0

cinta yang buta ke kita yang buta???

knape org slalu ckp yg cinta tu buta?
knape diye tak operate bwt fake eye je?
baru boleh nmpk terang2....,
baru boleh tahu sape yg tipu sape yg ikhlas...
baru boleh tahu sape yg dicintai dan sape yg mencintai....

tapi...,sebenarnya sape yg buta??
cinta ke kita..???
knape kita tak pernah tau yg ade org cintakan kita??
butakah kita??
knape kita cinta pada org yg tak cintakan kita??
masih butakah kita??

tapi,knape kita rindu pd org yg kita benci??
maybe rindu nak bergaduh....
tapi...,knape pulak kita benci pd org yg kita rindu??
mungkinkah kita benci sbb org yg kita rindu tak pernah menghargai kerinduan kita??
begitukah realitinya??

jadi kita ke yg buta...??
atau cinta yg membutakan kita??

0

najmudin tuh nme sebena erul?!bia betik!!

gile...terkezut aku...korang tgok diari x?erul 2 nme smrn jerk...upenye...nme diye khairol najmudin..huhu..,n yg lg best,mak diye pnggil diye,budin lorh...x caye..tgok at bwt nieh..aq kopy n paste dari lmn web af...



Nama Sebenar:Khairul Najmuddin Bin Abu Samah
Nama Afundi:Erul
Asal:Kuala Lumpur
Umur:20 tahun
Pekerjaan:Pelajar IPT (Aswara).

Berikan Perkara menarik tentang diri sendiri:Saya seorang yang periang dan sukakan benda-benda yang comel.
Perkara yang anda pernah buat, tetapi orang lain tidak?Pernah berpeluang belajar bersama Jaclyn Victor, Syafinaz dan Dia Fadilla.
Jika diberi peluang berduet dengan artis luar negara, siapakah artis itu dan mengapa?Nickhun, Justin Bieber, Lady Gaga, Rain, B2st, Chris Brown dan Neyo, kerana mereka semua adalah idola saya.
Pengalaman menyanyi sebelum memasuki Akademi Fantasia?Pernah menjadi protege Jaclyn Victor, membuat persembahan bersama Mawi untuk Hari Ibu dan menyanyi dalam bahasa cina di Pesta Aswara 2010.
Kenapa anda menyertai Akademi Fantasia?Untuk menimba ilmu dan mencari pengalaman belajar dengan tenaga-tenaga pengajar yang berbakat besar dan banyak pengalaman.
Jika tidak dapat menyertai Akademi Fantasia 9 ini, siapakah anda sekarang?Seorang mahasiswa (Aswara).
Siapakah penyanyi AF yang anda kagumi? Kenapa?Stacy dan Hafiz kerana kekuatan vocal nyanyian serta cara persembahan mereka menampakkan impak.


0

maharaja lawak...(lawak ke)



ha,about this maharaja lawak,as all of u had knew..,group wai tersingir..alololo...kesian..,gandingan diorang tak menjadik la pulok an..terime jelah hakikat..,but aku lebih sike 2 org sabah 2,drpd idlan pon,pon tu...anyway nak ckp at astro...pdn muke korang...itu lah,nak sgt org beli pakej mustika...last2,org tgok at u tube gots...then,rating org tgok at astro...-sifar...so,pengajarannye...,bwt balek at astro prima..at least org tgok...,rating un tinggi...,ok?! ahahaha...ape ape pon...hope korang sume enjoy tgok video2 group yg bwt lwk that night...fighting!!


0

aishiteru,oh nabila.....

oh,nabila....nananana...nanananaaaanaaaa....nananananananana..,nanaanaaa,nananananaaaaaaa....ahahaha...,
best gilos bila aku dengo EROL nyanyi lagu nabila tuh dlm bhs jepon..ohohoho...jepon ke?ntah lah...tak butir..ape-ape pon...BEST!!!vote 4 erol ek..but yg tak best nye...,org laen mcm tak mao terime diye jek...i guess y?sbb diye bwk masokkn budaye korea n jepun...??maybe kot...but tak salah kan?diye bwk pembaharuan,right?nie tak..,asyik nak kutuk diye jerk...pehal?(marah nie,marah nie...)one more thing...,aznil tuh,nape ek diye jdk like that...aku tak suke r care diye mngacare skrng...a'ah..,korang tgok ark diari af??diye sape nak mrh bebudak tuh?gile ape..ya,i know, diye mrh kos bdk tu maen2 mse rehearsel...,bia lah diorang!!!show diorang,right?serabot jer...then...,lps abiz jerk persembhn setiap org...,mule lah diye kutuk dalam senyum...nyampah aku tengok..sian bebudak tuh,terutamanye...,raqib...sian gile doe....dah bkn slh diye tak bwk gitar...,ckg diorng yg ckp last minute...so,camne die nak cover?latihan dah bese use gitar,mse rehearsel pon use giter...,but last-last minute,ckg diorang ckp.."raqib,tak pyh lah gune gitar.."so..,time diye nyanyi tu,ade lah sumbang sikit an,kos tak bwk skali gitar,then,hattan pulak mrh,suara diye sumbang,mcm lah sore diye sdp sgt...nak tao diye ckp pe... "hey,raqib,suara awak sumbang lah,mase maen gitar tak pulak.." lebih kurang mcm tu lah... n then,aznil start say.. "mase diye maen gitar pon sumbang gak.." ambik kao,malo gile doe..ish...sesuke hati diye jerk...geram aku..,belake budak tuh kene...aigoo..senang citer ah...aku tak suke care aznil skarang,kos mase dulu diye boleh lak memain ngn budak,skarang siyez bagai...mcmlah akedemi tu kem batalion rejimen askar2 melayu...dasyat gilerr...n,pasal juri...,bakpe lah astro ambik og???!!bajet sore diye best,nak komen sore orang..cangkul,cangkul...ntah pape...len kali,ambik juri cam gee...baru best..,bersesuaian dgn sore diye kalo nak kutuk org pon...halaahhh...

ambik kesempatan jap...nak senaraikan:

org yg aku suke dlm af...
  • erol...(anyeongseyo!!)
  • azri(ok lah,not bad)
  • sape name ustaz tuh...(ahahaha,u one in a milion..best gak diye nyanyi lagu tuh)
  • lena(lena sungguh denga sore diye)
  • hazama(ngueh2,sian diye 8 kali direject)
  • adik aida...(erm...,sape ek?)
 org yg aku tak suke dalam af...(calon penyingkiran n mangsa operasi gugur...)
  • amir
  • aida
  • n semue pljr kecuali pljr yg aku suke
  • termaso 2 org bdk baru yg bergn nak msok af...hani,(nampok sgt nak ckp mak diye tu jahat...,derhake tao?) n si terencat..,fir(molek sgt,jln ats stage mcm baru kene renjatan...n also mcm ulat bulu masok dlm baju,poyo macam ensem sgt..,bla r)

0

tulisan aku ke nieh?!

ex-cikgu sejarah aku..(sejarah tak mungkin berulang...,huhu) pernah cakap yang orang cantek bese nye tulisannye buruk...,orang negatif cantik,bese nye tulisan diye lawo..betol keh??betol keh tidak nieh?nak tau betol ke tidak cer tekan at atas skali at tab yg tulis..,petua cun...good luck!
0

cikgu oh cikgu.....

entry nie ofkos lah pasal bdk skolah n cikgu nye kan...erm..,sbelum tu,4 ur information...,ustazah b.a ktorang yg tlh mnjalani operation buang tongse...betol ke ayt aku?? pedulik hape kan.... so,aq nak ucapkan smoga cepat sembuh n boleh balik smule ajar ktorang...insyallah...tp,aq sbenanye nak citer psl cara bebudak sekarang lyn ckg n cara ckg sekarang lyn bebudak...dah byk kali kuar paper pasal budak tumpuk,pukul,ckp kaso,n tengking cikgu...,but...ade jugak kuar paper pasal cikgu pukul budak sampai meninggal dunie...,cikgu raba,rogol bebudak skolah...so,ape masaeloh nye kat sini?! salah murid atao salah cikgu?bagi aku lah due-due slh kan??...but tak semue budak n cikgu gitu kan...tp,yg tak puas hatinye...,ckg asyik na slhkan budak jerk...mcm lah budak skarang jht sgt..ish,ini ta adil lah...so,kesimpulannye..(aku suke wat kesimpulan..,ahaks)tak semue cikgu baik,x semue murid jahat...,tertarpir...,tak jugak semue cikgu jahat,tak jugak semue murid baik...ye tak?
0

lme x jumpe u!!

oh!!lme dah aq x tgok blog nieh..ahaha...sbok nengok citer korean..erm...,actually aku x taw nak mule dari mane...byk penglmn yg aq mmg x boleyh lupe yg dah blaku kat aku...bio aq snaraikan...
  1. hari rabu or hari slase x silap...,hampir whole class kne denda with ustzh b.a ktorang...motif : x ikot ckp diye..ape yg diye ckp?oh!diye surow tmpal sye'er (syair) arab at our class,but ktorng x bwt...n then..,diye surow kitorang kiaman...(berdiri) n start ask ktorng ape sye'ernya...hua..,aq dah pnt hfl sye'er tuh tok plbs arab.but time tu x igt2 jugak...maka...,whole class except jane,filzah,nessa,n zati..,kne round class to class...ahahaha...,maloo siot!!but yg aku x puas hati...mase tgh round class a,b,c,d tu..boley lak ustzh kate ktorg x afal satu pon perkataan b.a dlm mase 4 month?! hey,sori,ok...diye suroh kitorang bce sye'er..,bknnye perkataan arb..kalo diye suroh bace perkataan arb..,dah lme aku dok dlm klas with jane n sume td..n, about 4 month tu..,tlg lah!diye baru bg kertas sye'er tu dlm 1 week,ok!mcm sengaje nak maloo kan ktorang dlm klas bwhn..eish!pastu mase rht..,spnjang prjlann pergi-balik...,kne ejek.. "eh! ni  bdk klas KAA td kan...haha pdn muke.." time tu aq rase nak lempang je dak bangang nak mampos tu,tp apekan daye,nanti kne pnggil dgn ckg nasa lak..haha,gerun!!
  2. erm...,about plbs english lak....ahahahahahahhahahaha,lol..mcm mende nth ktorg(aku n anom)bwt story psl hobby tuh!! percubaan pertame : mcm kayu!! maklumlah..,hfl skrip,doe...gagagaga..n then dpt lah markah - 7...lol,tp,ktorng x puas hati...,bkn ktorng jerk ramai lg..n then,percubaan kedua..,aku skip kan skrip yg aq bwt memule td..,kos anom x dpt afal bebyk...but..,tchr kate sikit sgt lak..,then markah pon x tmbh...pnt jerk aq merealkan face aq nieh..bwt maloo jerk.. dah mcm over la pulak..,dah lah markah x naik2..ah!maloo nye rase..but aku tabek r ngn filzah!!! caya la lu!! real gilos,gilos,gilos...like belakon pon ade...best ! skrip dyiorg pon pnjg..haish!! iri,aku!n markah diye - 13..huahuahua...
  3. dah hmpir sebulan aku carik fb dak tuh,but x jumpe2 gak...tertarpir!! smlm x silap,aku dah jumpe!!haha tgok gamba profile,ade la iras2 diye...pnuh begaye memandg luar tingkap...,but,after he approve my request,HAHA...salah org..kuang3...huish...sedeynye rase...
k lah...smpai disini saje la cerita saye...nak g carik bhn tok masokkan dlm page yg len...da!!

0

kalau....

kalau Allah x jadikan setan 2 drpd api..
kalau setan tu tunduk hormat kat nabi adam..
kalau nabi adam x terpengaruh tok mkn buah yg Allah hrmkan..
kalau nabi adam stay at syurga lagi..
kalau kita dlhirkn pd zmn rasulullah..
kalau kita x terpengaruh dgn fesyen2 trkini..
kalau dunia ni x ade kmajuan yg blh musnhkn bumi..
kalau smua org at dunia nie baik..


mesti kita dah kompem masok syurga or at least boleh stay at bumi 4ever kan??but,inilah hakikat yg harus dterima..satu mse nnti,dunia akn musnah gak akhirnya,n manusia akn dihisab amlnnya tok stay at neraka or syurga..inilah hakikat yg sbenar-benarnye...kita x blh lari..
0

tip top bila kite tengah boring...bace tao...

Best Mobile Phone Sites

















I don't know what to write...bla,bla,bla...erm...nak tao tak tip2 berguna bila tengah boring?

  • kacau orang...,yg nie mmg best,cubelah...
  • ambik kertas,lukis gambar pengetua yg garang dengan mood yg menyampah
  • bace semue cerite dlm blog sy,ahakz...
  • tendang kerusi smpai kaki bengkak... (boleh hilangkan stress,tp mnyakitkan diri...x yah ikot)
  • bace buku....novel or komik...(best tao!!)
  • buat adik kite menangis sampai besok tak henti2 (marathon whooo)
  • kajekan laptop ayh kite sampai jahanam.. (tekan,tekan,tekan,tekan,tekan....boom!!!!meletops!!)
  • borak ngan mak sampai diye tak buat keje umah (haha....yg nie kite slalu buat...)
  • bagi our sis marah... (best3!!!,buat diye marah sampai pengsan tao..)
0

about someone that i like (just like,not love or much than that,ok)

  • nama : name syurga (pike sendiri)
  • seorng 'hafiz' (penghafaz al-quran)
  • badan katang pendek...haha...jgn pike laen...
  • x ensem tp muke berseri (org kuat solat)
  • time kat surau slalu dok saf dpn,n slalu iqamatkan solat
  • slalu nyanyi lagu jejiwang kuat2 tak kire dimane berade walau di mane jue..haha (i like,i like)
  • panas baran org nye...,asal ade org buat diye marah...aish,tak sah ckp lah muke diye guane... (mcm saidina hamzah...haha,mcm aq penah tgok muke saidina hamzah...maksud aku...,mcm panglima perang gitu,uhukz)
but,diye tak penah tau aku suke kat diye...aku lebeh suke gitu,cos kalo diye tau,malu lah aku...haha,yelah...aku bknnye secomey-comey budak di muke bumi nie...aku tau sape aku....sedy la pulak..uhukz3....n taon dpn aku takkan jumpe diye dah...babai....

Back to Top