0

my bff (best friends forevas)!!!

nadhira...!!

anum n nisa
0

kengkawan aku yang hepi!!




time nie,mse kitorang balek dari kfc hari jumaat,18,feb10..mule2jane ajk tlg dye bwt blog,tp,last2 ktorng g shopping tok beli kasut jane utk hari esk(arini),patutnya skarang aku mesti g skolah,coz ade smbutan maulidur rasul,tp,dsebabkan faktor2 'tertentu' menyebbkan kemalasan yang melampaui batasan aku utk g berarak...so,aku x de keje n buat la 'keje' aku kat umah nie..*tido,mkn,surf tenet,ding dong...
0

jiwang itu jiwa aku

aku inginkan dirimu,dtg dan temui aku,
kan ku,katakan padamu,aku amat mencintaaaa...

aku x taw nak tulis ape doh...,tetibe aku denga lagu nie n lgu ini amat sedap*ade maksud tersirat...,nth betol nth dok tau...ah!lantak la,pedulik pulak aku...suka ati aku la nak tulis per

kuatkah,ikatan cinta,
apa mungkin kasihmu setia,
x ku duga air mata berlinang,
duka perasaan mu sayang...
sengaja hatimu ingin ku duga,
x terlintas di hati mencuriga cinta,
ku tahu,seputih kasih salju itu warna cintamu...
kekasih....usah berasa ragu dan sangsi,
kekasih cintamu xkan terbelah bahgi,
keringkanlah air mata di pipi mu sayang,
kembali senyum...

dan maafkanku....
0

pimple is simple

ha!aq nak kongsikan ngn korang pasal mcm mne nak jge muka korang drpd dimusnahkan oley jerawat jerawat jahat tuh!! kalo korang nie x mampu nak beli brg2 pencuci muke @sbagainya yg mhl2 tuh,aku ade cara tradisional nak hilangkan jerawat @ parut jerawat korang!erm,pedih la gak..,tp,nak seribu daye,x nak seribu dalih..!cara nye ialah korang gunekan kayu manis!kompem hilang..aq dah buat,berkesan!tp,dsebbkan kemalasan melampaui batas2 hidop tok menenyeh kayu manis tuh,hasilnya!timbol balek!kuangkuang,padan muke!pengajarannye,rajin2kanlah diri tok menenyeh kayu manis kat muka korang pde setiap malam...terima kasih..
0

laptop



aq x penah tgok laptop ginie..,sian aq!!haha,kalo ade aq nak beli la...hoho,nak tekan luv tu byk2 kali n send kat my mama haha..,mama ke momo,ngade!!
0

Haha...,anta msj kat pakwe lorh....
0
0
0
0
0

kasut idaman!!!


0

jiwang seh...

  ARIS ARIWATAN~LAMUNAN TERHENTI

entah mengapakah,hatiku begetaran,bila bertemu lagi oh kekasih lama,ku cuba selindungkan api keresahan,namun perasaan ini,berapi di dalam
ku kira engkau,sudah melupakan,kerna itulah engkau nmpak tenang,lainlah aku,walau ketika ini,masih membara ingtn ku terhadapmu...,
ku singkap kenangan dulu,sewaktu..,kasih berputik...,ku genggam erat tgn mu..,kau tunduk sembunyikan wajah..,namun dpt aku,meneka hatimu,sehati dengan ku...
lalu kau mendongak berbalas renungan,dan dgn perlahan,tgn kau lepas kan,kau pun berlalu dalam pekatan malam,tinggal aku sorang...
0
 ingat ye adik2,mse kecik2,jgn dok suft tenet slalu,nnti rosak mate...,huhu
0

WANTED!!!


ku mencari-cari di mne hilangnya anak2 ku itu...,kalo jumpe sile la kol no 999 ye...terime kasih..
0

barang2 kesayangan aq...




ha,untuk pengetahuan korang2 semue..,nie la brg2 kesayangan aq...,2-2 gmbr nie sme je,tp yg belah kiri 2 dari jauh,yang belah kanan 2 dari dekat...kalo korang x jelaz ape bende yang ade dalam pic nie..,bia aq trgkn untuk korng...,antare brg2 nie:jam hello kitty,gelang yg kwn aq bg,rantai,kicin tapak kaki,kicin huruf mira,n kerongsang2 aq...
0

belajar

ha...dsebbkan musim bnjir skrng nie...,aq nak kongsilah pd bdk2 sekolah,psl nak buat ayat tntang banjir...kalo x best jgn tgok.. :

1.Heavy rain fell for many days.
2.Soon the drains overflowed with dirty water
3.The water rose very high in town causing a terrible flood.
4.Everyone still moved around using umbrellas
5.A father had to carry his baby and walked in the flood.

urm...,tp,ni ayt untok bdk sekolah rendah je la...ek..

^_^
0
0

pembetulan!!!

ha!aq baru surf tenet td...,aq igtkan nak carik gmbr rusuhan kat mesir,tp mcm bese la,mesti trmasuk dlm blog org...,aq 'trmasuk' dlm blog.ariff,mule2 best lar bce ape yg dye 2lis..,pas2,aq bce lak komen kat bwh 2...,n aq trjumpe lar pljr kte kat mesir kot yg 2lis...,mcm kat bwh nie...

amir N9 says:
salam!!!!sy nk beritau sume…setakat ni ..jam 9.27pm waktu mesir..keadaan xlah seterok yg tertulis dlm mane2 s/kabar atau tv.Dtg mesir tgk lah sendiri.yg kat mansurah tu,mane ade yg mati kat jalan2.fitnah tu.sy dok kat kaherah ni ok je…student2 kite je yg kelamkabut.macam lah mesir nk perang ngn israel!!!mase perang israel-mesir pon pelajar2 msia xbalik,ini kan baru tunjuk perasaan.kalau masjid 1 msia solat hajat..mintak mesir ni reda..tu baru jadi.

hurm,aq x taw la nak komen ape...dyorng mcm xnak balik jer...,aq pon ade bce paper,ade pljr yg x nak balik..,hurm,ape lg yg nak blaja kat sne kalo dah rusuhan bsr-bsran gi2...?tp x taw lar kalo dyorng masih boley blajar....tp,dlm kes yg len lak,aq bce paper lar yg dyorng mkn roti kosong jer...kesian kan...???tp,nth lar...,aq x taw nak ckp cmne lg..,kang slh ckp kang kne smn lak..tp lps bce komen dyorng 2,rse mcm x de pape jer..,x taw la dyorng nie baik2 je,ke tgh tkot skrng..,kesimpuln yg aq bwt,maybe ade yg nak balik,n ade yg still nak blaja kat si2,sng!

^_^
0

berita terkini !!!

sukan SEA sarkas!!!

ha!ari nie sje aq rjn nak kongsikan ape yg ade dlm paper…,nie lak psl sukan sea yg akn dadekan di indon…,aq bce pon nth pape…,ade ke patot,dyorng bwt acara mcm kat bwh nieh…
1.arnis(aq x taw la prmainan jnis ape nie…)
2.sepak bulu aym..(hakhak x saba nak tgok mcm mane permainn nie,mesti klaka kan)
3.panjat tembok(huhu,maybe pmainn nie mcm lompat pgr kot…)
4.renang sirip(urm,no komen)
kalo gi2,mse skn sea kat negare kte,kte bwt la game congkak,konda kondi,keja duduk,mcm2 lg lar yg tradisional(aq bkn taw pon)…kompem la kte mng…huhu…
^_^


operasi piramid!!!

ha,nie la tajuk dpn paper berita harian…,cerite nie psl nak savekan pljr kte yg bljr kat mesir…,kan kat sne mesir tgh ‘berperang’…,aq bce pon da rse takot…,gile betol,bom sne snie….lg2 dyorng kte bkln mknn x de…,hish,pas2ade lak kte mcm dok kat palestin…,huh,mesti ssh kan?yg best nye pst operasi nie..,pljr malaysia akn dbawe balik dgn kpl trbg mas,air asia,tudm,n kapal kd bunga mas 5…nie yg best nie,sume brkrjasame lorh….,kte brnasib bek kan,sbb kat malaysia nie x de la smpai mcm 2…,kalo ade pon x de la smpai kne perinth berkurung kan…?ape2 pon,doakan dyorng supaye slmt balik smule kat ngare kte…,amin..
^_^
0

knape?!!!

aq seda aq sape...,aq tau aq x secantik dyorng...,tp slh ke kalo aq x cntik?slh ke?!aq bsyuko lg coz aq seda..,x de sape yg sempurne kat dunie nie...,tp nape dyorng x terime aq?ape slh aq?sbb aq x cntik?ape la ade pde wjh...,secntik-cntik mne pon dyorng 2...,kalo x dek ilmu x gne gak...,jdk la mcm bunge dedap...aq terime aq ape ade nye...,tp sape dyorng nak ckp mcm 2 kat aq?korng 2 pon,kalo allah x bwt muke korng cantik mcm 2,x dek maknenye korng 2...,sme je mcm aq...,so,jgn la mghine org..igt ae,dunie nie berputar taw,andainye sa2 hari nnti korng eksident,muke korng hncur...,lbh terok lg dari muke aq...,sie2 je korng jge muke...mse 2,korng taw la lngit 2 tinggi ke rndh...besyukolah...
0

love me!!

ha!!org kte,kte x ley idop tnpe cinte kan...,tp aq boley jerk...hark,hark...ye la,aq x de pecinte lg,tp at least aq ade koge tok aq cinta n dcintai kan??btol x?
0

aq stiil bdk skolah lg....!!!

nie gmbr mse aq bdk lg ae...jgn slh pm..hurm,utk pengetahuan korng yg mmg x taw 2...,aq mmg bdk lg,sesangat la bdk nye...,umo aq baru 14 lorh....,mude lagi...huhu..tp,bwt mse skrng nie,aq da creat 2 blog...haha,sa2 lg blog,nme dye sme jer...,tp jenis berbeza larh...,kalo nak taw,sudi2 le 'mnjenguk' di ceritabudaksekolah.blog.com....hukhuk,promo la plk..xpe2,aq punye blog kan...??ape2 pon,arp korng enjoy la bce blo aq nie,walopun cerite aq x lar sebest mne pon...,maklumlah,aq kan...'BUDAK SEKOLAH'....hukhuk
Back to Top