0

untung jugak kalau tak laku...fuss

tak laku.he~ayat agak keji di mata aku.ye.aku jeles kawan aku laku.lepas putus,mesti ade pakwe lain.pergh.jeles.tapi aku tak kesah,bukan sebab aku aiman.tapi sebab aku tak perlu rase nak tunduk bawah kira jari kaki bila kene bebel dgn ustazah.

lepas tu time aku on9.kalo ko pernah like page islamic,mesti kau terase berdosa.mesti.bile diye ade status baru,aku terase nak offline terus.he~tak sanggup.aku paling tak suke kalau ade orang nasihat aku.aku rase aku ni jahat sangat.keji.

kesimpulan : aku slalu buat entri pendek skarang sbb idea hilang.cit.idea aku slalu timbul bile aku dlm jamban,tp hilang bile aku mule bukak blog.ape maknanye?


2

tak pernah dibuat lah

wei,maaf la yek...aku dah lame nak citer..tp,mls nak update.skarang nie dah ingat2 lupe je..sori2...

aritu..aku pegi kuantan..time tu aku ponteng..hehe,aku dapat pas dari ayah aku tau...ayah aku baik..ayah kau ade?

lepas tu ayah aku drop aku dekat kp(kuantan parade)..kau jgn buat2 tak tau kat mane pulak ek.aku cocok laju2 karang.biasenye...kp bukak kol 10pg...tp semangat punye pasal...9.30 dah smpai.hehe..nie bukan dikatekan semangt satu mesia ek,tp semangat borong barangan mesia..ok le tu,asal name mesia aku kasik angkat...bukan senang tahu?

sementare nak nyudahkan smpai pukul 10 tu,aku ajak mak aku terjah 7:11,dari dok congok dpn kp tuh...naseb bek ade 7:11 kat situ..leyh gak aku makan eskrem pepagi..pastu aku nampak majalah c-pop.aku beli,sbb tengok kengkwn aku ramai yg beli..aku pon nak gak,tak kire,aku nak gak.

beli punye beli,mak aku ajak dok kat bangku.ramai gak org kat situ.hmm,aku rase pekerje kot.aku bukak majalah c-pop tadi...tengok sebelah,hmm..mesin ambek duit..(ok,terus terang aku tak tahu nak panggil mesin tu ape?mesin ATM ke?)pastu aku terus bace..

OMG!! watdehel? majalah ape nie? tengok cover.bahase cine,siot! aduss...salah beli majalah da...kehkeh,camne le boleh tak pasan cover diye belambak tulisan cine...adess la..tahu lah budak cine kelas sebelah aku lambakkan majalah tu nanti.

pastu,ade van lalu.aku tengok tulisan kat van tu.security force.ok,terus terang lagi,aku hentam je perkatan tuh.ala,van yg slalu bawak duit tu..

*seketike kemudian....

keluarlah anggota...anggota....anggota ape...nak panggil hape diorang tu hek?security kot.ok,semule2..,keluarlah,anggota security lengkap bersenjata senapang...aku ulang,senapang siot!!huhuh..aku cuak,diye datang kat aku,aku tergamam....dekat dah...dah dekat...dekat dah...

smpai je betol2 dpn aku,diye belok  kanan,fuss...ko tau tak senapang tu bahaye?ish.katok kang.sahaja nak buat aku cuak biru.dah masok mesin ATM kot tu..,diye tutup pintu laju2.hiss,sape nak masok skali dgn diorang.aku tengok diye bwk beg,tekan2,bukak,tutup.ntah mende2 lagi ntah.aku tak kesah.tapi aku pasan yg dioarng asik pandang kitorang je.bukan sebab aku nie cun.bukan.bukan..tp diye ingat aku nak ingat ape yg diye tekan...ess..pelis..aku tak nak sie2 kan nyawe aku yg hade nie untuk ditembak okeyh?

pastu...aku denga org bukak pintu besa kp.hoyey,hoyey!! akhirnye aku tak perlu pandang muke security guards tu.tp,aku suruh mak aku stay dulu,sbb aku tak nak org kate aku takk pernah masok kp..hehe.itu dinamakan strategi okes...kau jgn ikot.aku cepuk kang.haa...

masok2,aku tengok ramai dah org dlm tu...hish,dari mane lak dioarng dtg?aku konpius seorang diri.mak aku kate,biarkan..biarkan...aku pon,ajak mak aku g sane,sini,sane balik,sini balik...smpai semput..haha,aku suke menyemputkan mak aku.keji bukan?buat kali pertamenye..aku tak perlu takot nak g memane sbb ayh aku takdek..keh keh.ape lg,borong sakan lah..kalo ayh aku hade...mesti diye byk tanye.cis.

masok kp kelua,pegi carik barang kat kompleks teruntum lak...pastu masok balik kp..haha,aku siyes nak menyemputkan mak aku tahu?kitorang pon shopping le smpai kol 12.hehe..lame iye?pastu tido hotel..ala,hotel murah bukan bajet,okeyh..

kesimpulan : first try,first love..keh keh...
0

mental itu serius punye penyakit

betape sengkek nye pemikiran si mental ni kan.aku cakap cenggini bukan sebab tak puas hati dengan si razak yang suke men baling2 batu-jerit2 kat org tu.tak jugak pade si polan (siyez gua tak hengat name diye) yang slalu hisap rokok tengah2 jalan n pakai baju orang bg tu.bukan-bukan...

bile kau bace hape pendahuluan aku tu nampak sangat kat area aku nie banyak org gile kan?takpe,takpe..biarkan diorang..ape yang aku nak citerkan di sini adelah beberape kes2 si polan kelas aku yang belakenye mempunyai masalah mental yang serius.

ape tak nye,diorang bawak botol dashing kat skolah n sembur smpai demam sorang kwn aku ni bau.yang dasatnye lagi bile yang kene sembur masuk dalam mulut.perghhh..siot tol.memang pahit kaw-kaw punyer.

itu baru main sembur2.kalo men pecah2.hehe,nasib baik cikgu takdek.kalo tak,jumpe cikgu nasa lah jwbnye..(bilik disiplin).haritu tingkap dah pecah,lepastu lampu pulek.dah cacat satu lampu tak menyale.kat area aku lak tu.gelap..gelap...

kesipulan : kecik kecik jahat takpe besar-besar jahat kau memang nak kene
0

barang tu beb,barang tu..

aku tak boleh blah bile nampak barang dalam kedai yg berbunyik :

"once brocken considered sold"
aiseymen,benci tahu!diye berjaye membuatkan aku rase was-was nak pegang-pegang.

"jangan meniarap,baring,duduk,melompat,berjoget zapin di sini"
ok yg nie harus korang tak pernah nampak.aku sahaja menokok nambah atas motif : rase nak buat jugak tapi kakak tu asyik tengok aku.
sebenarnye diye tulis.  "tidak dibenarkan duduk"  lebih kurang lah.aku tak hengat.alah...yg slalu kau nampak tilam dalam kamdar tu..ha..cadar diye lawa buat aku rase nak shuffle atas tilam,tapi kakak tu iri dgn aku.

"jangan koyakkan sarung novel'
yang nie bergantung kpd kedai buku itu sendiri sbb diorang sendiri-sendiri tulis,bukan aku.tapi aku tetap nak koyak jugak sebab nak tengok dalam.he..tak puas hati bace sinopsis je.

"jangan bawa baju melebihi 3 helai"
ha..ini membuatkan aku bertepuk tangan kepada sesiapa yang gile kaye nak main tuka-tuka baju walaupun baju tu dari kedai ten ten je.sbb aku mesti bawak satu helai je baju masuk dalam bilik tu.kalau parkson yela.aku terime seadanye org2 standart je masok situ.cis.tak gune.

kesimpulan : jangan tanye aku kenape pendahuluan aku macam terdesak.aku steret to de point tau.jangan tak tau..

sebelum dan sesudah

sebelum remaja dibelai ibu bapa diberi apa dipinta,sesudah remaja dia kenal dunia taknak dengar cakap ibu bapa...

huhu,pendahuluan nie sahaja aku menulis lirik lagu senario : sebelum dan sesudah sebab mcm tulah perangai remaja sekarang macam AKU nie..hehe...sikit je yg aku malas nak dengar..bile diye beleter..huh.panas sebelah telinga.keji memang keji.

sebenarnye aku nak citer perubahan gaye penulisan aku nie..setelah ditokok tambah ditolak darab bahagi campur..huih..tak masuk lagi negatif positif,punca kuasa 2 ke hape.tapi aku takdelah menggunakan hiberbola ke metafora ke repetisi dan sbgnye tu,ok.

kalau dulu :
entry panjang berjela-jela.sampai kengkawan aku sibuk memekak tepi telinga,

     "kenapa amirah kenapa?kenape entry kau panjang giler.."

mase tu aku buat-buat tak denga je.saje malas melayan.

kalau sekarang :
malas dah-jari-aku-penat-nak-tulis-karangan-dalam-blog.sungguh aku tak sanggup sampai kengkadang aku hantar entry kosong tapi tak diterima blog.ok aku tipu.ekceli aku tak dek idea-malas nak pikir-tak tau nak citer ape-entry pon tak ade.

kesimpulan : sebelum dapat susah,dia tak ingat beribadat sedekah buat amal jariah,sesudah dapat susah,baru nak cari sejadah begitulah sifat manusia,hanya ingat tuhan bila di dalam kesusahan,elakkan diri dari bersifat demikian,tuhan tidak suruh kita ikut perangai syaitan...

0

hadoiyai..

tak puas hati,beb! dah ade template comel-comel-aww..,komen lak tak boleh masuk.hish hish hish.sudahnye..pakai template blogger je.cis.geram tol.aku tak kira.aku nak jugak template tu.tak kira tak kira,nak jugak!

tapi tak boleh.nyampah I..hish hish hish.

ok,dah jumpe template lain lagi comel..tak boleh masuk lak.tak tau kenape semue template semacam mogok lapar dengan aku.hish hish hish.

tapi tak pe.sementare aku search template baru.aku pakai dulu template pink-aku-tak-suke-tuih-tuih nieh sebab warne lain tak lawa-tak menarik hati-kau memang tak deboom!

lepas dapat template baru.tahu lah aku membuang template nieh laju-laju-jauh-jauh pakai pos laju kan?

kesimpulan : hujan emas di negare korea,hujan batu di negare mesia..huh! tak dek kene mengena.
0

bukan salah aku..diye! diye! salahkan diye!

Jgn tenung lame2,sbb gmbr nie
takdek kene mengene
ye,nilah perkataan yg aku akan keluarkan time perang gunting-tercampak-kene muke-cikgu math.he..tolong jangan bayangkan.aku tak buat.sumpah tak buat.

ok plizz aku tak nak tengok kao buat gaye tapir beranak depan aku bile bace pendahuluan cegampang aku.tolong.tolong.hey kau.sudah.sudah.meh duduk diam.diam.aku nak citer.

macam nie..,aku kan tuka template baru..he..tak nampak kao byk dosa.baik tobat cepat2.aku pakai template twitter-ke-ntah-aku-ade-twitter-yg-tak-aktif.so,yg tak bestnye...template diye pakai gmba ulang2 smpai aku pening..tak paham?cer kau intai antu senyum kat sebelah kau.banyak kan.tula maksud aku ulang-ulang.ok paham.yg best,template diye lawa2..cis.

aku terkejut.mase aku carik-carik-carik-carik...,aku rase cam nak baling adik aku laju2..he,tolonglah diye tak bersalah.aku nampak template gamba spender pink latar blakang hitam.siot aku terkilan.he...tak dek keje lain nak buat spender sbg template.he he he..


Tolonglah.Telur nie tak bersalah.

lps tu aku nmpak pistol-tembak-keluar-luv.huh?aku start buat muke tenuk tak bersalah.apakah?apakah mesti luv itu keluar?aku nak template tu..,tp luv diye warne pink!aku benci pink!he...(action mau lebeyh)

satu lg,aku jeles.aku tak reti buat header blog cam org len.cis.aku punyer header cegampang.tak suke.tak suke.aku dah cube carik camne nak buat.tapi haram jadah satu habuk pon tak paham...he..


kesimpulan : maafkan aku sbb aku termasukkan terlampau byk perkataan template..
0

dulu cinte monkey aku 4 segi..ko hade?

ok first.jgn telampau kagum.sbb 4 segi aku maksudnye 2 laki 2 pompuan.sorang laki yu name tet..sorang lg name tut..sorang pompuan tu name tat..sorang lg pompuan yg takdek ciri2 pompuan tu..akulah..hua hua.aku suka kat tet.tut suke kat tat.tet dgn tat rapat sbb mak dioarng rapat n dioarng serasi bersama.aku jeles.tut pon jeles.kitorang suke kat org yg tak suke kitorang..he...sian n sial tul cinta monkey aku kan.hu hu hu.

ntah cam ne tao ade org dengki ngan aku g sebarkan kaba angin yg aku suke kat tet..cis.tak gune.satu kelas asyik perli aku.tak suke.tak suke.lps tet tau aku suke kat diye,aku blagak macho cam tak dek pape.kao tau tak betape susahnye nak blagak macho.cam taik je.

mse tu aku bodo lg,sbb dlm kelas aku ramai yg cerdik,sekarang..aku top 3..sbb dlm kelas aku ramai yg tak branie nak lwn thap 'kecerdikkan' aku yg melampau-lampau tu.ha...tutup mulut.kang masok lalat.sambung2...mse tu tet ngn tat same2 cerdik.cerdik gile cerdik.aku terkilan.ha...sedih...

ade satu hari tu.aku rase jeles smpai nak bunuh tat.pastu cikgu nmpak.tak jadi pulak.ok,aku tipu.naik form 1 tet g skolah lain,tat g skolah lain,tut g skolah lain.aku pon tercampak kat sini.hish.jodoh tak dek.aku terkilan dlm kegembiraan...sbb semue skolah jauh2..he..padan muke tat..(dengki huh!)

kesimpulan : cinta monkey takkan berubah menjadi cinta tapir.ingat tu.kalau ko konpius dgn name2 watak.kau tulis siap2 dlm kertas..ha...
0

tukao.tukao.tukao.aci tak?

maafkan daku.maafkanlah!!lame tak update.syg rupenye kat blog nieh.hitam kan.kan.kan.secare jujurnye,aku tak tau nak update ape.he...marah ke?tak kan.sape kau nak mrh aku?hu hu hu..mimpi lah..

sebetulnye layout nie ade gmba vampire...tp cam sial je.tuih.tak nampak pong.ke laptop aku menghasilkan speed yg ade aura2 siput sedut.hish.

aku nie obses vampire kot.kot.kot.ha!semalam ade citer vampire diaries.hmm..tak tahu pulak aku vampire leyh lari lelaju...hu.hu.hu.siap men curik2 darah dari spital lagi kao..pastu men sedut2 cam jus..pergh!!seriez aku TERLIUR!! hu.hu.hu.

yang aku paling tak tahan tenching.hu...vampire tangkap cintan dgn manusia tu..wo...cuak aku kalau jadik awex tu..paling tidak pon habis turun darah aku kene sedut..fu.fu.fu.pastu serigala jadian leyh kapel dgn vampire.hu.fu.hu.sanggup weyh.semakin terpesong akidah aku tengok citer tu...huh...

tp sekurang-kurangnye...,aku rock! legend2 gitu.ko hade?!he...

kesimpulan : aku vampire cun.kao?
2

Raye Aku Paling Tak Best!

ha,korang semua citer pasal raye korang kan...sibuk je.dgn gmba koge-kain satu papan-boleh lwn kumpulan nasyid.tu kat blog,kalau kat fb..ha...semua kengkawan aku pakat tuka gamba profile-pakai gamba baju raye memasing.cis.bajet diva gitu.aku?aku bese boh..aku kan cool...tak men arh ambik gambar-baju raye tebako-mase men bunge api-gitu....aku pakai je gamba tengkorak...cool bukan?

he,nak citer ni...taun nie balik kg-terpakse-tak nak-org kg-mengate-aku bajet-budak bandar.ye,terpakse...aku malas sebenonye nak ziarah menziarahi sbb bile aku dtg,aku tak dak keje nak buat lps tu buatlah muke seposen smbil terbalik-balikkan enset..cis.aku tak suke balik kg.

nasib baik ayah aku balik kg sehari saje..malam tu jugak kitorang balik rumah..hehe...suke3..besoknye..,mak,ayh,n adik aku g kuantown-aku mls nak ikot-akak aku sekepale-abg aku ade agenda tersendiri...diorang pegi..aku start thinking ape nak buat...aku jalan dari depan rumah lps tu lari ke belakng rumah pulak,lepas tu keja kucing2 sampai semput,main bunge api mase matahari cacak atas kepale...ha...aku hebat.

hari-hari seterusnye smpai lah hari nie...aku tak buat ape2 selain men-gain-kan badan-smpai naik 10 kg...haha...aku naik,ko ade?justeru dgn itu...aku tak kesah lalu terus-terus mkn kuie2 raye mak aku...haha,anak yg keji..

hu,smpai sekarang aku tak kuar rumah g beraye pon..motif?malas menguasai diri.so,mcm nie lah raye aku...tak syok bukan?bukan....
Back to Top