0

Spesies Perempuan

assalammualaikum..

perasan tak kebelakangan ni entri aku macam takde life.kah.apa-apa pun aku nak kau orang klasifikasikan kau orang ni jenis perempuan yang macam mana.eh,laki pun boleh join.aku petik ni dari novel "AKU KAN NOVELIS" seriously.novel ni paling tak corny berbanding novel cintan cintun yang lain.paling penting.dia takkan menghanyutkan kau orang jauh ke alam fantasi dan memberi tamparan yang dasat tentang realiti.gitew..


  1. MANJA.Walaupun lelaki selalu kata diorang tak suka perempuan-perempuan yang kebudak-budakkan seperti ini,tetapi sebenarnya semua orang lelaki suka bila perempuan tu manja dengan diorang.Diorang akan rasa gagah dan perkasa.Cuma diorang taknak mengaku saja sebab diorang malu nak admit diorang mudah tergoda dengan spesies ni.                                      
  2. KEWANITAAN.Spesies ni pandai memasak,menjahit,berbudi bahasa,sopan santun dan sebagainya.Spesies ni selalu menjadi rebutan orang lelaki sebab mereka ni lambang stability dan boleh jaga suami.                                                                                                                                 
  3. INDEPENDENT.Perempuan jenis ni ada karier sendiri dan boleh jaga diri sendiri.Zaman sekarang ramai yang suka perempuan jenis macam ni sebab mereka boleh jaga diri sendiri.                                                                                                      
  4. SPORTY.One of the guysMereka ni disenangi oleh orang lelaki sebab diorang menonton bola,bercakap fasal gajet dan boleh namakan lima syarikat pengeluar tayar yang berbeza.                                                                                                                           
  5. "And then there are people like me.Perempuan yang lelaki cari bila mereka ada masalah,yang lelaki cari bila mereka perlu suara wanita untuk mendengar masalah mereka.Perempuan macam aku orang lelaki tak boleh nak kategori dalam mana-mana bahagian.
Sebab perempuan macam aku mungkin boleh memasak tapi taklah sesedap mana.Mungkin boleh berbincang tentang politik tetapi tidak akan join mereka berborak di kedai kopi.Mungkin manja tetapi takkan tunjukkan dekat orang.Mungkin independent tetapi bukanlah seorang wanita berjaya.Mungkin nampak sesuai dijadikan isteri tetapi tak ada lelaki yang berani hampiri disebabkan aku tahu banyak masalah dan kelemahan mereka kerana aku yang mereka cari bila dirudung masalah.
Perempuan macam aku tidak idealistik dan tidak juga realistik.Perempuan macam aku are doomed to be a loner.Berpuas hati dengan seadanya."

so?kau orang kategori apa?ini petikan asal dari novel ya?aku tak tambah sikit pun.at the end perempuan ni dapat lelaki yang tak pernah korang bayangkan dalam hidup.dan dia juga bukan seperti watak hero mainstream seperti novel lain.he's totally different.

dan aku tahu.semua orang ada personaliti,pernilaian dan taste masing masing..yedak?
0

i hate feminazi(feminist)

women are much more complicated than men.Men are very simple.And you know why?Its because their brains are so different.first i want to start with men.men's brain are very unique.most women don't realize that whether we are *&^%$# @#$ or watching sports.our brains are made up of little boxes. we've got a box of everything. we've got a box for money,we've got a box for the jobs. we've got a box for you. we've got a box for the kids. we've got a box for your mother somewhere in the basement.

we've got boxes everywhere.and the rule is; the box don't touch.when a man discuss a particular subject, we go to that particular box, we pull that box out, we open the box,and we discuss only what is in THAT BOX. and then we close the box and put it away being very,very careful not to touch other boxes.

now women's brain are very,very different from men's brains.women's brains are made up of a big ball of wire.and everything is connected to everything.the money is connected to the car and the car is connected to your job and your kids are connected to your mother and everythingisallconnected, it's like the internet superhighway,and it's all driven by energy that we call emotion.it's one of the reason why women tend to remember...everything.

because if you take an event and you connect it to an emotion and it burns in your memory and you can remember it forever.the same things happens for men.it just doesn't happen very often,because quite frankly..we don't care.women tend to care about everything.and she just loves it.

now men,we have a box in our brain that most women are not aware of.this particular box has nothing in it.in fact, we call it the 'nothing box'.and off all the boxes a man has a chance,he'll go to this nothing box every time.that's why a man can do something seemingly completely brain deed for hours on end.you know,like fishing.

now they've actually measured this.the university of pennsylvania a couple of years ago did a study and discovered that men have ability to think about absolutely nothing,and still breathe.

women can't do it.their mind has never stopped.and they don't understand 'nothing box',and it drives them CRAZY because nothing drives a women more crazy and makes them feel more irritated than to watch a man doing nothing.

laporan makmal:petikan dari 9gag sebenarnya.sebagai 9gager..aku simpulkan 9gagers ni mostly feminist,programmer,atheist...dan bla bla.dalam konteks hiburan,ianya amat berjaya.tapi dalam konteks persefahaman hampir tiada.different people with different mind.no matter what your opinion is,there's always someone ready to debate against it.what is the most annoying moment is when women gave their opinion.bukannya sebab aku ni ajet ajet katang.yes,i'm a woman.tapi CUBA jangan letak emosi dan 'akubetulkausalah' dalam hujah kau.terima pendapat orang girls.be mature.

Mengapa daun pokok pain tidak gugur pada musim luruh?



"Adakah anda tahu kisah pokok pain dan burung pipit itu, T.S?"
"Tidak," jawab saya, saya menggelengkan kepala saya.
"Suatu hari ... ada burung pipit yang sangat sakit. Dia tidak boleh pergi selatan dengan seluruh keluarganya jadi dia menghantar mereka pergi, beliau berjanji akan mencari tempat perlindungan untuk musim sejuk dan bertemu dengan mereka pada musim bunga. Burung pipit itu memandang ke dalam mata anaknya dan berkata, 'Aku akan bertemu kamu lagi.' Dan anaknya percaya. "
"Burung pipit itu pergi kepada pokok oak dan bertanya jika dia boleh bersembunyi di dalam daun dan reranting beliau sepanjang musim sejuk untuk memanaskan diri, tetapi oak menolak. Nenek saya pernah berkata bahawa pokok oak adalah sejuk, keras dengan hati yang kecil. Nenek saya ... "
"Maaf," katanya. "Nah, selepas ini burung pipit pergi ke sebuah pokok maple dan bertanya soalan yang sama. Pokok maple ramah daripada pokok oak, tetapi ia juga enggan perlindungan kepadanya. Burung pipit bertanya kepada setiap pokok yang dia pergi dan bertanya sama ada mereka akan menempatkan dia dari cuaca maut: bic, Aspen itu, willow, elm.Semua itu berkata tidak. Bolehkah anda percaya hal ini? "
"Nah, salji yang pertama datang," katanya. "Dan burung pipit itu terdesak. Akhirnya dia terbang ke pokok pain. 'Adakah anda akan menempatkan saya untuk musim sejuk?'burung pipit bertanya. 'Tetapi saya tidak boleh menawarkan kamu perlindungan yang banyak,' kata pain. 'Saya hanya mempunyai jarum yang membolehkan angin dan kesejukkan masuk.' Saya tak kisah, "kata burung pipit itu, menggigil. Dan pain itu setuju. Akhirnya! Dan adakah kamu mengetahui? "dsc_7185-2
"Dengan perlindungan pokok itu, burung pipit itu terselamat dari musim sejuk yang panjang.Apabila datang musim bunga dan bunga liar berbunga di bukit-bukit, beliau telah menyertai semula keluarganya. Anaknya sangat gembira. Beliau tidak pernah terfikir untuk melihat bapanya lagi. Apabila Pencipta mendengar cerita ini, beliau marah dengan pokok-pokok tersebut. 'Kamu semua tidak memberi perlindungan kepada burung pipit kecil yang memerlukan, "kata-Nya. 'Kami minta maaf, "kata pokok-pokok itu. 'Kamu tidak akan pernah melupakan burung pipit ini lagi,' kata Pencipta. Dan selepas itu, Dia menjadikan semua pokok-pokok kehilangan daun mereka setiap kali musim luruh ... , hampir semua pokok. Oleh kerana ia berlaku baik kepada burung pipit itu, daun jejarum pain tidak digugurkan di musim luruh. "
Ini adalah petikan dari buku " The Selected Works of T.S Spivet "yang ditulis oleh Reif Larsen, yang kini juga telah dibuat ke dalam filem" The Young and Prodigious T.S Spivet ".
dsc_7094-3With autumn around, it is at a perfect time when I came across this little story. Perhaps it is also one of the native American legend stories, but I’m not sure. I wait the entire year for this season to come. My heart is filled with anticipation for it. Now when it is finally here, I am filled with mixed feelings. On one hand, there is joy and fascination to see nature’s art all around me. On the other hand, there is apprehension of this being a very short lived happiness and the onset of the winters, when trees will loose their leaves and nature it’s colors.-Prashant Agrawal
laporan makmal:well,aku translate kisah ni dari owner blog asal.Prashant Agrawal.lepas tengok filem The Young And Prodigious T.S Spivet.kisah ini diceritakan smasa T.S,budak genius berumur 10 tahun melarikan diri mengembara.dalam perjalanannya,dia terjumpa dengan seorang tua yang juga gelandangan dan menceritakan kisah ini kepada beliau.aku tertarik dengan cerita ni sebenarnya berbanding cerita pasal budak ni.lol.

DEBARAN SEMAKIN MEMUNCAK

3 MAC 2015.siapa tak tahu tarikh keramat tu.ini aku ada sediakan sedikit video untuk meningkatkan harapan yang macam biskut ni.sorry for the bad resolution and my bad english.lol.


masuk yang ni dah video ketiga aku terbitkan.alah setakat campur-campur gambar itupun guna windows movie maker.takde maknanya steve jobs layak bagi job untuk aku cipta iphone 12.lagipun tak baik langkah bendul.haha.

penghasilan video ni walaupun menggunakan font biasa tapi cukup memakan masa dari pagi sehingga malam.sehari suntuk.kalau ikutkan aku dah boleh publish sebelum maghrib tadi.tapi sebabkan laptop ni ajak main tutup bunga bukak bunga.cukup memainkan perasaan aku.untuk kali keseratus aku check barulah boleh publish.taubat aku akan potong teknologi dalam senarai upu aku.
Back to Top