tak boleh blah...ntah bpe kali ntah diye start enjin smpai aku rase nak telan je moto tu,ambik beskal aku n terus blah dari situ sambil buat muka blur tahap cipanzi main air laut...then,aku dengan rakusnye suruh jannah turun...n aku berdiri smbil tertonggeng-tonggeng cuba start dgn cara brdiri lak...,pres minyak...BROOOMM....!!!yay!!!dengan panik jannah terus tututp enjin bila nampak orang sbelah tengok kitorang ikot cermin dengan muke bigfoot cube buat kitorang diam....ye...time tu jugak aku rase nak makan selipar sediri je..penat2 pres minyak..last2,dmatikan...balik umah je..,berkoba2 smangat eden nak cuba bwk moto ex5 ayah aku smpai jahanam..tak saba tak saba!!

p/s:susah nak cari gamba moto tu...lain yang aku tekan lain yang kelua kat google image tu...yang lg buat aku rase nak tido bile nampak awex2 moto yang seksi seksa tnpa aku phm tujuan minah2 seksi tu dok tepi moto org...
Back to Top