0

ye saya newbie sini..u olls ade masalah ke?

mesti pelik dgn tajok kat atas..haha,suke hati akulah nak tulis pape pon...aku dengan rase rendah diri menyatakan bahawa aku memang tak pasti maksud newbie tu..hahax,siyez..main tekan..maaf-maaf...

aku cuma nak cakap,aku nie org baru dlm dunia pembloggan nie..so,aku tak reti nak tarik orang supaye bace blog aku yang memang hampeh gile babeng nieh..tak reti buat lawak dalam entry,tak reti buat blog lawo-lawo..tak reti tu tak reti nie..ye,ye aku sedar aku sape..ye!! aku sedar lah nie...jangan marah...haha

tetibe ade satu rasa yang meresap dalam kolbu.haha...tak salah nak berjiwang kan??
0

no life

ya,tajuk yg sangat simple pd hari ini ye...mls nak tulis pepanjang..tetiba hati aku rase cam banggang lak ari nie..ini mungkin disebabkan oleh virus yg melanda otak aku..argh!!cegampang jerk rasenye...bile tak dok dpn komputer..,idea cam air terjun..cam ni lah,cam tulah...bila komputer dp mate...

                                                           ..............

cam tu lah rase diye..korang dapat rase tak?tak?buat penat aku je rase sengsorang...ok,dari aku ngarot sengsorag diri cam org gila...baik aku citer pasal hidup aku yang tak dek lah macam hidup sangat...sibuk ke sekolah 5 hari seminggu,2 hari cuti..buat keje skolah hari cuti...cuti cam tak cuti....ya,that's my life...so boring..kekadang rase cam nak lari ikut laki lombok je..ahaks...

ha!! tetibe otak aku berfungsi semula..aku ade seekor cerite...ceh..ayat!!nmpak sgt failed bm...haha..i donce care...ari tuh..ayh aku ajak g anta my sisi balik her hostel..aku sebenanye malas nak pegi,tp ye lah..org penting,tak boleh lah kate tidak..ecewah...never say never...oh yeah...

yang best nye...asal nak g memane je..my mom haruslah turut serta...yang tak bestnye...asal masok kete je...sebelom my dad tekan punat radio tuh..mak aku dah mendahului radionye yang maha sedap didengar tu...oh yeah!!! aku rase cam nak menari ikut rentak je..tp nasib baik aku sedar diri yang aku masih di di dlm sebutir kereta...mak aku lak macam tak menyedarkan dirinya sendiri..terus mengalunkan irama yang penuh syadu itu..aku pon terikut-ikut..

"cok cok kendung cok kendung nale nale.."

lebih kurang begitulah isi kandungan lagu yang my mom nyanyikan tu...syahdu an?terase cam dok kat konsert kilauan emas jerk...oh yeah...sedang aku menghetakkan kaki mengikut rentak..baru aku tersedar sesuatu di sebelah aku...

.................................................................................................................................................

oh no!!! ayah aku pon sedang menari dengan penuh perasaan tanda beliau menghayati lagu tersebut...sungguh tak ku sangka..sungguh tak ku duga...terhuyung hayang kitorang dlm kereta tu ditambah lagi dengan lolongan dari hon-hon kereta belakang yang hendak menyatakan bahawa mereka sahajalah yang ade hon..oleh sebab gegendang teliga aku rase cam nak tercabut,aku pon segera menyedarkan my dad...dengan segera,beliau pon meneutral kan perjalanan balik...oh yeah..lega hatiku,lapang dadaku..

.....................................................................................................................................................

ok aku ngaku aku tipu..haha
0

Akukan Novelis!!

ok,sekarang aku ngaku aku memang kering idea nak tulis ape kat sini..tp tangan aku gian gak nak menaip...haruslah kan...itulah kerja seorang blogger kan??ahaks..tetibe lak aku rase bangga sendiri...meleleh darah di hidung...ok,memang nmpak tak senonoh...ok.ok...aku nak kesat lah nie..wait the minute...

ok,aku memang suke gunakan ayat ok bila nak mulakan ayat...korang kesah ke?kalo ade yang kesah..angkat  tangan mcm sy...kalo kat ats aku kate menaip adalah kerja blogger macam gua kan...tp kalau novelis??secara dasarnya...novelis pon ade iras2 blogger jugak pada my opinion lah..diorang pon menaip macam kita..eceh,kita tu...diorang pon kerah idea nak citer ape kat pembace...like us too..tapi bukan tu yang aku nak citer senanye..saje buat pendahuluan pepangjang..ahaks...


aku nak citer pasal novel yang aku baru beli hari ahad lepas...tajuknye..aku kan novelis karya nurul syahidah tak silap aku lah...pertama skali,aku tgok muke dpn..hmm,menarik,ade corak flora turqoise..betol ke aku eje??ah!!biarkan..yang penting aku nak bace...bace punye bace,abis lah novel sebanyak 400 helai lebih tuh...hebat tak aku..sehari je tao..haha,malas nak bangga sebenanye..tp,nak buat camne kan??emm,aku suke part yang diye kapel ngan budak rockers tuh..best je aku rase...kapel,kapel..tp,panggil wa lu wa lu...last2 diye panggil makwe diye lulu..haha..so sweet..

aku teringin nak dpt awox gitu..no romantik2...just staight 2 the point..its easy 2 me..pastu panggil wa lu wa lu je...nie tak..kalo aku tengok kapel lelain...syg lah baby lah...,papa mama...blah arh..geli geleman gua...
0

jelez tak? jelez tak?

huish..memang jelez kite tengok blog orang..comeyh2 belaka...geram lah...tak macam blog aku serabai bagai..kalo blog diorang,kemas!!dah ar entry klaka cegampang...camne ek?aku tak reti ar...
nah!! blog2 yg menarik bg aq..kpd owner2 blog nieh...mekasih lah pade aku ek,coz dah mengglemerkan kowang yg dah sedie glemer tuh..ahaks
myhatiku

A retarded kitty

yg lain,lain kali jelah aku post kat sini...senanye,aku tak dek keje,sebab tuh buat mende kejadah nie..pape pon..janji aku tak kacau orang..haha...
0

aku rase aku sakit jiwa tapi masih waras lah...

ade ke orang ngaku diye sakit jiwa?aku lah salah sorangnye kot...haha..aku memang tengah sakit jiwa teramat sangat skarang nie...ntah lah nape..nak kate banyak masalah..tak dek pon sebenanye..nak kate result tak gempak..ok je aku rase..ceh....aku rase macam aku tak tau aku hidop untuk ape..nak mati kang,pahale tak penah nak cukup..dose je belambak..takot lak kene balun nanti..tapi kalau aku hidop pon..macam tak tentu arah...tak tau nak g mane..argh!!! bosan tak terkate..tapi still ley tulis lagi lah...ahaks...aku tak berminat lah nak blaja lagi..rasecam nak tido sepanjang masa...tp takot tak bangun2 lak nnti...susah pulak...mesti ko pelik kan syeda?? aku dari dulu lagi tak minat blaja...,tp nape result aku ok kan?mesti ko tertanye2 kan?tu pon kalo ko tanye lah...aku nie..pakse diri je..semua bende yang aku buat atas dunia nie,semua sebab mak n ayah aku..aku tak nak ape2 pon..aku paksa2 diri..asak2...rase cam nak mampos pon ade...tunggu ajal je kot...ngarot kan..??tulah aku kate..aku tengah sakit jiwa..bukan jiwa je..hati,jantung....semua sakit...kalo ade ubat leh ah send kat umah aku ek...terima kasih...
0

menanti pada yang tak pasti

huh,tengok tajuk pon korang mesti dah tau yang aku nak berjiwang lg kan?haha..i donce care lah..ni semua kem punye pasal...kalau kem tu tak dek..tak dek nye aku nampak muke diye...adoiyai...pastu..mula lah sakit hati..aku pun tak paham hati aku nie..kejap cam tu kejap cam nie...tak stabil langsung...aku memang susah nak suke seseorang lelaki,tapi kalau aku dah suka..mulalah..mengada-ngade..tp aku tak pernah lah cakap kat diorang yang aku suke diorang..malulah..aku nie kan tak cantik..siapelah aku nie...

cam nie...mase perjumpaan utk nak g kem bersepadu tu...,diye sbg pengerusi..haruslah dok meja depan kan...kebetulan..,meja depan tuh meja dak pompuan yg g kem..aku nie tak tau langsung ade kem..bapok bagos...hari tuh nasib aik ckg gtaw...aku mule malas2 rajin je..aku tak kesah pon nak g ke tak nak..tp dsebabkan aku nie lmbt tau ade kem..aku pon g lah dduk kat tmpt bdk2 yg tak g kem...pastuh...cikgu pnggil aku jadik simpanan...aku pon dduk arh kat meja dak2 pompuan tuh...depan aku lak..diye yg dduk...huish!!! mengelabah tak tentu pasal aku...aduss,tak terkate...aku tengok diye relax je..aku pon relax lah...konon...

aku pon sesaje lah buat2 conteng buku kat tgn aku tuh..kalo tak dek buku tuh..tak taulah aku jadik ape..mati kutu lah jawabnye kat situ...ceh...muke siyez bagai..ntah pape lah yang aku contengkan..buat abis ketas je..mase tu terase aku nie cam bangang jerk..mase terase2 bangang tuh..,aku terase ade sepasang mate macam pandang aku...ntah lah tak tau betol ke tak..aku pandang lah spasang mate tuh dari ekor mate aku jer..huish...menyirap darah aku,siot!!bedegup kencang mcm ribut taufan rasenye....rase mcm nak pengsan pun ade...tp,pndai cover....aku conteng balik buku aku...dalam kpale nie..kosong...tak tau nak buat ape...

dalam kebengonggan tuh..aku ade gak terfikir..knape lah dari dulu lg aku slalu syok kat pengerusi pengakap..pelik gak..time drjah 6,dgn diye,form 1,kwn abg aku,skarang,form 2,dgn diye lak...pening2...mase nk g surau,nmpak diye lg...boleh dkatekan..setiap hari mesti tak missed muke diye...parah...mase cube nak lari2 tuh...tak taulah perasaan aku je ke atau aku yang perasan lebeyh..aku nmpak diye pndang aku...tp skejap jek..alah,stakat pndng..semue orang boleh buat kan..tak dosa pon..ntah lah aku nie mmg gile...



tapi..skarang aku tak nampak dah kakak yang diye slalu jumpe tuh...orang kate diye penah buat luv bite..tp bile aku tanye kwn kkk tuh,diye kate tak penah denga pon..ntah lah...fitnah kot..tp knape dulu aku slalu nmpak diye jengjalan ngan kkk tuh...hish,pening pale aku...tengah syok ingat kkk tuh dah pindah...tadi,aku ternmpak lak kkk tuh..hish..potong line je...anom lak ckp yang diye nmpak diorang jlan same...ermm....tulah...payah aku nie...jelez bagai...suke sangat mengharap pade yang tak pasti...
0

bola edisi pantai timur:kelantan lawan terengganu,pahang tak ambik port pon...

betul ke pahang tak ambik port diorang lawan malam tadi..??iye ke nieh...?memang tak lah...ofkos lah kitorang,org pahang nie ambik port...tp,dpn tv jela..takot lah nak g stadium..,nnti kene balun lak ngan org kelantan..diorang kan...'jahat'...jangan mare....

malam tadi aku ingat kelantan menang..,bese ar..diorang kan 'hebat'..ade lak keeper 'best' gitu...aku hengat memang kompem la menang..aku lak yang berie berdoa bagai..moga2 lah terengganu menang..yelah...,aku tak berape suke lah dgn orang kelantan nie...bajet sangat....dah lah mulut ya robbi..tak caye,g tgok oghe klate gadoh..tgok ape yang diorang cakap...memang kejam sungguh..tak sempat nye korang nak balas balik..sungguh ganas sekali...

mule2 aku pelik lak gak an,nik aziz kate kelantan nie,negeri serambi mekah...lebih kurang ar..janji ade perkataan mekah kat belakang...tp,budak2 diye,kalo cakap dgn org,boleh tahan pedasnye,budak2 pompuan kat sane,ramai je tak pakai tudung...rambut kaler lagi...tak malu ke...aku memang tak suke orang hipokrit gini..kalo tak alim,jangan belagak alim..nyampah aku...dah lah mulut tuh..adoih,tak kira lah semoden mane pon orang kelantan tuh,tp,perangai macam dok kat kg diye je...kurang hajo lah senang cerite..aku bukan nak cari gaduh,tapi memang betul pun...dok gitu ka??

berbalik pade cerita asal,deh...mmm,smalam,TERENGGANU menang 2-1...memang best tngok...tngok orang klate balik bile dah kalah..hoho..suke aku..tp,yang tak best nye...diorang tak puas hati tu..kate la pulak ganu ni menang nasib...nasib tak nasib ar..menang gok....sape suruh g tanduk bola masuk gawang sendiri....ish3..daudsu,daudsu....mesti kompem2 kene marah dgn coach diye...hoho...bapok kesian...

ho'aloh...nie yang best ckp psl gol ke-2 ganu nieh...keeper yang org kate 'best' tu mmg best lah..baik gilerz...boleh tngok ja bola masok gol...huhu,cer korang tngok diye jage gol,cam hampeh jerk...tulah,galok lg dgn tunang dia..tak abiz2 tunang diye a.k.a sape dee nme dia..huh,lantok mu arh...spe pong,aku dok duli arh...kalu korang bace blog tunang diye tu,huish...,meremang bulu...betape gatei nye lah...aduss,aku cakap bukannye ade unsur2 kedengkian atau ketidak warasan akal....memang gatei...huish...tak habis2 citer pasal diorang..dah tak dek modal agaknye..bile orang kutuk,mula lah mrh balik,nie blog aku,suke hati akulah nak tulis ape pun..tak suke jangan bace...kalo aku lah org tuh,kompem aku balas balik,nie komputer aku,suke hati akulah nak bace n kutuk blog org ke hape...haha...ntah pape ntah...

ho,baru aku teringat,sbelum game,adelah org2 kelantan nie ckp yang terengganu punye penyu nie lembab,boleh ke kalohkan kijang..last2 ape jadik?? cer citer,cer citer..penyu yang korang kate lembab tuh dah lagi cepat dari kijang pulok...pe kes?eh! macam cerite kancil dengan kura2 lah pulok...tapi yang nie,penyu dengan kijang...khas untuk pantai timur...cerita dongeng terbaru di pasaran,edisi,pantai timur,deh...

last skali aku ttp nak tegaskan kepade smue org kelantah...udoh2 le tuh...tak pnat ke ngutuk negeri orang...dah kaloh tu kaloh jelah..npe susoh sangat nak menerima kenyataan?? haha !! yang penting awex2 n awox2 ganu comey2 blake...haha !! muke suci,bukan macam orang klate,muke cam warrior sungguh...loser worrior...kesimpulan,jadik lak macam ganu,NINJA TURTLE,deh...
0

nak baby tak? 1000 je sorang...maih ar beli...

 comel je budak nie..aik,npe skarang aku asyik buat entri and letak gambar?ntah ar..suke hati aku lah..



amin....



o cak!!



jok tido sesame!!



bosannye....





eh,berborak pulak diorang...



nie patung je ek..bukan nye baby tak cukup sifat...diberbuat drpd clay...



tak muat lah...

korang ingat aku nak jual baby ke? memang tak lah.... nak baby,buat sendiri..haha!! jangan pikir lain tao!!
0

aku kene pindah jepun?!! bia betik!!



masa mak aku cakap bende nie,aku ingat diye memain,tapi,muke siyez..ye ke...aku mule terbayang-bayang baju2 skolah jepun,macam kat atas,aku suke,tp,x ley ar pakai,kos skirt pendek sgt,wok...seksi...!!



macam nie boleh lah...haha!! tak,tak boleh...



eh,dapat pic conan lak..haha...



nie boleh,pakai sluar ape...smart!!



nie??? waa...!!! suar kotak2...nak cube? gambar blurr lah plak



agak2 dapat pakwe jepon ark?? haha,berangan!!




eh,kuar gmbr luffi one piece pulak....



kalo g jepun,agak2 ley ark jumpe atomen..??haha!!!




tak ley nak besakan gmbr ni lah...lawa ark baju diorang?seksei je lebih..



comel ark?gedik je aku tengok..



suke yang nie....



ha!!! Boys Over Flower!!! skolah org-org kaye....





korang pecaye ke aku citer aku?? kompem tak kan...haha kalo dapat pindah,aku besyuko giler...huhu...tp,alang2 kan,g ar korea tros haha!!

dekat tapi jauh...



tgok,aku nak berjiwang lg,tp kali ni bukannye psl bf,but pasal bff..mesti korang x nak bce kan...ade?ade aku kesah?aku tetap nak tulis..

aku x taw la nak citer mcm mne lg,
sejak diye skolah lain aku skolah lain,
bile jumpe mcm org asing,
kitorang kawan baik,
tapi,

ermm,ntah lah,diye ade
tapi mcm tak ade je,
aku rindu ngan diye,
nak borak macam dulu,
kalo dulu,ngumpat orang tak kire tmpat..
takpun,kitorang buat keje sndiri...

sekarang,
ermm,ntah lah..asing lah
asing giler,aku dah tak tau nak borak ape dengan diye dah...
bile kitorang jumpe,
aku senyap,
diye senyap,
aku tanye,
diye jawab,
diye tanye,
aku jawab...

argh...!!
bosan lah aku macam nie,
bile kitorang jumpe,
mesti kene bawak orang lain,
kalo tak,jangan harap boleh borak,
bencilah!!!

aku nie jenis biase dengan orang yang dekat dengan aku jer..
kalo dah lme tak jumpe,
tak taw nak citer ape..
pelik kan...
diye pon same,
aku penyenyap,
diye penyenyap,
satu ape pon tak jadi...

aku tak tau lah diye terase ke tak,
tapi aku memang terase giler,
terase yang kitorang dah makin jauh,
dekat,
tapi jauh...
lebih kurang lah..

aku tak kenal kengkawan diye,
diye tak kenal kengkawan aku,
so,kitorang tak boley nak ngumpat kengkawan kitorang..
macam dulu...
hurm,aku rindu kitorang yang dulu,
dulu lain,sekarang dah lain,
knape ek?
sebab kite dah tak same skolah?
ye ke?
ye kot....

huh...
payah lah macam nie...
aku tak reti nak buat camne?
aku sayangkan persahabatan kitorang...
aku tak nak putuskan,
tapi sekarang macam dah retak,
retak menanti belah...
macam tulah...

Back to Top