0

bila blogger seorang budak




 ape akan jadik kalo blogger seorang budak berumo 12 taon?13?14?best sgt ke blog diorang? fames sangat ke blog diorang?byk sgt ke follower diorang?kalo ade yang jawap ye...aku mmg tak caye,kos tgoklah blog aku,x fames pon...hahahahaha,tp ade jugaklah se due budak yang fames blognye..alah,mintak le bantuan kengkawan kan?takpun,bro or sis diye tolong...alah....tp,betollah aku kate,takdek nye blog seseorang budak tu mencapai tahap fames yang gila babeng punyerr...paling best pon,setakat puluh-puluh je....paling koman pon,belas-belas,bersyuko jelah ade gak org nak follow,ade gak orang yang berbelas kasihan kan...



  korang nak tao sebab ape?sebab ape kitorang nie tak fames? bia aku listkan...
  • citer nak menarik...citer pasal awex,awox,sape nak bace kan?
  • tajuk entry tak ade penarik... tajuk yang best boleh tarik orang nak bace kan?korang pon kalo nak bace blog orang,mesti tgok tajok lu kan?tak kisah lah citer diye best ke tak...erm,aku rase terbaliklah dengan yang atas...
  • bahasa orang tak paham la...korang gune bahasa singkatan yang belom tentu sume orang paham...nak singkat-singkat,tp tmbh pulak dgn huruf lain...contoh : tuck = tak,tu yang sng,yg susah,aku pon tak paham...,diorang tmbh 'x' lak kat blakng..pening la orang nak bace...kalo boleh,gunelah bahasa baku,macam aku...kat dlm blog je pon,bukan kat lua,k...so don't worry la org ckp ko skema...kalo citer yang korang nak smpaikan tu best,tp disebabkan tulisan je,frust aku rase diorang nak bace...
  • gambar je banyak,serabut gak kan?blog nie untuk berciter,bukan tmpat letak gmbr...nak letak boleh,letak lah gmba korang je kat side-side blog,dlm entry pon yang bersesuaian...
  • tak update blog slalu...boring gak orang yg tak update blog nie..org yg follow blog korang tu nak gak tengok ape citer terbaru korang kan,tp,hampeh!citer 2 taon dulu punyer...tp,jgn lah waktu pekse pon nak update..tu dah obses kan?
  • tulis entry macam nak g perang!! seriez bagai... lek r,aku blaja dari blog orang ek,entry-entry yg funny ramai orang komen tau...ni menunjukkan orang suke kalo kite ade selitkan unsur-unsur gila-gila dlm citer kita,baru menarik...
  • satu lagi,aku tengok blogger org dewasa ni suke gune bahasa english yg merapu n ntah pape..haha,just nak funny-funny kot,dahlah eje sesatu word english tu gune bahasa b.m...aku rase lah,diorang tak reti eje,then katelah just tok funny jelah,kalo tulis penoh2 kang kat nerd plak...konon...ape2 pon,tulah pentingnye english education...kan?kan?


aku komen blog orang,blog aku pon bukannye betol sangat,hahahahaha,tp at least,aku takde lah menyingkatkan perkataan sgt...tu pon dah kire ok...bg kengkawan aku yang buat blog tu,jgn la terasa sangat,aku cume nak kongsi-kongsi saje...ape yang patut dan tak patut korang buat...aku pon tngok-tngok dari blog orang len gak..betol tak syeda,ko kan yang slalu ketawakan aku kat skolah tiap kali ko bace blog aku..ape lah salah aku..hahahaha,anyway,thanks ae syeda,jadik quiet follower (betol tak aku eje?)

0

orang yang gile bermule dari orang yang gile-gile...ye ke?

ye ke mirah?x caye ar...x caye? jom aku cayekan korang...menurut sumber sanskrit yang telah ditokok tambah dengan sumber yang tak hingin diketahui tp sibok nak bagi tau jugak,ade orang tlah mengkaji bahawa 50% dari semua orang gila kat dunia ni menjadi gila sebab perangai diorang yang gila-gila tau tak?tak tau?ni nak bagitau,selain dari diorang jadik gila disebabkan oleh tekanan perasaan krn makwe lari lah,duit habis lah,dan seagainye,diorang gile sbb nielah....korang tak takot ke?kalo tak caye gak,cube try test kat kawan korang yang gila-gila tahan gaban dah tu,diye ngaku tak diye gile?kalo tak ngaku,mmg diye gile lah...sbb,orang gile mmg tak ngaku diye gile...kalo diye ngaku?kalo diye ngaku,lagi dasyat la gile diye....so nak buat macam mana?nasihat kat kawan korang tu jangan gile-gile sgt...dok diam-diam...tp,kalo dok diam diam pon boleh jadik gila jugak korang tau tak?tak tau jugak?dah,ape yang korang tau?kalo korang tak tau ape-ape,maknenye korang pon gila lah jugak!! hahahahaha,tgok,spe yang tgah gile skrang,aku ke korang..??



takpelah,nak gila ke tak nak,tp jgn jadik macam kak limah tao...hahahahhahaaa

p/s : cerita dan fakta-fikti di atas hanyalah rekaan semata-mata,tiada kene mengena dengan yang mati,yang hidop,yang mati hidop semule atau yang tak mati-mati...
sumber : otak yang gila-gila
0

sedia....,lempo!!!! lariii!!!!

haha...,mesti korang tak terpikir mende lah yg aku nulis ni..aku nak citer pasal prmainan tradisional,senonye...maen lempo tin la...yela,budak-budak skarang nie bukannye reti nak maen game2 tradisional mcm nie lg,kan..so,aku pon blaja la ngan mak aku...aku suroh diye ajo,berie diye citer pasal zaman diye maen ngan kengkawan diye dolu-dolu...so,sng citer,aku suroh diye maen skali..sempot mnyempot diye lari,hahaha...aku nie,si pengumpul tinnye...nak kumpul 10 tin tu,punye lah payah,kos kane lah tebalkan muke aku yg berkaliber nie..yelah,org fames,malu lah kalo orang laen tau yang aku nie simpan tin!!haha,tp,aku peduli ape,mase rehat,aku belilah air tin kat koop,lps minom,simpan dalam beg..orang laen pon naik heran,tetiap hari aku buat gitu...namun,tidak ku peduli dengan mate-mate yang memerhati..,aku teruskan juge pembelian smpailah dpt 10 tin...

then,mase ayah aku nak vacum bilik aku kos nak ganti katil aku yang patah,(terok tak teroknye aku,smpai bilik pon ayh aku kemas,dahlah patahkan katil..hoho,tp,dpt katil baru,lorh...syok!!!)diye telah menggelakkan aku!!! ini disebabkan oleyh...,diye menampakkan beberape longgok tin di bawah katil aku!!! sungguh memalukan!!tetapi,muke tetap slumber....profesional la katekan...huahauhauaha...then,cuti skolah..medium terbaik utk bermain lempo melempo...aku ajaklah adik aku main..memang smpot jugaklah main mende kejadah ni,tapi,antara kitorang ngan dak dolu-dolu,aku rase kitorang lah paling pro skali..sbb,kitorang 2 orang je yang main!!haha,besenye,dlm satu kumpulan,at least ade 3 org...,tp,kitorang 2 org je..hebat tak,hebat tak?disebabkan cuti skolah nie cikgu aku baik giler tak nak bagi keje skolah,kitorang pon ape lagi,pagi petang siang malam lah main mende nie...,bese r,baru dpt bende baru gitu r...

then,puas main lempo-melempo,kitorang maen rounders lak..senonye aku tak reti nak eje rounders camne,tp bantai je lah...skali lg,kitorang telah membuktikan ke'pro'an kitoran dgn melibatkan hanya 1 orang dlm satu kumpulan..hahaha..yg tulah la yang lari,pastu g pukul balik..penat tak yah cakap ar..rase nak pengsan kat situ gak rasenye..mmg penat gila babeng ar,sng citer....nak ajak mak ayah aku,kang hospital lak destinasinye kang,nak ajak kakak aku,bando sangat orang nye...nak ajak abang aku,kaki tempang tak semboh lagi,kang ade kene bola,mmg padah lah jawabnye...kawan?erm,diorang pon tak layan mende gini...paling tak pon,maen tenis,ceh...bando nye...

cakap pasal kawan,teringat aku time dok kat perumahan pantai hiburan rompin dulu..mase tu,ade la dlm 7 buah rumah orang melayu,yang lain sume cine blake..skrang rate-rate sumenye rumah cine...tak kesah lah tuh,yg best nye,mase kecik-kecik dulu,kitorang slalu main galah panjang ngan diorang...buat garisan penuh satu jalan,buat roblok kat situ,orang lain nak lalu,gune jalan lain lah jawabnye,tp,diorang dah tau,tiap2 ptg jalan tu mesti dimonopulasi oleh kami,so,diorang awl2 tuka jalan...so,jalan tu,kami yang punye!!!hahaha,sile kire berape banyak so disitu...tp,yg paling best,dak cine area tu pon sibok nak maen...dah lah tak reti maen,tau nak menang je..kalo kitorang dpt tangkap diorang,mesti diorang cakap,"tak ade kan" maksudnye,tak kenelah...rase nak melayangkan je selipar2 aku yang sentek nie kat muke diorang yang suci gilerr tu..tp,kitorang kan hebat,harus lah menang sentiase...

then,mase aku n famili main badminton,mase tu jiran a.k.a bff aku pon datang gak main...kitorang takdek net,so,jadikkan pago sbg netnye...sorang dok dlm pago,sorang dok luo...mase syok maen tu,ade lah lori keling masok jual tar jalan...mase tu,kitorang je yang dok luo,orang lain,macam tau-tau je keling tu nak datang..sume menyorokkan diri...so,diorang jual lah kat kitorang,tp mak aku kate taknak..dah nak buat ape dgn tar tu,nak makan?mmg tak lah....lps tu tetibe diye marah kitorang...mmg mak aku lah yang terok kene..,boleh pulak diye cakap..'hey,kasi' aja lah sama mak tu main,tak reti main tak payah la main' mmg kampung betol lah keling nie,orang tak nak beli sudah lah,jgn lah marah  orang balik...pirrah!!mase tu masing2-masing cengang,lg-lg bff aku tu,kos diye bukan anak mak aku...,tp terbabit sama...kesian...
0

ayah!!!!ayah!!!! akak eksiden!!!

'ayah!!!tgok akak ni!!'

'ya Allah,anak aku!!'

nie lah antara dialog my bro n my dad mase akak aku tertonggeng jatuh beskal...yg bestnye,tajok entry nie aku tulis , macam parah!! tp,boleh dikategorikan parah gak r,kos mmg terok muke diye tergesel atas jalan tar 2,hish,ngeri aku nengok...dah r dpn mate aku!! citer diye gini,mase umo aku 4,5,6 taun gitu r,aku dok igt gak...time tu,aku still lagi dok kat muadzam,korang tau jelah jalan kat sane guane kan? bukit sane sini...,so, dari rumah aku tu,ade 2 bukit nak turun ke jalan beso nun d bwh sane..mase kitorang tgh men beskal,aku yg kepenatan nie,benti lah kat bwh pokok jap,then my sis tetibe pandang aku semacam tak lps-lps,and aku pon kaku,tak tau lah knape,then diye brekkan beskal gune brek dpn...mase laju-laju tu diye brek,gune lak brek dpn,ape lg,tertonggeng lah beskal tuh dgn diye-diye skali...mmg aku kaku beku gilerr nengok diye tertonggeng kat dpn mate aku sendiri,mase tu,bunyik lagi jalan tu terseret ngan muke diye..fuh!!mmg azab r my sis yg besa 2 taun dari je dari aku mase tu...time tu,aku kecik lg,tak reti nak buat ape,tengok je diye nangis,nasib baek my bro ade,kalo tak,mampos kejang la aku kat situ...sadis tak sadis...dlm rumah ayh aku pegi basuh luke kat sinki..huargh!!!menjerit sis aku dgn aku2 skali...!!pelik gak aku,sis aku yg kene,aku yg mnjerit skali..time tuh,mnangis aku denga diye ckp kat ayh aku..'sakit ayah,sakit...harghhaahhhaaa...sakit!!!' then ade la dlm 2-3 taun gak r bekesan kat muke diye,tp skrang,dah x de..lg comey dari aku.huahuahua...

aku rase kat muadzam lah paling byk eksiden kitorang2 nie...abg aku,kuarkan kpale dari kete then,terantok kat tiang garaj...mmg best,ptg tu gak g x-tray kpale..haha..nakal tak nakal...aku takde r trok sgt,aku maen beskal turun bukit lps tu lutut aku terantuk kat penjuru batu tmpat duduk..tmpat duduk tu bukan yg bese-bese nie,siye mcm empat segi,besa...mmg sakit...!!
0

KAMI TAK BODOH,DIORANG TU YANG PANDAI SANGAT!!!

"korang ingat kelas korang best sangat ke?"

"korang ingat korang dah cerdik sangat?!"

"heyh,kelas 2A lebih baik dari kelas korang..!"

"korang jangan ingat korang kelas KAA korang dah bagus sangat...!"

"korang jangan bangga lah korang dok kelas pertame..!"

huh,cerca,caci,marah,semue kelas kitorang..yang salah,kitorang,yang malas,kitorang...yayaya...betollah tu,betol sangat2..disebabkan upt1 kitorang down dari kelas A,maknenye kitorang ni bodoh sangat la..adoihlah...kitorang pon buat muke innocent jela..takkan nak maki cikgu tu balik...buat tak tau sudah...

jumaat smalam,pekse kkq(bg kengkawan aq tau lah ape maksud kkq tu,bg yang x tau,buat-buat tau je lah ek...)pepagi lagi,semue sibuk nak cari buku teks,mule lah nak mnghafal smue pagi tu jugak...tulah rutin kitorang,dah mcm mne tak kene marah,cari pasal...kitorang pduli ape,asal bace sudah lah...

abez pekse,spt biasa,yg dpn tarik kerusi pandang kwn blakang and start talking about the exam...rate2 mngeluh jelah..nak buat camne,mmg tak prepare,kompem lah diorang kate"oih,susah tak?" "eh,senang gile,pejam mate je boleh jawab..." ye lah,pejam mate je boleh jawab,tidolah tuh..hampeh! Aku macam bese ar,buat muke steady aku jelah...orang terlampau cerdik sgt ni susah lah kan...siap setengah jam je,setengah jam lagi,rehatkan mate aku lah...penat gak tengok tulisan jawi yang ntah pape ntah tanye aku pasal imam qiraat lah,pasal surah surah panjang yang kompem aku tak afal tulah nak klua pekse..tak de lah nak tanye mak aku masak tgah masak ape kat rumah tu,ayah aq keje ape ke..kan dah mati2 aku dpt A punye..tak yah cikgu susah2 membebel kat kitorang...

lepas exam,pj...disebabkan exam kitorang betol2 abez seblom pj,maka berpeluang lah nak tengok pdg..,kot2 lah boleh buat kerje amal mencabut rumput ke,tak pon melepak bawah pokok ke...best gak...mesti korang pelik kan kenape mase exam ade pekse?bekos,kelas kitorang je yg exam,biaselah,kelas spesial...

setibenye d padang,aku dikajutkan dgn makhluk2 kelas sbelah terutamanye,chinese lah..kat pdg pon bwk buku...wah,wah,wah,hebat sungguh....lame sikit,cikgu pon dtg dgn garangnye,watdehel diye boleh tanye why kitorang x maen..eh!suka hati aku lah nak maen x nak,ko jeles nape..tp,utk mnyedapkan hati diye lah,my kwn ckp,dah main td...skarang tgh rehat jap..kelentong je la...then diye tanye lak group kls sblah..."korang buat ape?" diyorang jawab.."study,cikgu.."HUH!!!mmg bajet ar mase tu,huish....lps tuh,dgn sinisnye cikgu tu ckp kat kitorang.. "budak kelas A mmg rajin,bukan mcm budak kelas KAA..."oih,mmg brnanah telinga gua...heyh,kalo rajin sgt pon,takkan lah kitorang nak menyesakkan kpale otak kitorang smpai kat pdg pon nak bwk buku...dah kementerian buat padang tu untuk orang main,bukan utk bace buku...hish!then,kitorang pon ape lagi,ngutuk lah cikgu tak ingat..padahal cikgu tu sebelah je...haha,betape kuang hajo nye kitorang..alah,dulu2 kelas kitorang lah yg baik,kitorang lah cerdik,tp lps bebudak chinese n ebah yang dtg entah dari mne tuh smpai sini,cikgu mule lah nak membandingkan kitorang..heyh,cikgu...diorang tu rajin bukan sbb cikgu sini,tp sbb cikgu skolah asl diorang lah..kitorang nie bodo sbb cikgu kat sini tak reti nak mngaja...pliz lah terime kenyataan....KITORANG TAK BODOH,TP DIORANG TU YANG CERDIK SANGAT...
0

relationship between soklan spot ngan exam...

erm,buat seminggu nie,aku nak citer pasal pekse je..,bia korang bosan...hahahahaha...erm,korang taukan betape kuatnye relation antara exam ngn spot question nie..(saje balik-balikkan ayat drpd tajuk td)so,tak mustahillah cikgu-cikgu nie berusah kuat bg menyapotkan soklan...diorang takla bg terang-terang,tp,berkias-kiaslah sikit...yelah,takot lah ade yg terlepas ckp,nanti kene kejar lak ngn guru besr...TETAPI,kitorang tetap paham yg cikgu tu sdg memberi soklan spot...kitorang kan pikap...eceh...untuk upt2 nie,dah 2 kali cikgu bg soklan spot berkias,pertame seblum exam,ari Sabtu,kitorang ade bengkel hari-hari rush cara nak jwp pekse..punye lah mls nak bgn pg,yelah bese nye ari sabtu bgn kol 12.00...then,kene pakse lak ngn pengetue dtg bengkel..kalo tak,name rekod!!!bengkel nie mule dari kol 8.00 pg smpailah 12.00 tghr,tp,kehampehan melande...,tulis tak serupa bikin..dlm kertas edaran,kol 12.00 balik,last-last,kol 12.30 baru dilepaskan...punye lah bosan,30 minit,wok...dlm bengkel tu,cikgu jempot speaker luar,india mari..tp,malaysian punyer india lah..yelah kan,kite kan satu malaysia..mase tu,diye ade bg kertas...kertas ape ek nak panggil?aku tak bese g bengkel..dlm paper tu,diye ade bg contoh karangan surat kiriman non-rasmi  n adelah bincang-bincang sikit pasal komsas short story....aku igt tak kuar,last-last,perh!!nasib baik ingat...kalo tak sia-sia je bgn pepagi...yg kedue,kelas b.arab..esok pekse,mlm nie ade kelas...nampak sgt nak bg soklan spot...then,esok betol-betol kuar pekse...cume,bahagian bina ayat..smalm cume bg contoh 2 gamba je masok...hampeh melande diri lg..ape-ape pon,cikgu-cikgu yg bg soklan spot tu mmh TARBAIK...sporting gile babeng lah...terima kasih lah cikgu!!!
0

woi!! tak acik la,ko main kasa ek?!

"cikgu,tadi kan...,sy nmpk diye meniru....cikgu taknak buat ape-ape ke?takpon,potong je markah diye..kalo kesian,bg je kosong..."

"cikgu,cikgu,diye meniru saye!!!"

ha,ape prsaan korang bile mase pekse ade org tiru jwpn korang?lagi-lagi lps korang tak tido study psl subjek tu?aleh-aleh,haish,sdp je minah sblah nie niru gua...lu ape kes?tak tau buat tak tau,dok r situ diam-diam,jgn lah mmanjgkan leher merata-rata....takpun,mesti korang nak report gak kat cikgu,kan..yelah,tak puas hati kan...

buat pngetahuan korang yg mmg tak tau tu,atau saje-saje buat tak tau,takpun yang tak nak langsung ambik tau,bia aku kasi' tau jugak...,smlam,bukan-bukan...,erm,start ari jumaat 20 aribulan 05 then smbung ari senin,slasa,smpai lah jumaat balik...,aku dan rkn-rkn sperjuangan tlh mnghadapi peperiksaan yg takdelah besa mne pon,tp,sengaje dibesar-besar kan oleh kami...so,adat lah dlm pekse kan,kompem lah sorang due tuh gatal nak mniru kan...takpe-takpe,aku pon pnah buat...hahahahaha,tpskali je,time form 1,upt1...bkn aku je,satu kelas bekerjasama,wok....last-last kne bebel gak ngn cikgu...yelah..tgh syok-syok baling kertas,tak sedar cikgu ade kat pintu blkang..huh!kantoi sudah...lps je cikgu sebut nme sorang-sorng yg mniru,tobat aku tak buat dah...

then,mase form 2 skarang nie,budaye meniru tu masih tersemat kukuh dari kelas pertame hinggalah kls hujung..yelah,dah kelas pertame kan 'role model'(betol tak aku eje),kompem r kls len pon terbabit sme...lps result upt1 gua yang agak-agak tak 'kawww' gitu,aku pon berazam nak study hard!!kononnye lah...sbb tulah dah seminggu lebih aku tak update belog...,study punyer pasal,sanggup bgn kol 2-3 pg nak study..mmg hard gile lah....

tut-tut,tgh gile hard punye study,esok-esok org kate member sbelah aku mniru kertas aku...tulah,kusyuk sgt bace paper smpai org mniru pon tak seda..ish,nak kate sakit hati,kalo boleh nak lempang-lempang je member seblah nie,tp,takpelah....,kalo diye dpt A sbb mniru org,takyah bangga lah...kalo bodo tu buat lah care org bodo...,sng jek..takyah susah-susah nak gaduh ngn diorang...

sbenanye,aku tulis entry nie bukan sbb nak citer bende-bende spt diatas,yg kat ats tu cume pendahuluan jek..punyer lah pnjg kan...sbenanye,aku nak cite cara-cara camne budak budak 'terlebih pandai' nie mniru...huahhh!!mmg best tgok diorang tiru...mcm2 cara ade..bia aku listkan..
  • cara paling koman,cara org dolu-dolu punyer,tp,still fames digunakan...baling kertas.2 perkataan je..kalo dulu2,mmg org slalu simpan kertas kecik2 dlm bekas pensel..then,tanye soklan,baling kat kwn..nie la cara yg penah aku pkai time drjh 5 ke 6,aku tak igt lah,tp yg pasti paling koman lah pnh aku denga...

  • upgrade sikit dari yg atas,gune ketas gak,tp digunakan bersama dgn brg-brg yg lain.contoh:pemadam lah paling fames..cara diye gini,tanye soklan,then jwp gune ketas,jatuhkan ats lantai,then kwn yg tanye soklan td tu buat-buat jatuh pemadam ke pensel ke smbil ckp..."ops,terjatuh pulak",then ambik balik pemadam/pensel yg jatuh td dgn ketas-ketasnye skali..tp,mase darjah 6,mase UPSR yg betol-betol,tak boleh lah buat,kos pengawas peperiksaan tu rajin sgt...kalo ade mende-mende jatuh,cpt je diye kutip...tak berpeluanglah...sedangkan nak g tandas pon nak ikot,punye la ketat pengawasannye..

  • upgrade lagi dari yg kat atas,cara org besa macam kitorang...aku pon tak tau dari mane aku dpt,tp aku penah gak notti-notti cube..caranye,isyarat tgn..tanye lah ape soklan gune nombor n tunjuk ngn jari..kalo taknak cikgu prasan,buat-buat lah garu kepale ke,letak jari kat pipi ke,pandai-pandai lah.contohnye:soklan no.2..tunjuklah 2 jari,then bwt-bwt..."pisss!!!"then kalo nak bg jwpn..
          1 jari = A
          2 jari = B
          3 jari = C
          4 jari = D

          sng je kan....
  • ni lah cara paling terbaru dan tercanggih buat masa nie,yelah skrang kan zaman teknologi terkini...budak-budak bukannye takot nak bawak phone g skolah..nak la tunjuk.. "aku ade hp..,ko ade?"ha,mesti tak terpikirkan?,diorang nie dah maju...,send jwpn pkai enset je...,mesti pelik cikgu tak nmpak ke?alah,kelas kitorang,meja salut kain,tak nmpak lah meja pusing ke tak,maksud aku,laci meja...cikgu pon,time tulah kusyuk menande ketas pekse...maklumlah,lps pekse cutikan...,taknak spoilkan mase cuti dgn mnanda ketas pekse yg menimbun tu..the,diorang pon adelah,ronda-rondo sikit..dlm 2-3 kali tawaf satu kelas,smbung balik tanda ketas td..time cikgu ronda tulah diorang simpan enset dlm laci..bijak tak bijak...tp,sepandai-pandai tupai melompat,akhirnye jatuh bedebuk juge...kitorang nie,bukannye kwn sejati sgt,pantang ade org meniru,hurm tak mnyempat lah,teros report..menegakkan kebenaran,katenye...padahal,jales tak dpt meniru same!
aku tulis nie bukan ape...,saje nak bekongsi cerita..tak pyh lah membebel lebih kalo ade org meniru kite,relax aje..tuhan tu maha mengetahui kan...esok-esok adelah pembalasannye..tunggu jelah..korang pon,terserah lah nak ikot pakai ke tak mo dgn cara-cara yg aku bg nie...aku just nak kongsi-kongsi je..,bkn suroh korang ikot..ingat ek,TUHAN TU MAHA MENGETAHUI...MAHA ADIL...takkan tak belaja P.I kot..
0

kebahagiaan dalam perpisahan

hari demi hari,rasaku padanya semakin kuat
semakin jauh aku darinya,semakin dekat hatiku padanya,
walaupun aku tahu aku hanya bertepuk sebelah tangan,
namun aku redha,aku pasrah kerana aku juga manusia,
aq tahu yang aku masih belum sempurna baginya,
oleh itu,tekadku menjauh pergi,
pergi bersama seribu satu luka di dada,
luka yang tak bisa tak tak akan sembuh sampai bila...
semoga aku dan dia menemui kebahagiaan nanti,
kebahagiaan yang tak bisa ditukar ganti,
kebahagiaan dengan jodoh yang ditentukan Illahi,
kebahagiaan dalam perpisahan ini...
0

lepaskan aku!!!

aku cuba untuk melupakan kau,
tapi tak boleh...
setiap hari aku mesti TERtembung dengan kau jugak...
kenape mesti kau..
bila aku sibuk cari kau,
kau x dek..
bila aku teringatkan kau
kau macam nak jauhkan diri dari aku...
bila dah lame aku tak jumpe kau,
bila aku dah fed up,aku dah tak kesah....
knape kau muncul lagi???
knape kau tetap nak ingatkan aku pade kau???
kanpe kau tak pergi dari hati aku untuk selama-lamenye???
knape mesti seksa jiwa aku???
setiap kali aku tertembung dengan kau,
mesti kau kacau lena dan jaga aku,
kau bagaikan tak mau lepaskan aku...
knape?knape?knape?
aku mintak sekali lagi...
kalau hadir kau cuma nak menambah luka di dada aku,
baik x payah lah...
aku nak engkau terus hilang dari aku...
lenyap dalam hirisan2 sembilu yang sudah kau cakar pada hati aku..
hilanglah...aku merayu...
Back to Top