0

L for Love L for Lies




cerita ni dipendekkan dari ceritanya yang sebenar . nama2 yang ditulis tiada kene mengena dengan yang hidup mahupun yang sudah meninggal dunia . ceeewaaahh . and citer ni sad ending . semua watak tertipu and lastly tak dapat apa2 .



Ah Bo kapel dengan Ah Jun . kwn baik Ah Bo , Kei Kei singgah kedai Bo dengan balak dia . Satu hari , Kei Kei datang ke kedai Bo sambil mabuk. sambil tuu . dia kate dia dah break up dengan balak dia . pastu Bo suruh Jun hantar Kei Kei balik . Kei Kei saje je trap Jun yg bodoh dengan goda2 dia . bertape berbelitnya ayat aku . Bo kenal dengan conman bernama Ah Keung/henry masa boss Bo belanja dia and kwnnye makan . Lepas tu heboh pasal citer boss dia bunuh diri sebab duit dia kene songlap dgn Keung.henry . Bo ikut Keung/henry and bayar dia untuk scam kei kei . Mula2 Keung tolong  , dia menunjuk dekat depan jun and Kei kei yang dorang ni couple yg sooo sweet . Kei kei jeles and dia ajak Keung/henry buat bisnes jual dessert .

at the same time , Bo ade lagi satu kawan name dia Ah Man . Man queen control . bf dia , Ah Fung bengang ngan sikap dia and terjumpe awex lain , Ah Min . Min ade balak gak .tapi balak dia bz smpai xde mase dgn dia. then diorang buat contract yang diorang ni back up lover je . jumpa senyap2 . satu hari fung gaduh dgn man sebab man tukar p/w laptop dia. dia dah tak sanggup dengan perangai dia dan mintak putus . fung jumpa min . tapi min kate dia dah nak kawin dgn balak dia .

Kei kei pulak dah tau yang keun/henry ni tipu dia je . dia bgtau yg dia kenal keung/henry sbb keung/henry tipu cousin dia , tiffany . dia takkan call polis kalau keung/henry janji nak double cross bo . keung cuak and terima cadangan kei kei dgn bayaran 20 ribu dia lah kot . pastu bo datang rumah keung/henry hantar sup . mase tu kei kei pun datang . dia duk rapat dgn keung and acting yang diorang ni dah kapel . bo marah kei kei . dia tak paham asal kei kei ni asyik nak curi semua mende yang dia ade . mula2 bf dia pastu kedai dia , sekarang keung/henry pulak . bo nak bunuh kei kei dengan pisau tapi kene mrh pulak dengan keung/henry . kei kei syok and suruh keung/henry buat lagi . tapi nampaknye hero dah tangkap cintan .

fung balik pada man . man nangis smbil ckp dia rindukan fung . dia dah banyak berubah . dia nak kapel balik dgn fung walaupun dia tau mase dia kapel ngan fung dulu , fung main kayu 3 dgn dia . tapi fung kate dia akan dapat orang yang lagi layak dari dia . man pon terus menangis . haha

kei kei break up dgn jun . dia bukak restoran baru . dia curi semua peralatan memasak dengan stock dia and pekerja2 sekali . bo dtg tolong . dia suruh ayah dia beli buah baru . nak buat dessert . pinjam kuali mak dia . pastu pekerja diorang dtg balik and ckp yg kei kei x dtg majlis pelancaran kedai dia sebab kene kejar dgn ah long . bo bagi diorang kerja kat situ balik . jun kate ade org bagi smpul surat dekat bo . bo tengok and ade cincin yang keung/henry beli mase scam makcik kat kedai cincin .

anak murid keung/henry citer yg dia dah scam balik si kei kei . keung/henry suruh budak tu bertaubat . haha . keung/henry usha bo dari jauh . pastu dia balik/henry cari dia . tapi mase keung/henry nak balik ke kedai , ade pulak org2 yg bermusuh dgn abg dia belasah dia . patahkan tangan . unluckily , kepala keung/henry terhentak kat dinding yg ade paku .. wooo... sakit! dia berusaha berjalan balik ke kedai bo . tapi bo x nmpak dia . sbb jun suruh dia balik . keung/henry mati di tempat kejadian .


man ajak bo jumpa . dia nak kenalkan bo pd pakwe baru dia , bo pulak nak bgtau yang dia akan nikah dgn jun . mase kat kedai . bo ckp , mesti pakwe man seorang yg bersih , kemas, tinggi , pakai cermin mata . and bile lelaki tu sampai . rupa-rupanya pakwe baru man adalah tunang bo. man dgn bo teringat diorang pernah berbual yg diorang takkan bercinta dgn org yg same sbb taste diorang lain2 . tapi apakah yg terjadi ?org yg aku rase paling jahat ialah ah jun .

ending : tak semestinya org yg jahat tu akan selamanya jahat , dan org yg muka suci tu baik . kalau dia dah syg kat kita , dia mesti sanggup berubah . dan bagi perempuan , jgn terlalu percaye pada semua orang mcm ah bo . kan dah kene tipu buat kali ke-4 kot ... and lastly , aku tertanye - tanye , kenape semua watak depan dia name Ah ? adik beradik ke hape ?and gambar ah ju x dpt dicari .

WATCH THE FULL MOVIE OF L FOR LOVE L FOR LIES HERE
Back to Top