0

Mencari Sesuatu Yang Hilang

Semalam,puas aku carik mende tuh...
Tak tau lah hilang or tecicir kat tengah jln ke hape....
Aku start round at my bilik...
Aku carik bawah katil,but bende lain lak yang aku jumpe...,banyak tol lah harta karun bawah katil aku nieh...
Aku teruskan misi mencari,aku selongkar gobok aku,dalam,luar,atas,bawah,semua aku selongkar,tp still tak jumpe2 jugak...
And then aku berfikir,adakah aku takkan jumpe cinta aku yang hilang???
0

Ice!!! Berhenti!!! Berhenti La Woi!!! Woi.....!!!

Woi,pesal ko lari laju sgt?!
Aq taw larh kau lari pecut dpt johan,but jgnlah babitkan aku yg lembab tahap cipot nieh...
Woi...!!!udah2 le belari nye...penat aku kejo ko....
Woi!! ko dengo tak mende yg aku ckp nieh?!
Benti la!!!aku tak larat nak kejo!!!
Plizz!!dtg lah balik!!jgn lah teros nak lari dari aku!!!
Aku taw aku salah...Maafkanlah aku....
0

kini aku seorang tawanan....

lepas result wa terok tak terkata tuh...,aku pon ape lg...,kene advice lah sama wa punye momo...advice punye advice,satu mende pon tak melekat dlm my head...tak tau lah knape..,maybe mase tu aku tengah syok tengok tv kot...,tak tumpu perhatian sgt...n then..,aku masok bilek n start thinking...

"kalo aku terus dpt result yg gempak gilerz camnie..,malu lah aku...,camne nak jwb exam pmr nanti..."

n then...aku keluarkan paper yg tajoknye JADUAL BELAJAR yg tchr Teo give to me mase orentasi form 1 dulu...,aku tuka mase sikit2,n tampal kat my study table...mulai dari hari semalam aku start study dari 8.00 mlm sampai 10.00 mlm n sambung dari 2.00 pg sampai 3.00 pg...x blh la lame2..,nnti aku tak bgn esk pg lak kan...

tp aku tak tau lah sampai bile aku akn ikot jadual tuh...hope2 smpai upt2 nanti lah...n aku akn buktikan result aku naek balik..!!!caiyok2!!!
0

pening kpale aku!!!

disebabkan aku tak pegi skolah arinie...,my ayah tanye my mak...,

"kakji mne?nape tak pegi skolah?!"

"arinie ade hari pelaporan...,tak blajar pon..."

n then my mak bgtau yg aku failed ketas BA...,oh tidak!my ayh mrh!!!

"macam mane bolah failed?!"

"alah...,ketas 2 mmg susah pon...,yg lulus cume 3 org jerk...,tu pon D..."

my ayh senyap...tak lame lps sume my siblings pegi skolah...,ayh aku ckp...

"kakji ambik sains,adik ambik agama..."

ambik kao...,nie dah jadik paksaan nieh...dah lah sn aku yg kedua terendah dlm my result...mampoz la nak pegi futher lg dlm sn...,tak sanggop aku...,susah wok!!!then,my mak said yang aku nak blajar jadik seamstress(exellent tailor)...but my ayh buat muka bekerut n said yg blajar jahit tu sng jerk...lps habis skolah boleh blajar dkt MARA...tp time form 4 kene ambik akaun la...kalo tak camne nak bukak butik?

bile my mak citer mcm tu dkt aku...,my head start pening...korang nak tao ape yg aku pike?? SUSAH LARHHHHH!!!!! aku ambik nak blajar jahit ni sbb nak lari dari add math tao x?bile aku kene blaja akaun kat skolah bese...,aku kne blajar add math gak!!!pening lahhhh!!!!tolonglah aku...,aku tak tau nak blaja pe n jadik pe besa nanti...aku tak suke blaja yg berkenaan nombor!!!

n aku baru form 2 yg dah kene pike mase dpn...susahnye nak hidop...
0

terfogot...

oh tidak!!!mcm mne aku boleh lupe??besok ade hari pelaporan!!!oh no!!!giler babeng arh,guane nak ckp kat my momo n my popo???kompem besok aq dah innalillah...knape?kene mrh lah....mcm mane nieh... pike,pike,pike!!!hah!korang nmpk x,nmpk x?!kompem la korang tak nmpk idea aku...bongek! keje simple lah...x pelu modal pon...,x pyh la ckp kat parents aku kan!kan!tgok pemikian bebudak telalu'cedik'....susah la gini kan??cerdik sgt...haha..

*actually,sje tulis mende nie tok memenuhkan blog aku...huahuahua...
0

knape wak....

awak...,knape awk susah sgt nak phm??
knpe wak...?
knape awk tak penah nampak sy kat sini...
awk tau tak...,sy sentiasa tunggu awk...
awk phm tak yg sy suka dkt awk??
sy suka tengok muka awk...,
sy suka denga suara awk....,
sy suka dkt awk....
tp sy tau sy x sesuai untuk awk kan...
sebab tu awk tak penah tau sy slalu kat sini...
awk tak penah seda....
tak pe lah wak...
bialah sy tengok awk dari jauh je...
bolehkan wak....??
0

Saya Tak Kesah!!!

Awk yg mulakan dulu,
Awk yg berie nakkan sy,
Sy kesian hari2 awk nyanyi dpn rmh sy,
Awk tak malu ke?
Awk ckp awk suka dkt sy...
Sy pun terime hati awk,
Sy ckp kita boleh cuba,
Tp bila awk dah dpt sy,
Bila sy dah mula suka kat awk...,
Knape awk buat mcm nie kat sy?
Knape awk pergi dgn diye jugak?
Awk sengaja nak mainkan sy kan?
Awk memang jahat!!!
Sy beci awk!!!
Sy tak kesah lah kalau awk dah tak suka dkt sy!
Sy tak kesah!!!
Awk yg berie,
Awk yg penat,bukan sy!!
Pergilah awk dgn diye...,
Pergilah dari hidop sy jauh2!!
Jgn pernah dtg balik!!
Sy benci awk!!!
0

Penantian Itu Satu Penyeksaan

Dulu,mase kat kampung...
Awak dapat tawaran belajar kat bandar,
Sy gembira awk gembira,
Awk suruh sy tunggu awk,
Awk janji bila awk habis blajar,awk balik kampung n awk akn hidop bersama sy,
Sy terima janji awk,sy tunggu awk setiap hari taw...

Hari tu,awk balik,sy gembira sgt...
Sy ingt awk sorang,
Tp,awk balik dgn sorang pompuan,
Sy tak kesah,sy ingat dia kwn awk je,sbb sy masih igt janji awk,
Awk xkan mungkir janjikan?

Satu petang,awk ajk sy pergi tepi swh...
Sy exited sgt,hati sy bedebar2...
Sy tunggu je ape yg awk nak ckp...
Mase kita duduk same2..,awk keluarkan cincin...sy rse tak percaye...
Cantik...,ade belian ungu...
Lepas tuh,awk tanye sy,cantik tak cincin nie?
Sy tros ckp cantik...
Awk ckp cincin tuh utk dia,awk tanye ape agknye perasaan dia bila awk bg cincin tuh kat dia?

Sy diam,sy pandang muka awk,awk gembira sgt...
Hancur hati sy mse tuh wak..,
Sy igt awk balik nak tunaikan janji awk pd sy dulu...
Ape salah sy?Sy setia tunggu awk,tp knape awk buat mcm nih kat sy?Knape?!
Sy tros lari balik rumah...sy menangis dlm bilik sesorang...
Sejak dari hari tuh...,sy tak jumpe awk dah,sy dah tak keluar rumah sbb awk...
Sy harap awk bahagie dengan dia...

Samapi satu hari,hadir laki lain dalam hidop sy..,
Dia baik sgt,dia tak pernah sakitkan hati sy mcm awk buat pd sy..!!
Sy benci awk!!

Tp,bila sy dah bahagia dgn dia..
Knape awk mesti nak ganggu hidop sy?!
Awk ckp awk sanggup tunggu sy,
Awk ckp awk nak tebus dosa awk pd sy...
Tp percayelah,sy takkan berpaling pd awk lagi...,cukuplah sekali...
Sy taknak dia rase ape yg sy rase...
Dan sy taknak awk tunggu sy seberape lme sy tunggu awk...,
Awk nak tau knape?
Sbb PENANTIAN TUH SATU PENYIKSAAN,awk tau tak!
Percayelah...,sbb awk pnah buat pd sy dulu...
Sy yg rase sume tuh...
Jadik jgnlah tunggu sy lg...
Maafkan sy...
0

chipsmore,lebih chip,lebih coklat....(promo jap)

testing,testing,1,2,3...ok2....
Bangun je dari tido,aku teringatkan mende tu...,dalam otak aku..,dah pikir...,nanti aku nak face 2 face dengan 'diye'...ape2 pon,aku kne ubah jugak 'diye'...kalau aku tak ubah...,nanti tak dek sape nak tengok 'diye'...kesian pulak...lepas mandi...,aku ambik barang aku...,aku bukak,aku tekan,aku masukkan...aku tuka kasik lain dari biase...

lepas tuka...,hurmmm,boleh thn gak BLOG aku nieh..huahua...cerite budak toye nak mampoz besok...huhu..
0

Susah Sangat Ke Awak??

0

saya tetap sayang awak!! part 1

0

Dadali - Di Saat Aku Mencintaimu

0

apit~khilaf

0

ade orang kat rumah x?!!!

malam tuh,baru sedap2 tepuk bantal...,tetibe lak anasir luar datang mengganggu..'haish,x keje larh nak datang mase aku nak tido,ade kang keluar paper besok front page ade orang mati depan pitu nie kang..,nie x laen dan x bukan mesti pak guard yang sibok mintak no aku memalam yang x pakai spek nie( malam yang buta).dengan kemalasan yang melampau,aku pon bangun la dari hostel bed(name cadar bed yg aku curik drpd cadar hostel my sis) aku,kaki aku macam x rela begerak dah time 2..,menunjukkan tahap kemalasan aku yang sampai kemuncaknye...

aku rase jauh sangat lah pulak bilik aku ngan pintu nie,lambat beno nak nympainye...tiktoktiktok,ade la dalam sejam,baru lah aku sampai kat pintu...,punye lah lembab,tp,pak guard nie mmg aku respect tol la..,rajin beno diye mengetok pintu rumah aku sampai dah nak tecabut pintu tu...,'saba larh pak guard..,x payah lah sampai nak runtuhkan rumah saye yang memang retak menanti belah nieh..hish'

kriutttt,bunyi pintu rumah aku yang dah nak tercabut diketuk olah pak guard tadi berbunyik lps separuh muke aku boleh nmpak kat luar...gelap gelemat..,x nampk muka pak guard yg sememangnye gelap gelemat mcm malam 2...,tetibe,petir menyambo...'lak datang mane pulok petir nieh,tetibe je,ujan x de,angin x de...,aku yg tgh asyik tgok petir,smpai x nmpak pulak muke pak guard mse terang petir menyambo td,tp,petir 2 mcm bg second chance la pulak...sekali lagi,petir,kilat,guruh,sumenye nak keluar skli,x sabo2 doh...n aku,pon ternampak larh muke 'pak guard' td...dgn mmg dalam ketakutan yg amat sgt,aku pon ape lg,jerit la sekuat hati...smpai trcmpak bekas duit kat muka aku...,rupanye,'pak guard' aku 2,bukanye pak guard,tp budak yg kutip derma dari kg sebelah yg terbako sebab tok imam lupe diye tgh masak ikan,lupe nak angkat smpai ikan 2 terbako sekali n curtain dapo pak imam 2 terbako,n api merebak smpai satu kg,kesian betol,tragis...
aku yg toye nie,igtkn dah malam,sbb mmg hari 2 gelap giler..,rupenye siang lg...so,munasabah la budak 2 kutip derma pepagi kan..,yg x munasabah nye,knape la diye ketok pintu rumah aku smpai nak tercabut,tau la kg tebako,rilek lar...spe suruh pak imam tu lupe nak angkat ikan..,kan da mnyushkn aku...
0

suke biasa2 jerk (biasa ke?)

first time aku tengok diye,x dek rase ape2 pon....
tp,lepas kejadian 2....

aku...,inginkan dirimu...,datang...dan dekati aku...
kan ku...,katakan padamu,
aku amat mencintai dirimu...

begetar jiwa...,bait -bait lirik lagu di saat aku mencintaimu-dadali yg diye nyanyi 2,buat aku angau..,gile tol perasaan aku mase 2...actually,diye memang suke nyanyi..,sbb 2 lar diye x malu nyanyi dpn org,tp,kebetulan lak,diye dok brhdpn aku...argh...,mmg diye da buat aku gile larh..,walopun aku taw diye bukan nyanyi tok aku...tp,aku arap 1 mse nanti,diye nyanyi kat aku..hoho...gilos tol
0

antu keja!!!!tolong!!!

aku mmg x pnah tgok antoo,tp aq pecaye gok,cos aq mmg larr penakut orgnye..,(pengakuan berani mati wok)tp,kejadian ari 2,mmg berjaye mengubah aku 100% jdk lg pnakut...kalo korang nak tau....

Pada suatu pagi yg hening...(ayat musti power...)ehem,mule semule..,pgi 2,sebelum aku g skola,mse 2,dlm kol 6.55 pgi la kot,aku x de keje nak bwt dlm rmh,so aku pon kuar r ikot pin2 dapo,coz mak aku mmg slalu bukak pin2 dapur mse dye tgh mmasak,dgn bju skolah aku 2,aku pon tawaf la keliling rumah dlm gelep gelite mcm org gile...,x de keje nak bwt...cukup 3 kali,aku pon benti kat blkg bilik ayo..,pas2,aku pon TERtengok la dkt rumah kosong dlm kuarters 'aku' 2...,rumah 2 da lame kosong,penghuninye da pindah kat mne ntah..(aku pedulik ape dye pindah ke mne...)mse aku TERtengok rumah kosong tuh,tibe tibe aku TERnmpak lmpu bilik umah 2 TERpasang,n ade kelibat yg ke hulu ke hilir dlm bilik 2...,aku x taw lar kelibat 2 ape mende..,pas2,dlm pukol 7 kot,ade jiran brdktn kuar umh nak g anto ank dye skola,pas2,lampu bilik 2 TERpadam,n kelibat 2 pon hilang...aku still tgok lg kat umah 2,takot2 lar ade org...,aku x prasan..,tp mmg x de kete pon dkt luar rumah 2...,aku yg kehairanan nie pon,tnye la kat mak aku,ade org bru yg tinggal kat umah 2 ke?n mak aku pon jwb la dgn jwpn yg mmg aku dah taw,'X DEK'...n mse aku nak g skolah pon,aku still x nmpk sorang pon yg kuar dari rumah 2...,INI CERITA BENAR TAW....

tp,aku masih x phm yg kwn aku slalu pnggil aku antu..,mungkin sbb aku ade sepsang mate panda kot,nmpk la aku cam antu kan...tp ape yg dyorng x taw,aku nie penakot sebenanye...hoho...idop musti cover..
Back to Top