0

sendiri lagi...

ye,niat hati bukan utk berjiwang lagi...tapi sekadar utk berkongsi cerita...aku kena tinggal lagi..!! dok umah sengsorang cam orang gile,keluar dapur,masok balik,bukak mesej,tutup balik,ambik gambar lepas tu padam...kalo ikotkan boleh pass dah aku nak daftar diri kat tanjung-tanjung yg brkenaan...adoih...tak terkira lah bosannya...sebab bosan pon tak boleh nak kira...

nak citer ape ek?pasal apex ngan makwe gedix diye tu putus tunang?tak baik lak..kang tak pasal2 kene saman...patutlah dah lame tak nampk entry baru diye kat ppn ppmuka aku...dah putus-memutus rupanye...tak pe biakan diye...len kali jgn manggok sgt ngn ape yg kite ade...takot2 jodoh tak pnjang...ok,smpai situ...lagi pasal ape ek?esok nak puase...so,ucapan mcm biase korang dengar lah....malas nak ulang2...lagi2...

ha!pagi ahad cam biase aku saje menghilangkan diri bersame jannah sebab malas nak layan orang2 kat dalam rmh aku yang sibuk nak g anta my sis balek hostel,aku pon bukannye ikot..so mls nak cmpur..,so kitorang pon g lah pasar tani..jenguk2 gerai orang n anggap cam tapak gerai tu kitorang punye...haha..memang inilah kali prtame aku tengok pasar tani rompin sedasyat tu...tp takdeklah smpai kemah diorang tu trbalik tapi,aku yang rase2 cam nak balik je...sesak tu jgn kira lah...brlage2 sesame sndiri...dari hujung sini smpai hujung dunie sane tuh...perh!!terbaek!! memang berjaye buat aku rase nak makan kebab free je kat gerai abg henshem tuh...haha

lepas tuh first time gak aku makan kentang goreng yang berputar-putar pd btg lidi yg pnjang nak mampos tuh...rase cam bangang je bile diye bg plastik yg sme pnjang...pastuh...kitorang g mkn at taman..perh!!skali lagi...bapok ramai nye budak2 asrama yg pakai bj pelbagai kaler tu berdating...brwarna-warni sekejap dunia aku...tengok sane ade kaler merah,sane sikit..,kaler biru...cis cam kenal je skolah pkai bj kaler biru tu...tp still bwt tak kenal bj skolah sndiri..tnpe peduli dengan mate2 awox yg mcm tak pernah tengok awex cun giler nie..,kitorang teruskan prjalanan mncari bngku2 yg masih kosong...hah!dari jauh,nmpak makcik 2 org...dekat sikit...buat2 jln...,ulang alik-ulang alik,akhirnye makcik2 tuh prasan,n teros blah..kitorang pon,apelg?terus duduk arh...then mkan tak hengat dunia..pastu kesat2 kat blakang bangku,mulalah bwt muke selamba tak senonoh...

pastu balik rmh,then kelua balik nak g binding kertas kerja kursus geo...kitorang pon lalu kat jalan kubur,mule2 ok lg...smpai  kat simpang..,satu kereta sebelah kiri nak kelua,moto sebelah kanan nak masuk,kitorang tengah2 bwk pon cam banggang je...tak peduli orang n terus redah je...naseb baik tak kena hon n nasib baik tak kene naik ambulance...pastu kitorang masok jalan parking teksi2 lame yg ade pok cik2 tengah main dam tu..,dengan jalan lubang2 penuh dengan air cukup mencabar kesabaran aku...ade gak rase2 nak bunuh je jannah kat situ...aku yang bodoh nie main ikut je...kesian tol...

keluar dari situ ade simpang lagi,aku pon naik heran gak punyelah byk simpang bandar rompin nieh..kalo korang orang baru pindah sini..,boleh menangis lah korang cari jalan balik..aku yang dah betahun dok sini pon boleh sesat kalo x dek orang yang pandu...rewind balik...,nak kelua simpang tu..,kereta datang dari pelbagai arah...,ceh ayat!!aku dengan panas hati tengok jannah slumber je lintas jalan smpai smue kete benti mcm daulat sgt lah diye tu...adoss..

lepas binding,kitorang pon g tunas yg agak gedik2 manja yg besarnye mcm giant tu...first time gak aku masuk situ...muahaha,peliklah aku nie,semuanye first time..biase lah bdk baik tak kelua rumah....haha!!nak tau kitorang cari ape?dah tentulah kitorang cari mamat2 bangla yang kerja kat situ lah....hensem kaw...haha!!memang time2 tak dek keje je aku layan abg2 bangla kat situ...mauahahahha...k lah mls nak bwt entry pepanjang...mak aku pon dah nak balik...caw!!
0

bile dak kl dah balik

wah,sape pulak dak kl nih?terase tak syeda?haha,i don't care,a,a,a,a,a,i don't care,a,a,a,a,a,,i don't care..nak tau tak mase korang g lawatan ke kl n cameron highhills..,kelas kite aman doe..bile korang balik...wah!!bergegar dunie...adoilah..sakit jiwe memasing...lg,lg nisa!ade je yg nak gadohkan dengan si afiq tuh esok2 kawin baru tau...

tp kan yg aku prasan nye..,keadaan brtmbah teruk,buruk dan rumit lelebih lg bile hari jumaat..gile kaw...mcm budak kecik pon ade..nak tau ape yang diorang main?dioarng main kejar duduk,rebut kerusi,baling alas meja,last skali yang paling best,main sepak tin...adoih...mmg ternyata kelas kitorang lah yg paling bising kat blok tuh...walaupon dah bape kali kelas kitorang jadi juara mesyuarat tingkap di bilik guru..,tp dioarng peduli hape?janji hepy..kekadang aku rase cam aku jage dak2 tg.rambutan,durian n nangka je...sbb aku je sorang yang normal..haha!!

kalo korang masok kat kelas kitorang,mesti korang boleh menilai betape tak normal nye kitorang...cis,saje je nak promote kelas jap...ok,berbalik terbalik pd tajuk..ntah kenape lah aku pon tak nak ambik tau...,baru sekarang lah dak laki n dak pompuan ley men keja2...best siot!!terase tnh tmpat aku berdiri bergegar dgn sndirinye...haha ayat tak boleh blah...

kalo fiqri..,menyayi n sebut name scha alyahya tu dah kerje tetap diye lah dlm kelas tuh...suara diye je boleh buat cikgu tingkat atas terase nak balik makan mi sup je...dah arh mecok(marah) je reti...tak dek pasal,cari pasal...kalo nak gadoh ngan diye,blh kirim salam lah kat mak cik belah ayah aku...tak kan dapat peluang nak bercakap punye...

zati,lagu korea dah lazim ngan lidah diye gamaknye...hari2 dok ngafal mende kejadah tuh...nyanyi kuat2 mcm dunie nie diye yang punye...anum,gelak je yang diye reti buat dlm kelas...sekali gelak,boleh lari hantu pocong g cari job lain sbb tmpat diye tllh diambil alih...sian pulak...nessa n afiq pulak cam pasangan yang kene kawin paksa je...,tiap hari kalo tak gadoh tak sah..benci lah konon,padahal dlm hati ade bunga taik ayam layu...macam aku tak tau...seminggu nessa n d geng g lawatan,afiq mnjadikan lolongan diye sbg kerja sambilan diye d smping kerja tetap:lari keliling kelas cam orang sawan gile babi tahap cipan beranak dah aku tengok...

setakat nie tu jelah kot kengkawan aku yang berkelakuan calon2 pusat kebajikan masyarakat...kalo ade yang menonjol d kemudian hari,nnti aku akan senaraikan A.S.A.P!

p/s:sesetengah cerita telah ditokok tambah oleh aku utk mnjadikan jalan ceritenye lebih rase cam bangang...caw!
0

air sirap?knape dgn air sirap?x seglemer air rebena ke?tp warne sme je..


 







erm,time nie,aku tengah tunggu perlawanan mesia ngn chelsea lawan...tak tau lah kalau menang...yg pasti bukan harimau malaya yg turun pdg,tp harimau muda...ntah lah...tak reti nak komen ape...aku pon tak dek mood nak bersemangat 1 malaysia sekarang...spoil mood aku je smbut beday ari nie...baik tak payah smbut..
.
argh...nak mrh diorang tak ley,kos dah susah payah g umah aku bg kek ape kejadah lg lah..sebelum tu,aku nak mintak maap dulu lah ek nad,nadia,mas,nona,pakwe nona,pok su sape ntah...aku memang tak kenal..n bile aku yg kampung nie tak kenal orang ape yang aku buat??agak2?ye,tak layan...aku...ntah lah..aku memang nak ucap terime kasih bebanyak kat korang sebab susah payah nak prank aku dengan buih tekan2 amende ntah tu...ye lah aku kan kampung,tak reti nak sebut name ape kebende nye tu...tapi,bile due2 laki tu dtg..aku keliru,nie bday aku ke bday diorang?lidah aku susah sgt nk bergelak ketawe tak ingat dunia cam korang buat...aku...argh...susah nak ckp...

jelas sekali aku memang tak suke bile orang yang aku tak kenal smbut bday aku..tak kisah lah korang nak cakap aku tak sporting ke hape...tapi aku memang tak berkenan....habis jujur dah nieh....n aku mintak maap kat readers aku kali nie entry aku memang tak dek unsur2 kepale berkarat...sebab aku memang tak larat..aku tak suke party bday aku ade unsur2 cangkerama budak2 sekolah yang rela menyerah segale-galenye konon demi chentan yang ntah smpai bile blh thn...lg tak thn adegan peluk2 dpn aku..memang tak tahan...diye hengat diye ke yg lahir 21/7?aku ke diye?aku pon tak berie cam diorang...

n aku yang kene buat air?lg aku tak thn...tapi aku buat muke seposen n balik semule rmh aku sbb diorang nk brparty kat tmn prumhn dpn rmh aku,so,aku lah yg kne balik rmh...kejam kot...diorang sesedap hati jiwa n rage smbung brparty tanpe aku..aku tak kesah,mungkin keterlaluan ape yang aku nak cakap ni,tapi aku memang tak tahan...,aku nak terus terang kat diorang,tp tak sampai hati....tapi aku terus terang kat sini jelah eh...aku tak mintak diorang dtg pon,aku tak mintak dioarng buat party pon,aku tak mintak nad beli muffin comel manis kejadah smpai tekak aku tak boleh telan,aku tak mintak ehsan pakwe nona sponser kek tiramisu kat aku...aku tak mintak diorang sembur aku ngn buih wangi tuh..aku tak mintak semue tu...yang aku mintak,diorang masih cam dulu...tak bergalak ngn dak laki..,tak main keja-keja ngn diorang...,smpai tak layan aku...

korang ingat aku nie cam korang ke?aku tak sporting,aku tak galak,aku tak suke memenatkan bdn aku main keja2...aku tak suke tau tak!!aku tak suke,korang tau tak...aku rase nak nangis...lg2 bile mak aku kate korang mcm gunekan bday aku utk brsuke ria...aku sedih,korang...korang nak tau?nilah hari jadi yang paling teruk pernah aku sambut...n lebih baik aku tak raikan bday aku dari aku join korang...n ape kaitan tajuk air sirap tu?nak tau...korang ingat bile pakwe nona tu kate...:air sirap ke?aku ingat air ribena...mcm mne ek prasaan korang??aku ksian kjutkan mak aku bgn dari tido diye smata-mata nak buat air tok korang...mcm ni ke blsn?korang pikir tak prasaan aku?n lg sedih diye tak minum lg air tu..sesedap diye je nak menilai air ape...aku tak buat air sirap n aku pon tak buat air ribena...tp aku buat air anggur...rase nak trgelak je...ape2 pon,tau ape yg 'kwn2' aku ckp lps pakwe nona tu ckp mcm tu?dioarng gelak!!aku tak tau nak buat reaksi ape...yg pasti diorang anggap itu gurauan ... aku pon..slumber kan muke..senyum lah jugak...dlm hati nie...ergh!!

ye,mungkin alasan aku nie tak logik kan?api logik tak lao aku marah bile bday aku diorang smbut tapi tak layan aku?aku hargai kek2 korang bg tu...,aku nk ucap tq bebanyak kat korang...tp td aku memang terase sebab bday aku cam bday korang..korang yg gelak2,bkn aku...tau ape..?aku smpai tak tau nk buat ape,tak tau nk duduk kat mne...semua yg aku buat serba tak kena...then,aku bwk diri g kat gelung warna warni tu..x dek sorang pon g kat aku,teman aku ke...diorang mcm hargh...pastu,nad dtg2 pon sbb nk balik..yg  pasti,nadia memang pndai jge prasaan org..diye yg slalu igtkn diorang yg ari nie,ari jadi aku,diye yg tlg angkat gelas2 g kat rmh aku...terime kasih nadia...

p/s:terima kasih utk nadhira(nad) sebab beli muffin sdp tuh,nadia,lyn aku baik gile,mas...,hepy dpt jumpe ko...,nona...aku tak tau nk ckp ape...,pakwe nona(ainoor) jgn dtg lg..pok su spe ntah...terima kasih tlg nadia angkat gelas...n aku harap taun dpn,aku taknak smbut bday mcm ni lg...,habis baik pon wish jelah..aku tak larat nak cry2 utk kali ke-2...
0

bila tak reti nak buat2 reti...

 ye3...lame tak buat entry...ntah kenape,rase cam malas menguasai diri...sedar tak sedar,esok my hari jadi...takot nak dtg skolah,takot kene prank ngn kwn..tapi aku rase tak kot..ntah2 tak ingat hari jadi aku pon..alah...ape lah ade dgn hari kejadian kite tuh...aku pon tak ingat hari jadi diorang gak...suke2...

lame tak online,bile tengok,ramai yg buat entry baru..lg aku suke!suke nak bace entry diorang...terutama retarted kitty..ckp tak berlapis wok..dari hari tu asyik nak komen blog org je..tp wa salute lah sama lu...entry TERBAEK!!!ok,ok..tak nak salute lame2..skejap cukup...

ok,brbalik kpd tajuk...pernah nmpak orang macam nie?ape prasaan korang heh?ade rase2 nak baling botol kicap dalam peti ais?tu pon kalo korang simpan dlm peti ais lah..kalo tak boleh gune selipar tandas saiz 25..kompem melekat tahap tak hengat!!

ok,kalo ade rase2 nak buat seperti mane yang disuruh,aku nasihatkan korang supaya pergi telan ice bebanyak...lebih afdal yang buat sendiri...yang agak2 masok air dalam tapawer besar kejadah lps tu keras...dgn korang2 sekali...knape telan ais?ish,dah kira bagus aku suruh korang telan ais,dari korang telan mangkuk jamban kang aku lak yang pengsan...ok,ok..sebenarnye,aku lah orang yg terbabit dlm tajuk entry tuh...hahahaa...tapi janji aku tak kacao orang,k...

bukan ape,tibe2 saraf2 kepale hotak aku nie bersambung secare tibe2 bile nampak je moto lalu depan mate...huh!ayat je power,orang tak sepower ayat,tak gune...yelah...aku nie nampak je brutal,tapi secara jujur nye...,wa tak reti nak naik kenderaan bermoto nie,beb..lu nak mati,lu mati sengsorang,wa byk lg dosa nak kene hapuskan nie...so?ape sebab aku tak reti nak bwk moto?

sebab 1:aku tak reti nak start enjin..sungguh mengaibkan...
sebab 2:tak reti nak gune signal...nanti tak pasal2 orang lain yang eksiden dan aku dengan selambe buat muke tak bersalah...
sebab 3:jalan nak masuk kiri ke kanan?ha!nie yang aku tak suka,tak suka!!bile kelua gune jln kiri,belok gune jln kanan,pastu pusing blakang masuk gear 3 pecut terus masuk kubur blakang skolah...
sebab 4:kepale otak aku lambat nak pikap...susah nak tau kalo orang tu hon kat aku ke orang len,tapi yang pasti memang aku sorang je dekat situ...tapi,buat2 tak paham n terus buat keje aku sendiri...laju n terus trlajak...reverse...tit,tit,tit,tit....

ok lg,disebabkan sebab2 yang telah dinyatakan d atas,aku memang layak untuk dikategorikan budak yang tak reti bawak moto...ye,aku sedar...tapi bile orang tak reti buat2 reti,ape yang jadi agaknye?agak2?

 ade jadi macam nieh?ye aku tak pernah buat...haha!

tapi sape kate aku tak reti nak start enjin? ye..aku lah yang cakap tadi..,tapi setakat nak start enjin sampai 25 kali tu cukup buat aku stress n ade rase2 baling je moto tu masok sungai blkang rmh tok aku..jauh jugak tu..aku pernah buat mende kejadah nieh...bukan baling moto!!tapi start enjin tak lepas2...ntah lah,yang pasti bukan moto aku,moto aku tak berani sentuh,walaupon ex5 je..yang aku start tu moto abang kwn aku..ye,aku suka nak cuba sesuatu yang baru,anda pon cubalah sesuatu yang baru...haha!iklan tak boleh bla...ok,moto diye agak2 aku tak boleh nak agak,mungkin LC mungkin tak ingat...yang pasti aku ngan kwn aku,jannah je yg ade kat rumah diye n cube buat kacau dengan jiran sebelah,konon2 nak bwk moto sedangkan dua dua 2x5 je..

aku start dulu...cukup 4- 5 kali tak boleh,jannah lak...,yang ni aku tak boleh blah...ntah bpe kali ntah diye start enjin smpai aku rase nak telan je moto tu,ambik beskal aku n terus blah dari situ sambil buat muka blur tahap cipanzi main air laut...then,aku dengan rakusnye suruh jannah turun...n aku berdiri smbil tertonggeng-tonggeng cuba start dgn cara brdiri lak...,pres minyak...BROOOMM....!!!yay!!!dengan panik jannah terus tututp enjin bila nampak orang sbelah tengok kitorang ikot cermin dengan muke bigfoot cube buat kitorang diam....ye...time tu jugak aku rase nak makan selipar sediri je..penat2 pres minyak..last2,dmatikan...balik umah je..,berkoba2 smangat eden nak cuba bwk moto ex5 ayah aku smpai jahanam..tak saba tak saba!!

p/s:susah nak cari gamba moto tu...lain yang aku tekan lain yang kelua kat google image tu...yang lg buat aku rase nak tido bile nampak awex2 moto yang seksi seksa tnpa aku phm tujuan minah2 seksi tu dok tepi moto org...
0

biar mati anak,jgn mati adat...sanggup ke?

adat,adat,adat...penting sgt ke??penting lah kot..sbb tu ade orang yg sanggup buat peribahasa cegitu...ye,pelik-pelik-pelik....tetibe je aku buat entry pasal adat...muahaha...mukadimah saje tu...cerite sebena pasal....

...............................................

....................................

.................



buku skrap,folio,kerja kursus dan lain2 nme...erm,pasal kursus tu...,sama ada ejaan diye khusus,kusus,or kursus...aku pon buat2 tak tau je...malas-malas-malas....ye,ini lah bahanenye kalo dah jadi blogger,tiap2 hari dok dpn laptop tnpa tujuan,tanpa idea tapi sibuk nak tulis jugak...haila...

folio sejarah dah buat,geografi je belum...hish...kengkadang tuh..terase sesuatu lah dlm sanubari ni bila memikirkan siapalah pencipta kerja kursus nih...rase diye cam nih..

ha...cam tu lah..bengang!! tau2 jelah kalo psl geo tu..,takkan larinye dari kene lukis peta...grr....satu page pon belom sentuh lg sedangkan ade kengkawan aku yang dah nak siap dah...kenape-kenape-kenape??cube korang tanye cikgu masing2...knape kene buat folio cigu?!cube lah try test kalo ade rase2 nak makan lempang masak cili padi cikgu korang..pedasss!!perit piyou!!perh...memang mengancam...haha...

nak tak nak...kene lah hanta jugak..kalo tak markah tak ade...ye-ye-ye...nak buat lah...

jap,korang tanye ape kaitan adat dengan buku skrap??bia aku jawap..pernah tak setahun tu korang tak kene buat folio??kalo tak pernah...aku lah org yg first skali akn ckp...AJAIB!!kalo boleh...rekoman lah kat mne skolah korang..terime kasih...
0

mission 1,done...mission 2..tak dan,dan lagi...

kalo ade sesiape yang rase nak lempar je laptop korang sebab tak paham tajok..,sy isytiharkan supaya BERHENTI!!!ok,dah berhenti??ok...

actually,aku sangat gembira bekos dapat mengembangkan lagi hidung aku buat kali kedua...tapi takdek le kembang sangat...sikit2 je...ini disebabkan oleh...

kejayaan aku dalam bidang penyiaran..eh,eh...ok,kalo korang blogger..,mesti korang paham kan..,kadang2 nak tulis entry tuh...ade lah melalut sikit...maaf-maaf...erm,ape tadi?oh!kejayaan aku dalam bidang mengubah dan mendesign blog orang...oh,oh,oh...aku sangat berbangga lepas berjaya mendesign blog orang walaupun diorang tak tak tau yang aku dah menjahanamkan blog diorang,walaupun diorang tak tengok lagi hasilnya...,walaupun ade yang tengok dah tapi bila aku tanya diorang buat2 susun kerusi sebab tak mampu tengok hidong dengan lebih kembang...,walaupun ade yang tak tau camne nak kenang budi dan penat lelah aku dengan mengate sesedap hati dan rase diye je yang aku design tak cantik...terutama nye kau IZZAT!!aku cakap pasal kau!!


jap,jap...tarik nafas...hembus...hmm,bau keropok kentang...,takpe2...korang tak bau kan??ok,smbung cerite..erm,smpai mne tadi..??hurm...ok,actually lg..,aku baru je design 2 blog...tapi rase bangga tu melampaui batas macam aku dah design 200 blog...yelah fitrah semula jadi...dan sekarang secara tak langsung aku mengaku aku tertarik dalam bidang IT ni...so,ade lah aku nak main pike,pike...ade patut tak aku ambik bidang pengkomputeran nanti??aku minat gile dalam design blog2 nih...korang rase??
0

PERINGATAN: Jangan Minta Cerai Dalam Kereta.

Sepasang suami isteri yang selalu menghadapi masalah perhubungan tengah berbincang masalah mereka dalam sebuah kereta di mana suami tengah memandu   

Isteri : kita dah berkawin 15 tahun dah, saya rasa saya tak sesuai lagi bersama dengan awak... saya nak mintak cerai dengan awak.....

si suami diam dan terus memandu kereta... bertambah laju.... (70km)

Isteri : saya dah tak cintakan awak lagi... sebenarnya saya dah ada teman lelaki.... dia akan berkawin dengan saya lepas awak ceraikan saya... saya malas nak cerita panjang lagi.. dan saya tak nak awak cuba pujuk saya... saya dah bosan hidup dengan awak....!!

si suami terus memandu dengan penuh perasaan marah... masih diam...

Isteri : bila kita bercerai, saya nak rumah kita...

si suami masih diam... memandu dengan lebih laju....(80km)

Isteri : saya nak anak kita juga... awak bukan boleh pelihara mereka.....

si suami masih diam... tambah kelajuan (100 km)

Isteri : saya nak kereta ini, kredit card dan saving akaun kita.

si suami masih diam, membelok kereta ke arah Jaya Jusco.......

Isteri : awak ada ingin minta apa2??

Suami : tak perlu.... saya dah ada apa yang saya perlukan...

Isteri : ya kah?? apa yang awak ada..?? 

Suami : si suami menjawab sebelum beliau melanggar dinding konkrit Jaya Jusco... saya ada airbag...... awak tak ada...
0

emo tol lah!!


first...- first... aku nak cakap HELLO!!second...aku nak cakap yang aku suke tgok gmba2 emo girl n boy...pd aku..cntik...dgn celak hitam nye..rmbut...,kaler2,beb...cam avril lavinge...rmbut ats..besa dari yang bawah..kalo lakinye..ensem...



































tp..,emo emo gak...seksi bukan main lg...pelik gak aku..dah ah laki nye kiss ngan laki..gay ke?

wait2...baru pasan pompuan diye un sme...bala2...

comey senonye...
0

luar cam batu dalam cam span

hah korang cer teka?? korang teka lah smpai lah smpai esok pon..mesti tak dapat..ngeh2..x dek lah..sbenanye..hari nie tetibe lak rase nak mngembang kan hidong sndiri..bukan sng tau nak kmbngkan hidong yang sedia kmbg nih...huhu...

sebenanye...ade sesetengah orang pandang aku nie ganas n gile tahap kronik...sesetengah je lah...aku ulang lagi..kot,kot tak nampak...SESETENGAH....ok,dah nampak kan...kalo tak nampak lagi...bawak2 lah g cek mate tuh...

terus terang aku cakap...kepada mu ku terus terang...hish..tetibe nak menyanyi lak..maafkan saye...aku memang teringin nak jadik tomboy...cam best jerk..terus terang ni...hati ke hati tau...pelik kan..tp disebabkan aku nie sedo aku nie orang islam...aku pakai tudung lagi..bab tuh tak jadik tomboy...tak penah lak tgok tomboy pkai tudung..tak tau lah kalo ade kan...

then...aku pon jadiklah manusia yang paling ganas dalam koge aku...aku pon tak suke orang berawak saye ngan aku...rase geli...then..kekadang aku gune perkataan wa lu je ngan minah depan meja aku...best ape...cam dunia ini aku yang punya!! haha....

tp...stiap mnusia ade klmahan...mnde kejadah yang aku citer kat atas tuh cume luaran saje...dalaman nye..aku masih seorang pompuan...tulah yang aku cakap..luar cam batu,dalam cam kerang..eh,eh! slh2..dalam cam span..sekali pijak,penyek terus..tp lps tuh naik balik..tp lmbtlah...

cume aku nak cakap...hati aku nie rapuh gile2...senang je nak nangis...sbb tuh aku suke bace novel..denga lagu jejiwang...best layan prasaan...bile denga lagu jiwang tuh...rase cam aku trmasok skali dlm lagu tuh..sedih,beb...brtuah spe yg bce blog aku..akhirnya..tau gak korang klmahan aku ek...haha..suke2...

sbb tuh smpai skarang aku tak dek pakwe lg..haha...nk slh kan orang lak..pdhl muke tak cantik tu ngaku jelah...hepy sikit beb...sje gurau2 di  malam hari...x dek nye aku nak mati kalo tak dek powe...tak brbaloi..
0

pssstt...,pssstt....sy hantu nie...

tgok tjuk je korang ade rase pape??mne lah tau..kot2,ade org sbelah ckp psst,psst....aku kalo bace tajok rase cegampang lak...ade ke antu mmperkenalkan diri sbelum memainkn peranan??ahaahhah...i donce care lah...

tp kan...mmg haritu seram gile...dah ar aku nie ade pnyakit takut yg kronik thp gaban punye..men kacao2 aku lak malam tuh..huish..seram2...

memandgkan aku nieh baik gile..aku ikut lah cakap my kawan,k..kang tak pasal2 kene kutuk kat skolah buat entry pepanjang smpai trjelir lidah nk bace..haha..spe suruh korang bce kan??

cam gini lah ek..aku sekadar ingin berkongsi cerite...ceh ayat novel tuh...mlm tuh..aku bace novel siti rosmizah tajok diye lafazkan kalimah cintamu..aku prcye ade yang dah bace...novel tuh..mmg org gile cam aku je yang bace bab muke surat diye melampaui batas2 seoarng manusia utk bce dlm satu mlm..ade 800 lebih muke surat diye..tapi aku degil..nk pecah rekod lah katekan..last2..aku yang pecah otak..

ok,ok..dah trsasar jauh nih.jom balik ke pngkal jln..smntara nmpak lg jln tuh..mne tau esk dah tak nmpak..ok,malam tu smua orang dah tido kecoli aku...aku nak bace lam bilik..tp dsbabkn akak aku dah mngisyartkan bhw diye nk tido..aku pon dgn bengkek hati pon blah ah cari tmpat nak bace..mklumlah kalo dah malam tuh..gelap smacam je..so aku pon bace lah kat ruang tamu...sedar tak sedar dah kol 2 pg dah...dlm tenagh bace tu smpat gak arh nk tgok jam..ingat nak sambung balik..tapi..tengah2 syok nak bace...

...........................................................................................................................................

pppppppppppppsssssssssssssssssssssssttttttttttttttttttttttt....................
pppppppppppppsssssssssssssssssssssssttttttttttttttttttttttt....................
pppppppppppppsssssssssssssssssssssssttttttttttttttttttttttt....................

terkejot beruk betina aku mase tuh!! berdegup-degup jantungku..ah!ah!ish berdangdut pulak..tengah2 hati aku berdangdut tuh...bnde tuh tak habis2 berbunyik...dah arh aku dekat ngan tingkap...cer korang cek tingkap kat sbelah..kot2 diye ade kat situ..haha...aku pon ape lagi..angkat kaki..cabut arh masok bilek...hish!!tulah..degil lagi nak bace novel..lepas nih..aku tak nak bace novel tepi tingkap lagi...nak bace novel dlm bilik air je...
Back to Top