0

eh! blog aku jenis darah "O"...kau?

*tajuk : tiade kene mengena

*tema : permusuhan

*misi : perli memerli

*motif : dendam dan rase tak puas hati

*perkara :

1 . entri cegampang-carik pasal-lantak diorang lah-kau sibok ape hal.

2 . eh,eh..kau cakap kat org sedap je....yg kau tu blog jenis ape pulak?

3 . diri sendiri tak sedar.

4 . kau tu jenis blog lucah-18++.

5 . tu pon boleh tersenarai blog lawak 10 terbaek...aku heran.
0

citer di bwh,ade kene mengena dengan cerita diatas..

ok,dsbbkan citer kat bwh nie psl Mat Bunting dgn mercun-mercun-nye...so,citer kat atas pon psl mercun tp Mat Bunting tak adelah...diye dah innalillah...dan citer nieh lebih real.

semalam ayh aku beli mercun,sbb abg polis tak bg free lg taun nie..cis!ade mercun lidi,mercun-nmpak-mcm-mercun-roket-tp-bukan,mercun katak toink-toink,mercun tu mercun nie...haha,aku tak tau lah mercun nie byk sgt name..tp yg aku ingat name saintifik mercun bola..koloboriaxiedrog-ba.ok aku tipu.

aku tengok sebatu jauh-pakai teropong..yelah..,nanti tak sempat nak lari kalau mercun lidi keja aku-aku lari cegampang..ayh n abg aku semangat nyalakan api-aku cuak.first mercun meletup-aku lompat 2 kaki tinggi.mercun ke-2,ke-3,ke-4...aku tak lompat dah sbb penat.aku lari rampas bunga api kat tangan adik aku-aku pon nak main jugak-diye belagak-pusing2 keliling rmh-aku lg terer-pusing keliling bandar.

abg aku bajet lagend.ingat diye sorang je reti main mercun-lwn budak sebelah rumah-perumahan kitorang jadi medan peperangan-sekejap-sebelum bomba dtg mrh kitorang.diorang kate diorang nak tido susah-esok nak padam rumah terbako.

bomba balik-abg aku smbung balik.aku habiskan bunga api 2 kotak malam tu jugak.aku tak kire.aku habiskan jugak.

kesimpulan : kalau tak lagend main mercun,main bunga api sudah.jangan buat2 lagend-nanti putus tgn-masuk sekabo.
0

akhirnya...dpt gak bekalan tut.....

bekalan tut...?bekalan apakah itu?bekalan dadah?bekalan makanan?bekalan air?oh tidak....tidak sama sekali...bekalan itu adalah.....BEKALAN....MERCUN!!!hoyey2....!!tepuk tangan-tepuk tangan...wuh!!

"yeye,yeye...ko ade?tak de kan...aku ade banyak......nak sikit?"tanye aku kpd Mat Bunting.

"hah! ko ade ape?nak2..."tanpa mengetahui ape brg yg aku ade,Mat Bunting terus terusan mendesak aku.

"aku ade roket terbang...(huhu riak menguasai diri)"aku tak tau lah kalo ade roket tak boleh terbang..cis!

"wow!! bnyk nye duit kao beli roket...erm.."buat mood tachink2 depan aku smbil memblink-blinkkan matenye yg juling sebelah.

"ha...aku tau...kau nak satu kan...ok lah...aku baik...nah!"aku terus bg mercun roket 2 pd diye sbb tak sanggup lg nak tengok blink-blink juling diye...aku ulang,TAK SANGGUP!

"bukanlah...aku tak kate pon nak satu.."diye buat aku pelik sakan.

"dah tu,kao ingat aku nak bg kao roket betol ke?"aku buat muke garang-mate sepet-hidung kembang-telinga capang.huish.dasyat.

"aku nak dua"diye buat aku terkedu.

lastly...aku ikat diye dekat pagar laju2-taruk mercun roket dlm hidung satu-mulut dua-telinga empat-taruk meriam buloh depan diye-taruk kabait byk2.puas hati.aku tinggal diye dgn semua mercun menyala.

****

esok aku tengok paper bahagian berita luar negara.aku nampak muke Mat Bunting.aku bersyukur diye selamat sampai ke Afrika.dan diye bahagia di-sana..Al-Fatihah..

****

kesimpulan : jangan cari pasal dengan orang yang sedang pegang mercun.
0

aku pon nak buat entry hari raye jugak...

huh?! ape? jangan buat muke pelik.

aku jeles.diorang sibuk citer pasal hari raye.aku tak citer lagi.jeles.

*beli baju.pegi kedai beli barang.main mercun bola.ketupat.roket.bawang.(tak jumpe dah mercun nie,sumpah rindu)

*baju raye tebako.aku selamat.taun depan kalau tak muat,aku bako.

tak paham?buat2 paham.angguk2.geleng jangan.

*taun nie kad raye tak beli.mak aku suruh recycle yg taun lepas.kejam.aku nak beli yg baru.diye buat muke katak.aku buat muke kambing.sape terer?

*kasut raye aku tinggi.aku silap beli.takpe.raye nanti akulah yg paling tinggi.baru rase.

*raye taun nie,tak dapat bekalan mercun/bunga api dari abg polis.diorng main sorang2.kedekut.aku gtau hakim.

*hari raye pertame.aku pakai baju kurung sekolah.warne putih.kain biru.lain dari yg lain.aku hebat.

ok.dah habis ucapan.ape?! korang jangan nak merungut.aku mengantuk.series.nak tido.tabah bukan?
0

apakah??

*aku tarik kaki nobita naik atas helikopter balik.argh!!beratnye...

*tibe2 aku ternampak shoutbox aku tertera name cik sue n cik ungu...ape kes?

tuk.tuk.tuk.tuk.

huh?! apakah? apakah mende yang berbunyi itu?

*tak peduli

*terus smbung tido n start cari mimpi tadi balik...tp,tak jumpe pulak..

tuk.tuk.tuk.tuk

huargh!!!! kacau betol!

*tengok jam.4:56 pg.

apakah?

*bukak pintu dengan rakusnye (sumpah nak pukul sape yg ketuk pintu pepagi bute)

bukak2.tak jumpe orang.cis. nasib baik aku tak jumpe kau.kalau tak...

"kalau tak ape?sahur lah cepat!"

*huh?! (terperanjat sambil melompat2)

*duduk atas meja makan,mak aku datang bawak parang

huh?! gilo apo mak aku nak bawak parang? ofkos lah diye bawak pinggan.

aku tanye mak.mak,mak...

"apakah yang menyebabkanmu mengejutkanku bangun sahur pada pukul 4:56?"

dengan selamba mak aku menjawab.

"eh,ye ke?tak percaye pulak"

nasib baik kau mak aku.

kesimpulan : bangun sahur dan melambatkannye lebih afdal.
0

lain kali hidup jangan menyusahkan orang

Seorang pendengar menelefon penyampai radio
Pendengar: Helo, sy nak buat ucapan


Penyampai: Ye, silakan

Pendengar: Saya nak buat ucapan untuk ayah yg tengah basuh kereta, mak yg tgh memasak, abg yg tengah tengok tv.. dengan ucapan.. TENGAH BUAT APA TU.

kesimpulan : kalo aku jadi dj,dah lame aku letak tepon laju2.
0

ade satu malam tu kan....

ade satu malam tu kan...

aku g dapur...,nak buang smpah...

mesti korang pelik kenape aku buang smpah kat dapur malam-malam kan?jgn buat muke pelik lg kalau tak nak aku blusherkan pipi korang laju2.

aku pasang lampu...

aku terus terjah dalam dapur.konon2 tak takot lah kos abg aku tak tido lagi...

tibe2...eh,silap pasang lampu pulak.aku terpasang lampu luar dapur...cis,keadaan memakse aku berase cuak..

seriez aku memang giler cuak mase tu.

nasib baik tangan aku bertindak lebih cepat dari otak aku yg sedia lembab memproses data tu...jangan salahkan diye.diye tak berdose.

aku tutup lampu luar.aku pasang lampu dapur.aku terus masuk dalam.aku terus menerus berjalan tanpa menoleh ke belakang lg.ternyata aku mmg tengah giler takut padahal belakang aku rumah aku,depan aku jalan keluar rumah.

betapa otak aku memang lambat memproses.aku pegi kat plastik sampah...tangan aku dah sedia nak buang sampah.

tibe2....

                                ...................................................................................


                                             ......................................................

              
                                                          ..........................


argh! giler tut,memang tut.sial tut.ko memang macam tut.tut.tut.tut.tut.tut34......

aku malas nak tulis banyak2 tut.

lampu dapur pulak buat hal!

berkelip-kelip-kelip-kelip...

aku dah pegang sesuatu.lantas terus perasaan cuak aku mengatasi segala-gala.

hebat tak?aku dapat A subjek bm tao.jangan tak tao...

aku terus pegang natang tu atas sbb2 yg tidak diketahui.

lepas tu..lampu pasang!

aku terus tengok ape yg aku tengah pegang tadi...

arghhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wadehel!!! ape nieh!! geli3!!!

sudah! mende nie dah mlekat kukuh nieh...

tak gune punye sampah.habis busuk tangan aku.cis!

kesimpulan : jangan sentuh ape2 ketike berase dlm gelap
2

beraye tak ingat dunie...

hai mak cik...banyaknye kuei...mak cik nie rajin tak ingat dunie lah..

tak dek lah...anak makcik yang beli tak ingat dunie...

oh,anak mak cik lawa tak ingat dunie tak?

kenape tanye tak ingat dunie?

saje tanye....baju mak cik lawa tak ingat dunie lah...

takdelah lawa sangat...biase je,kamu nie puji tak ingat dunie kenape?

alah,kite hidup haruslah puji memuji sesame insan...erm,makcik bile nak bg duit raye kat saye tak ingat dunie?

eh budak nie...ade kene halau laju2 tak ingat dunie karang...

kesimpulan : ingatlah dunie ketika beraye...
0

susah bagi aku untuk jadi diri sendiri

kadang2 aku baik,kadang2 aku jahat,kadang2 aku tak nak belajar,kadang2 nak jadi tomboy,kadang2 aku nak jadi girly2,kadang2 aku emosi,kadang2 aku gile,kadang2 aku gile2,kadang2 aku mudah tersentuh,kadang2 aku fanatik korea,kadang2 aku fanatik bola,kadang2 aku benci kau,kadang2 aku rase nak bercintan,kadang2 aku tak nak kawin,kadang2 aku nak balik ke skolah rendah,kadang2 aku rase....baik aku mati sekarang....tp lps tu tarik balik sbb dose belambak-takut pulak-nak mati.

ok terus terang tang2 dari hati aku yg tak dapat dikenalpasti berbentuk ape,sbb aku tak pernah tengok dan tertido mase cikgu sains terngkan psl organ dlamn.salah aku sbb tak minat sains.salah cikgu sbb ajar aku psl sains.salah kerajaan sbb suruh aku belajar.salah aku balik sbb tuhan suruh hamba diye berilmu dan aku tak nak.

sambung balik...semua nie salah kau.sbb kau aku terpengaruh.sbb kau aku jadi jahat.sbb kau aku periksa aku down.sbb kau aku porong rambut aku pendek cam laki.sbb kau aku selalu nak beli baju baru padahal org yg miskin pakai baju yg same je tiap2 minggu.sbb kau aku kuat gelak.sbb kau aku takot nak tengok bwh katil ade ape walaupon habuk kao mmg tak boleh kire,sbb kau aku tengok drama korea-nangis2-terkinja2 menari shuffle ke-belakang macam 2pm.sbb kau kaler rmbut kau perang sampai aku letak gamba kau tengah main bola dlm album fb aku.sbb kau aku tak bersyukur dpt hidup atas dunia.

ye semua sebab kau.sebab tu aku letak kate2 hikmat kat sidebar bawah sekali...supaya aku jadi diri aku sendiri..supaya aku tak bace blog budak2-n singkatkan perkataan,supaya aku tak bace blog budak 18+-n citerkan balik pengalaman diorang jadik budak jahat,supaya aku tak bace blog akaq2 abang2 matured-pasal awex2 diyorang,supaye aku tak bace blog orang n tiru perkataan diorang se dua..tapi aku tak boleh..aku mudah terpengaruh...sgt2 mudah...aku mintak sorri kalau aku ade tertiru perkataan2 korang..aku insan biase..
2

wo...wo...kot ye pon ko jelez...jgn lah giler kejam dengan aku yang maha jahat nieh...terkilan guwa

ape?kau suke lah tengok aku terkilan jiwang leleh2 kan?cis,cam sial je...tuih!aku tulis je tu,bukan nye betol2 terkilan pon..well...u know me...ceh!

ok,first aku nak mintak maap kat cik ungu yerk...bukan nak mengate just menyatakan perasaan kite bile bace belog akaq...yelah,akaq banyak cerita pasal ketidakpuashatian dengan blogger bebudak cam saye...ye,kitorang tak matang lg...saye tau tu...dan saye tau jugak yg blog tu blog akaq,akaq boleh skp ape saje yg akaq nak cakap...

mule2 psl aturan blog,sy dah bace,memule...ok lah..memang serabut pon kalo kitorang tmbah widget memacam smpai menyerabutkan pndangan...ok,itu sy terime dengan hati terbuke... kedue...pasal komen kat shoutbox...ye sy jugak dah bace psl budak kekurangan pengajaran tu...sesuke hati sesedap jiwe diye ckp cenggitu....diye mmg kuang hajo...mari rejam diye secare berjemaah...oh tidak...terlampau kejam...lempang cukup.

tp,pasal komen terhadap entri tu sy terase...ye mmg budak2 sekarang suke pakse blogger senior follow diorang balik lps diorng dah follow akaq2 semue...termasuklah saye...alah,bukan nye pakse smpai cekik2 tarik2 rambut pon...cume "sy dah follow awk,hope boleh follow sy balik..." tu je...yelah,mungkin akaq blh geram kat kitorang sebab follower akaq2 semua dah 1000 lebih dan kitorang 50 puluh pon tak sampai...

ok,secare jujur nye sy terkilan bukannye ape...just terkilan tak dapat ikut ape g akaq2 suruh...kitorang tmbah widget bebanyak sebab kitorang suke letak...mungkin bile dah matang nanti kot kitorang buang n buat blog simple2 cam akaq...n psl komen at shoutbox..sy tak pasti....boleh ke sy cume tinggalkan link sy kat shoutbox dioarng cam 2 je?lg2 pd org yg dah beribu2 follower yg takkan lyn komen kitorang tu?kitorang pon nak gak follower beribu2 cam akaq2 semua...

*mood sedih menjelma...lagu air mata syawal bergema...

kesimpulan : bile lah agaknye aku boleh mencapai tahap kematangan melampau tu nanti?aku yg melampau bukan?ok,jgn rejam aku...
0

ade orang tu kan...

ceh,hari nie tajok entry aku mempunyai usur2 suspen gitu...ape?tak suspen pon?kau memang biadap.nakal.nakal.nakal.

ok,mls lyn kao...aku nak sbung cerita...ade org tu kan...diye kan....

...............................................................................................

sgt2 bendul....sampai kengkadang aku terase nak lempang diri sendiri...knape lah org2 sekeliling aku sgt2 bendul....terlalu mengiakan semua yg aku cakap...yeah!aku memang hebat!tepuk bahu sendiri...

oh,aku tau kau terase syeda kan?kan?kan?tapi dun wury..kau tak berkeseorangan...ade ramai lg mangsa aku...muahahaha(gelak jahat teramat)ok,aku kontrol gelak jap...chihuahua,ok?lebih comel dan afdal bukan?

ye,citer pasal bendul nieh,smalam adik aku menolong emak aku yg juge berkemungkinan emaknye juge..ok,yg nie aku konpius...sama ade mak aku ambik diye dari tong sampah atau memang perangai aku macam sampah...tak mengaku adik sendiri...yeah,aku tau aku jahat...tak payah susah2 nak sakitkan tekak kau menjerit kat bukit tengkorak cakap aku jahat...

mase kitorang buat rush mision utk persiapan hari raye...kitorang buat popia kecik atau ape2 jelah name2 kuih yg intinye smbal ikan or whatsoever tu aku malas nak tengok mak aku goreng..aku nak ingatkan korang sekali lg,aku memang anak yg jahat...so what?adik aku pon dengan sibok nye konon2 diye je yg pndai ceraikan lah kulit popia tu sekeping2..yelah my mom tak bg adik aku isi inti nanti tak dek org nak mkn pulak..ok,korang dah rase sikap aku menurun dari mak aku bukan?

TETAPI!! dengan rakusnye adik aku TERkoyakkan kulit popia tu....so,so,so n so...aku membulatkan mata sambil mak aku buat muke tak berperasaan...aku pon suruh adik aku makan! n adik aku tanye...,boleh makan ke tak masak lagi?aku pon cakap..."eh,mana boleh makan...,tak masak lg tu.."ok,jgn nak buat muke kagum...giler baik aku nak cakap cenggitu??

yg aku ckp adalah..."ha!makan je!"n,n,n,n....adik aku pon makan....huargh!!! aku tak percaye?ape?kau ingat aku nak tolong keluakan kulit popia tu dari mulut adik aku?kau jgn nak mengarut...ape yg aku buat?aku gelak lah!!muahahah!!!sorang lagi mangsa aku!

kesimpulan : kau jangan nak kagum sanagt bile aku buat baik sebab baik aku ade makne...ape?tak dek kene mengena dengan cerita ke?so what?
0

argh...!!cekadak belacan lah kau..!!

huh,belacan punye cekadak!menyusahkan aku tak habis2...nasib aku baik sikit hari nie...hari nie je taw!!esok kau pegi carik sendiri...dah!tak payah buat muke comel kau tu..aku tau aku comel lg dari kau...nah!ambik nie,g main jauh2...dah2...kau tak payah buat muke kesian pulak,baik kau blah sebelom aku cukur bulu kau sampai botak...














huh,nasib kau nie hewan peliharaan pebret nabi,boleh gak dpt pahale dari kau kalo aku bg kau mkn kan?tapi...,kau dah melampau tau!!aku tau lah kau kucing yg comel...tp jgnlah smpai berak ats lantai belakang rmh aku...!!ini sudah melampau!!aku bg kau mkn tau...bukan tak bg,tp ni yg blsn yg kau bg kat aku balik??cis,bertuah punye kucing...siap kau...mulai dari hari nie,kau carik mkn sndiri...bukan slh aku,kau yg dtg rmh aku dulu..huh...ta nak jumpe kau dah..babai!
0

pakai baju pon baju pagoda pecah-pecah..boleh blah lah lu...

what? sape pakai baju pagoda pecah2?? ape memang stail sekarang ke baju tu?nie yg kene cube try test nie...mane boleh ketinggallan...ape agaknye perasaan anda bile pakai baju pagoda pecah2 tu nanti...ade rase berangin tak?huish..sejuk,beb!sekarang nie musim panas,patutlah ramai je aku tengok pok cik2 teksi pakai baju tu..tp tak pernah lak nampak akak2 mantop n bergetah tu pakai baju pagoda yg dah berpecah-pecah tuh...bukan ke lebih afdal dioarng pakai baju tu dari pakai baju sendat zaman kecik2 dioarng dulu tuh..punyelah kedekut nak beli baju baru...smpai recycle baju zaman jahiliah tu...

ape bezanye baju baby-t dioarng dengan baju pagoda?kalo nak kate baby-t tu ade yg jarang atau transparent dan senang dilihat ape isi didalamnye,baju pagoda lagi jarang...lg2 yg dah berkurun kene basuh tuh...rase mcm pakai plastik je...sampai ade yg rase..alah,baik tak payah pakai baju...

kalo nak kire dari segi kos...aku rase mahal lg baby-t tu...kengkadang aku pon tak paham lah,baju kecik tuek tapi harge,fuyyoo!!giler mahal!! baik aku beli kue raye 100 jenis,boleh gak kunyah2..baju tu kalo boleh kunyah kire korang dah ting tong lah tuh...sampai baju pon nak kunyah...aiseymen...dasyat!!

so,pade hemat aku yg tak berape nak berhemah sgt nieh,baju pagoda pecah2 tu lg bagus dari baby-t/babi t-rex korang tuh...ambek kaw!!

p/s : aku pon pandai pakai baju ketaq2 sekarang,ape boleh buat,akak aku ajar..haha..salahkan org pulak...aku tak perli tau,cume aku cakap kat diri sendiri je...tp,sape yg makan cili diye terase manis,sile lah check deria rase masing2...mane tau dah rosak kot..assalammualaikum!!
0

oh,exam datang lagi,hatiku tertawan..

ehem,first nak ckp assalammualaikum...korang jgn lah pelik pulak bile aku tetibe nak buat baik setelah lame menjahatkan diri..aku bukan nak mati lg,ok..erm,yg kedua nak ckp sorry sbb lame tak mengupdate blog...so,sbg tanda sorry aku yg dah berlori2 tu,aku dengan semangat wira,waja,exora,inspiranye telah mengupdatekan korang satu entry...terimalah!!

sebelum 2,nk gtau memang sesape yg tertawan setiap kali pekse 2 ade masalah dalaman yg sukar diubati lah...ini disebabkan oleh...,seumur hidup aku dari lahir smpai lah aku besar cenggini,aku tak pernah rase tertawan bile tiap kali pekse...kenape?korang ade tanye kenape?tak ade?ok,nie yg nak bgtaw ni..,
  • pertame : aku kene hafal 10 buku dlm satu minggu sbb aku takkan studi selagi besok tak pekse...itu lah aku,so jgn mrh aku..n ke 10-10 buku itu bukanlah senipis - nipis buku yg boleh didapati di kedai2 menjual buku ABC budak tadika,tapi tebal nye...huish,tak sah kalo tak melebihi 200 m/s..ye,maybe bg korang takdeklah tebal sgt,tp cer pikir aku nak afal 10 buku x 200 m/s... 1 minggu..wah3...blh cipta rekod tuh..

  • kedua : lain yg aku hafal,lain pulak dah yg keluar...aduss..,ni yg paling sakit hati nie,sia2 je aku dok sejam menghafal mende 2,last2...blurr

  • ketiga : korang pernah rase tak ape yg aku rase...setiap paper,paling sekejap pon 1 jam,n tadi aku baru jawap 1 paper pg,3 paper lps rehat nonstop..dah arh tak blh berjalan,yelah aku tau lah exam tak blh gerak2..kalo toleh kanan,masa lak tak tepat,cikgu ade kat blakang...n...."awak,keluar sekarang!!"oh yeah,nasib aku tak pernah kena..ok,korang dah tangkap ape yg aku rase?aku rase takkan ade sesape yg rase pon,sbb aku dgn anom je yg blh rase mende nieh...tak tau lah knape,maybe sbb kitorang nie 'istimewa'...nak tau rase ape,bile 3 jam aku dok atas kerusi tu,tibe2...aduh,rase sengal2 lak bontot nieh...aduh2...mulelah duduk tak diam...kalo time tak pekse,blh lah jugak aku tawaf satu kelas..nie tak..len kali nak bawak kusyen arh...

  • keempat : undang2 cik yah kitorang yg baru...spe yg tak tau cik yah 2 sape,meh aku gtau,cik yah itu merupakan guru besar/pengetua skolah kitorang a.k.a PUAN HAWIAH...n aku mmg akn buat dosa kering bile setiap isnin mc kat perhimpunan ckp..."seterusnya dijemput puan pengetua untuk memberi ucapan/maklumat" aduss...maka dengan itu,secara automatiknye aku akan tertidur selepas cik yah bg salam,yelah...,salam kene jawab kan...ok,undang2 baru diye : tak boleh tido time pekse..kene semak balik jawapan...ini yang aku tak boleh blah nie..watdehel aku kene semak balik,setiap kali aku semak,mmg jwpn aku bertukar punye..lps 2 mulelah konpius mane satu yg betol,so solutionnye;cik yah takdek..,baik aku tidor...muahahah
so yg diatas adalah sebab-sebob kenape aku taknak/tak hingin/malas/tak kuase/takdek perasaan/tak dek semangat nak studi 4 exam...so,ape lg wa nak kate??wa caw cincaw!!
0

V.I.P : very important princess

woit..korang pikir ape ha?korang ingat aku nak 2lis psl grup V.I.P 2 ke?memang tak lah...tp hensem kan
fadhlan si korea celup tuh,rmbut karat2...ehem..,ok berbalik kpd tajuk..weh,ni nak citer pasal baby pinky kelas aku..cis,kalo boleh memang aku tak boleh blah...huh?ape tu?lantak lah...ringan je mulut aku nak sembur spe yg pnggil diye baby tuh...geli u..syeda! kalo ko bace nie,jgn gtaw diye taw..kang majuk lak mls aku nk caring-maring g pujuk diye..aku kan kejam?

hah?ape kene mengena lak baby 2 dgn tajuk?ha..,ni nak citer ni,cik pinky aku sorang nie,mmg suke bwk beg2 yg ade 2lis perkataan V.I.P very important princess tu..pink putih lg!!so sweett...ngee..sure korang tergolong dlm grup d rock kalo tak pernah jumpe beg nieh..sumpah aku 'jelez'...lawa gilerz corak diye...haha...

ok,aku tak mo kumpul dosa rmdhn nie,lgpon wktu brbuke lmbb lg...so,so,so,so,so...tu je citernye...bhaha..kalo ade yg rase2 nak lempar je laptop korang...silalah brbuat demikian..namun,aku tak tanggung kos kerugian korang,k! caw cincau!!
2

serabut bai sangat ke?

cit,bising pulak lah si dario nie...ape pon aku tak boleh tulis kalo cenggini..nak bwk lari laptop dlm bilik kang mls nak denga sesi mesyuarat kedai kopi mak n sis aku 2..sesedap jiwa raga dioarng je dok ats katil aku..nie yg rase mcm nak makan selipar jepun suria nieh..ak tutup gak radio ni kang! senyap lah!!

cis,kene mrh lak ngan abg aku...nie yg rase bengang tak psl2 nih..kang aku suruh balik asrama diye kang mule lah kecik hati..asal ade kat rmh,tak tenteram dunie aku..huish!hah!sebelum aku buat entri nie penuh dengan citer2 pasal manner koge mak nenek aku..,aku nak tanye korang aku punye blog nie serabut bai sgt ke?sile tinggalkan jwpn di shoutbox..kdang2 tu terase serabai gak,tp syg nak buang kate2 hikmat bagai tu...sumpah aku sayang gile...penat aku carik tu jgn tak tau...

kenape lak aku tetibe ckp pasal serabut2 nieh?tak payah tanye aku nak jwp sendiri..sbb aku terbace entri kat blog cik ungu...http://www.ungusayso.blogspot.com/ yg memang serabut kalo aku buat cenggitu...so?sumpah aku terase...hahaha...nilah yg diye kate ciri2 blog serabut..

 1. widget kartun yang banyak
2. ada menatang aneh follow butang cursor ke mana saja kita pergi
3. ada salji/daun/tahik bintang jatuh dari atas blog.. hmm.. tak sakit ke?
4. terlalu banyak Glitter Graphic
yup aku buat 1/3 dari ciri2 d ats...n korang pon nmpak kan..,kecuali no.3 kot...yg 2 mmg aku tau suke serabaikan blog aku kalo aku buat..then?hotuke?ceh,eje pon ye dok je...mcm mane aku nak buat?korang rase?
0

tranfomasi

sebelum nak buat entri..,betul ke ape yang aku eje kat atas?patut nye kene eje macam mana ek?betul lah tu kan?alah,kalo tak betul pon buat2 betul je..

amacam?gelap ark blog aku...,aku saje je nak menggelapkan keadaan,supaya ade feel ala2 jahat- nakal gitu...muahaahaha...ntah lah,sejak akhir2 nie la aku rase something wrong somewhere je...rase macam nak memberontak sentiasa...n kadang-kadang tu rase macam tak berguna je hidup aku sekarang ni...setiap hari buat mende yang same...so aku memang cepat rase bosan...pastu exam tak habis2...boring,de!semakin lame aku hidup semakin boring aku rase...sampai setiap hari aku fikir macam mana lah nak bagi alasan kat mak aku yang aku tak nak g skolah..

pastu sekarang nie aku pon ade rase2 macam aku nie jahat dari biasa..yelah,aku mengaku aku memang jahat dulu..,tapi tak dek lah macam sekarang...nngutuk cikgu tak kira masa,pukul kengkawan aku sesedap rasa,n paling aku menyampah bila denga orang buat baik..alim kepala hotak...lagi2 bulan ramadhan nieh...nyampah3!!bila bulan ramadhan je nak buat baik,kononnye hormat sangat,padahal bulan lain perangai cam setan...ok,terlebih sudah...ntah lah aku nak citer guane tapi aku memang tak suke orang yang hipokrit cegitu..dah lah,emosi aku tak stabil lah memalam bute nieh...bile dah stabil nanti aku buat entri yang kelakar tak hengat...nanti lah...
Back to Top