kerane ulat seekor,kerane ulat sekecik tuek,habis kecoh satu belantara

kau jangan ingat aku nak berkisah dongeng dengan korang ek.dan tolong jgn samakan rmh aku dgn belantara.cukup-cukup..

nie ulat sampah.kau jgn tak tau beza antara ulat sampah dgn baruang





uh?kau jgn nak tanye aku mende kejadah tu..geli?tolong jgn gedik goyang-goyang bahu depan aku.cepuk kang.haa..

tu ulat sampah.dan ulat sampah tu jugaklah yang hampir adik aku telan pagi tadi.dia duduk dalam jagung rebus.tapi mati direbus.he~sian..kecut tak gemuk2 mcm ulat dibawah.

aku tak tau nie ulat ape.yg pasti dia menarik perhatian aku
adik aku kuat nangis.sbb ulat seko tu pon dia nak nangis.aku rilek je.

kesimpulan : sejak memboyishkan diri,aku rase tabah betul.terlampau tabah.kau tau nak cari gamba ulat2 nie memerlukan ketabahan? bile kau taip ulat,mcm2 ulat timbul kat skrin.rambang mata aku tengok.siyez.


0

tadi aku nampak rama-rama



aku cakap mende yang same dekat akak aku.lepas tu dia cakap:so what?demand.aku venci dia.bila aku ngadu kat mak,mak aku cakap,akak kan kakak.dah tu?takkan akak tu beruang?malampau.aku tahu lah aku venci akak,tapi kenape aku tak tau yang akak tu beruang? ***********

aku dan kakak aku


aku nak citer.aku tak habis bercerite lg,diye dah halau aku laju-laju.cis.apa yang aku nak citer.playback~mase aku darjah 6.dulu ade satu musim.musim rama rama.mungkin musim chintan diorang.kau paham kan?aku tak suke sebut musim lepas kawen diorang.

mase tu...yelah,musim diorang kan,penuh rerame kat blakang rumah aku.huish.time tu rase nak berjoget zapin je tegok rmh aku berkaler-kaler.rmh aku je.rmh diorang tak de.aku hebat.dan aku hepi.bekejar-kejaran sama naik dgn rerama tu.skarang baru aku tau yg aku dah melambatkan proses buat anak diorang.cis.

lps tu,ayah aku ajar aku tangkap rerame.kitorang takdek lah miskin sgt,tp kitorang bukan nak tangkap rerame setiap tahun.so,kitorang takde jaring.ayah aku cuma bg aku net badminton untuk tangkap rerame tu.tapi aku tetap hepi.lame aku main kejar-kejar dgn rerame tu.tapi tetap tak dpt tangkap.kau bygkan aku kene bwk net tu dgn belari.mesti kau tau.

ayh aku klua.aku campak net.aku ambik bekas mak aku.aku nampak rerame biru bertenggek ats pokok.aku tangkap.akhirnye.akhirnye...aku dpt jugak!! hoyey hoyey...bukan satu,bukan tiga..tapi dua rerame.aku percaye diorang tengah buat anak mase tu.jangan cakap aku bersalah.

ayah aku balik.aku dgn bangga nye tunkjuk rerame tu dekat ayh.nasib baik ayh aku bukan mcm ayah ramli.
"kau tengok anak jiran ssbelah tu!anak dia dapat 9A!"
beberape tahn kemudian...
"ramli score!!"

ha..,lepas tu ayah suruh simpan dalam botol.botol minyak masak.aku baru tahu ianya kejam.besoknye,aku tengok rerame tu tak bergerak.puas aku ketuk.pastu,ayah suruh lepas.aku pon lepas.************

BOLEH PULAK TERBANG!!!cis!

kesimpulan : jangan kau sama bodoh dengan serangga.buat malu kaum kerabat je.
0

orang berbudi kita berbahasa,orang tanam ubi,kita rosakkannye!!

uhh,nmpak sgt peribahasa aq melampau kan?tapi siyez aku dah rosakkan ubi jiran sebelah.motif?kucing tuan rumah sudah langgar gua punye area,ma..sekarang tak kira lu acik cantik ka,acik manis ka?area gua untuk gua.lu sama lu punya kucing,p.e.g.i  m.a.i.n  j.a.u.h. j.a.u.h...

haihs,dah la tak berbudi pde aku,tak berbahase pulak tu.berak merahta ratha..kalo seko x pe...nie bwk abih geng bulu hitam?kuning?putih?hitam putih?semua ada..


kuajaq!!


kesimpulan : asia untuk asia? malaysia untuk malaysia.



4

baru aku prasan aku femes

erk,aku?femes?memang taklah.aku bukannye artis.aku bukannye jelita wanita.aku bukan atlit skolah.aku bukannye budak gedik yg bikin kecoh satu sekolah.aku bukan budak hyper intelligent setiap upt staight a.aku bukannye aktif pertandingan.nak cuba masuk pon tak pernah.aku bukannye kaki bodek cikgu.dan aku bukannye kaki lepak yg nama penuh dlm senarai budak bermasalah.

aku budak baik.he~muntah.nmpak sgt aku mmg tak femes.TETAPI...kebelakangan ini...,asal nme fb aku kasik tuka,mesti kecoh.haha...bangga siot.aku rase mungkin...mungkin jugak...,tapi tak mungkin...,mungkin berkemungkinan...,tapi tak mungkin jugak...

mungkin sbb tak dek org buat pelik cam aku..aku hebat.start dari aku tuka name jadik amir naja,segale sedare mare kecoh..huahua . lagi aku suke.name je kot..tu pun nak kecoh nak mati.then,satu klas start pnggil aku dgn nme tu.aku hebat lg.

kesimpulan : kalau nak femes segera,buatlah lain dari yg lain.tapi jgn buat terlalu lain.kang lain lak jadinye.
Back to Top