0

bukan nama sebenar bukan cerita sebenar bukan bercakap benar

di suatu tempat

kamal abdillah(badar senior)
assalammualaikumwarahmatullahiwabarakatuh ya jamaah...pada malam yang penuh barakah ini..ana ingin menyampaikan sebuah hadis...blablabla

fazli mustapa(junior-bayangkan kudus kering)
pahamlah hendaknya hamba yang jahil ini

di sesuatu tempat yg lainnya

kamal abdillah
ehem.Ana...Ana...nanti kan kita cadang kan...blablabla....kita kawin nak.blablablabla(topik dating hampa taula ceq tak tau)

fazli mustapa
kejadah apekah.dalil celah jari kaki mana dia kutip dating tu halal?kena siasat lenim.

tolong jangan jadi tahi.
0

saya gopi dan saya okay.

kau bertuah perempuan.

sebab kau boleh tengok rambut perempuan lain.sian lah kat lelaki.takkan nak jenjalan sambil acah tutup mata sebab bersepah perempuan freehair.

sebab tu ramai yg pakai rayban sbg alternatif.

selain mitos katanya pakai rayban dlm mall boleh menjadikan kau lebih hemsem dari gopi.


saya gopi dan saya boleh buktikan saya pandai ber'gwiyomi'

kelas tambahan:gigih aku taip gambar gopi tapi hampeh conti aje yg ade.

0

antara super saiyan dan mahsuri



i wish i could stop loving you so much

apa?

tipulah kalau kau je yang ada perasaan.aku bukan robot.

aku super saiyan.

huis.intro pemalas gila.

apa bukti aku super saiyan?aku boleh buat satu malaysia kecoh kalau aku rendamkan muka aku dalam laut cina selatan.

sebab diorang ingatkan ada kapey terjun segi tiga bermuda.tapi tiba tiba segi tiga tu jadi segi empat lalu menyebabkan minyak hitam menjadi putih dan mahsuri hidup semula.


should've call it super dur-yan back then

hebat bukan.

0

generasi cinta

isu ni dah lama aku perjuangkan.tapi apa yang aku dapat.aku.lawan beribu manusia yg menagih apa yang mereka khabarkan penting.mati katanya tanpa itu.yang hilang berganti.aku bencikan pepatah tu.

apa yang kau dapat?kau tahu itu akan ranap di tempat yg sama.itu.cinta yang kau banggakan.kau menaruh.kau katakan ramai manusia yang hidup dengan cinta zaman sekolah.zaman makan pakai kau pun tak pandai tanggung sendiri.

kau tetap begitu.tak berkutik pun dengan apa yang aku lancangkan.kau tuli dgn janji manusia.kau buta dengan wajah tampan.kau mati dengan tawaran.aku.manusia yang kau kejikan.kau tak tahu.aku lebih dari melihat.lebih dari mendengar.lebih dari memahami.manusia seperti kau yang tahu mengemis minta dicintai.

kau generasi yang menyedihkan.aku sedih berada dalam generasi ini.
0

the very first time i had six feet's creature on my head


it was a year ago if im not mistaken.i had this crawling insects right above my skinhead..that feeling...



both geli and takut lah.that's when my mom was search into my hair and saw them in a hugh colony.i sceram like crazy.i had it when you know...a hostel life.with some friend...who are..hehe

despite,youre a kind of human who always had a complete set of haircare.that one whom ..

don't you ever dare to dream sitting on my bed
 ouh..no..no..no..not my bed.go away la..
oh not there..shush..shush..

then u will be called as queen bee..
 
0

merdeka di bulan november


dua tahun bukan masa yang singkat.mengerah tenaga keparat dri otak kaku ni untuk berfungsi.menahan air mata dari jatuh dek kerana stress dgn kwn yg melalak memalam buta mengacau aku studi.tambah pulak tolak 2 bulan tak balik rumah.membongak kat asrama tu memakan maggi dlm baldi.acuh tak acuh dgn panggilan cik DeMa yg melolong kata nasi dah masak.

bukan mudah-bukan.

dah 4 minggu-melawan-(gaya melawan penyakit diabetes melitus)-melawan firasat kementerian pelajaran-buat soklan durian nangka mangkuk dan segala menatang hutan rimba keluar dalam soklan spm taun ni.

bukan mudah-bukan

dan akhirnya....aku dah berjaya.ya!berjaya.berjaya keluar dari dewan spm tanpa muntah tenuk pun dikira berjaya okeh-jgn pertikaikan.




0

dengarlah bintang hatiku

 





*sigh

masuk-masuk terus mengeluh.sementelah di pagi hening takde sape kacau aku,ni nak sembang2.since aku dah masuk sekolah asrama,baru ku tahu susah rase nye duduk dgn orang ni.tolong jangan buat spekulasi aku duduk dengan beruk selama ni.tak baik fitnah di bulan puasa.tak,tak...cuma dalam komuniti yang lebih luas..,lagipun masa dduk kat sekolah harian,budak batch sendiri pun tak kenal.masuk sekolah baru,bukan je hafal nama,sekali perangai,kelas ape,dorm ape,nak lagi rare,name atuk dia pun boleh ingat.

tapi tulah,dah rapat sgt ni,sampai sebulan dduk bersama,aku tak betah,tak boleh blah.kadang2 nak tanye kenape mesti buat perangai mcm tu sekali..kenapa mesti memberontak...tak boleh ke fikir positif dengan semua yang dah terjadi..kenapa mesti ungkit.

tapi aku pun manusia.aku lupa yang bukan semua orang macam aku.aku tak boleh pakse diorang ikut cara aku.kadang-kadang aku rase nak marah tapi tak boleh.nak perli tak boleh.nak jaga 120 lebih hati bukan senang.nak tegur orang kena ada caranya,nak marah kena ade caranya.aku harap aku boleh jumpa cara tu.aku dah penat dduk melihat tapi hanya mampu mengeluh.
0

pepatah yang patah

kau kena faham maksud ibarat,baru kau booleh cakap dunia ibarat roda

kelas tambahan : bola tu bulat . pahang menang . haha
0

aku

aku bukan begini.suatu ketika dahulu.tetapi persekitaran yang membuatku begini.kalau aku melawan persekitaran.aku juga akan menjadi sama seperti mereka.
0

sometimes

 

sometimes we must be further apart so we will not tear inside
0

geram jangan engkau geram...geram...geram..

kalau rasa nak marah , baik pendam . diam lebih baik daripada tengking orang . syaitan dok tepuk tangan . bila marah , baik duduk .tak boleh juga , baring . tidur lagi baik . lepas tu boleh bangun dengan senyuman dan lupakan apa yang dah berlaku.itu lebih baik.

kelas tambahan : jangan buat keputusan ketikan sedang marah , jangan berjanji semasa gembira.
0

pemimpin

simple tajuk aku tapi panjang huraiannya

susah nak jadi pemimpin ni.bila terlalu ikut arahan orang atasan contohnya cikgu,budak2 bawahan tak suka.bandingkan dengan pemimpin tahun lepas.kalau tak ikut arahan lak kita yang kena marah dengan cikgu.kita jugak yang kene soal dekat akhirat.kenapa tak amanah dengan tugas?nak jawab apa? ada ke budak2 bawahan yang merungut tadi tu nak tolong jawab kan?

tapi ramai yang ambik mudah. "alah baru budak kecik.."alah,biasalah budak sekolah"

lepas tu ada lagi satu puak.baguslah nak laksanakan hukum hudud tu.nak buat mcm brunei.ya.untuk pengajaran.tapi aku memang takleh blah kalau orang yang sibuk ckp psl hudud tu,,sendiri tak reti nak sedar diri.tanggungjawab sendiri takleh nak tanggung.nak cakap pasal hukum hudud.solat pun cincai.bangga sangat kalau lewat subuh,maghrib.bajet otai.

nilah yang buat orang bukan islam pandang rendah pada islam.tau nya nak gaduh.nak bertengkar.takleh cakap elok2?betulkan diri sebelum nak betulkan orang lain.buat yang kecik baru yang besar.memang lah kita dengar nasihat walau dari seorang pelacur.tapi korang bukan pelacur.paham tak?korang boleh pikir apa yang baik apa yang buruk.macam mana orang nak ikut kita kalau kita sendiri tak betul?

yang si tudung labuh tu.seolah-olah tudung labuh tu untuk menyelindungi keburukan korang.bukan aku hina orang yang tudung labuh.bagus lah dia tutup aurat dengan sempurna tu.tapi perangai tak berapa nak elok.bukan semua.segelintir.tu pun aspek sekolah aku je.aku tak tengok dunia luar lagi.
 yang freehair..,lagi naya.out langsung.

kelas tambahan:minta maaf kepada yang terasa.aku dah lama pendam.kalau ada yang nak berhujah.silakan.aku ni jahil juga.nak juga tau kenapa.
0

aku nak berpolitik - listen,listen,listen-

aku tak boleh blah
kalau kau just budak sekolah
konon pandai
ada bukti
aku bukan pro-kerajaan
bukan pembangkang
aku budak sekolah.tolong lah faham
kau cerita macam rumah p.m tu depan rumah kau.
rosmah pergi mana
najib dengan sape
semua kau tau
memang lah ada saksi
tapi kau bajet sangat
naik meluat
nak betulkan kerajaan ke?
sedangkan nabi pun tak pernah marah umat dia
dia sabar je nak sampaikan dakwah.nak betulkan yang salah
perlu ke kau bgtau semua org najib tu mcm mana,rosmah tu mcm mana.nik aziz tu macam mana
tak boleh nak perbetulkan betul2? jgn fitnah.kalau kau rasa kau memang dah betul sangat,tak payah ngumpat.nanti dosa dia pergi kat kau.
satu lagi.
kau tu budak sekolah je.
0

kawan..bermacam kawan..

Dalam banyak2 kawan yg terpilih nombornya masuk dlm hp baling anjing aku ni..satu pun tak gune.eh.dah aku bad mood ni.tepi...tepi...air panas. Air panas.
0

aku dan pm tak jauh bezanya.lol

busy as a bee .. macam nak mati aku survive kat sekolah tu.sekolah tu macam sekolah agama+tentera.dah.merepek.
0

hidupku bagaikan tapak sulaiman



http://img1.mxstatic.com/wallpapers/45f78d005fc14ca3404e2019ed28370e_large.jpeg
bangkok's highway(don't know what's the real name.tehee)


i accompanied my father when he was driving yesterday (sila pronounce dengan slang british.choi.)

tetibe ayahanda tanya aku pasal macam mana nak bayar duit sewa rumah yang kitorang baru tengok2 tu.rumah tu takdelah besar mane.tapi 200.000 gak harganya.hurm.aku tak terpikir.tak pernah ambik tau pasal hidup sekarang.moto ''we must go on whatever happens"  rasenye dah kena perbetul balik.memang kena go on tapi aku langsung tak nak ambik tau apa2 psl dunia ni.kalau tak tau tak pernah nak cari.apatah lagi pasal isu kangkung tu. (aku tak tengok lagi video tu.cadang nak tengok lepas habis merempit sedas dua.choi)

aku terkedu.terencat.terjentat.rase nak tercirit pun ada.(habbat kau)bila ayah aku tanya pasal sewa rumah.pinjaman.dan sebagainya.how come a form five student doesn't know about about that thing at all?malu rasenye.hidup tak hidup.aku same je.

masa sampai rumah.aku tertengok(sengaja tengok sebenarnye)cerita thailand di astro box office.tak ingat tajuk.but as usual,thailand movie always told about life.isn't it? banyak quotes yang menyentap sanubari ku yang kudus ni.

one of them are
"Is our life depends on the objective questions that were written by strangers?"
 the other one
"we always lost in the journey of life , but the true friends always bring us back to the reality"
and the last one
"I tend to forget what is the reality are because we often try to make a happy ending movie.
sekali lagi aku tersentap.jujur.JUJURLAH SAYANG AKU TAK MENGAPA...haha

Back to Top